Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOCY] Zapchanie serwera, za mała ilość ramu...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czee!

Mam DUUŻY problem z serwerem Minecraft [ostatnio pisałem jego publikacje i jeden dzień później serwer nawalił]

IP serwera:s1.owncraft.pl:25075

W każdym razie, wykupiłem serwer na hostingu www.ownserwer.pl i wszystko było pięknie choć czasem serwer szwankował, ale mimo wszystko dawałem soe rade. Gdy serwer był już gotowy (działki i inne warpy itp.) i było kilku ludzi to z ekipą robiliśmy hotel, bo hotel się przydaje :).

Serwer chodził już dobre 2 dni i zrobiłem jeden błąd w setowaniu ściany bo wpisałem dla jaj //set 50 (pochodnie). Straszliwie zlagowało serwer, ale po 1,5min wszystko było okej, serwer chodził jeszcze z 30 min i nagle wielkie ściny i total lag (kickło wszystkich i komunikat "Read Timed Out") I tu się zaczyna zabawa, bo chciałem zapisać serwer i w ogóle, ale w konsoli napisało "saving chunks" i zero reakcji więc zabiłem serwer (bez zapisu). Zaczęło się wtedy zapisywać, ale serwer był tak zapchany (rzeczywiste zuż. pam. to było 350mb, a pamięć zgromadzona w cachu to 1946MB,a limit to 1700MB), że zapisało tylko troe i chunki się pieprzły i w niektórych miejscach po ponownym uruch. serw. było pusto.

Zbackupowałem mape do godziny 1:00 (wtedy sie robi zawsze backup, bo mam takie ustawienie pluginu "Minebackup"), niestety hotel się nie ostał, ale nie ważne idzie się dalej. Wszystko miało być fajnie, ale i tak było tak samo jak wcześniej, czyli znowu bład "Read Timed Out". Zabiłem serwer i włączyłem jeszcze raz. I po 20 min to samo. Dodałem plugin Nolagg i usunąłem SimpleSignEdit i wtedy uruchomiłem serwer. Było lepiej, bo serwer tym razem chodził aż 30MIN. Tym razem dodałem plugin Nolagg chunks i uruchomiłem serwer. Było tak samo ale tym razem usuneło mi 4-6 chunków (mam ReiMinimap i siatke chunków więc wiem gdzie są granice :) ).

Wiem tylko, że serwer ma problem z zużyciem pamieci RAM, a mianowicie rzeczywiste zuż. to 350MB albo troe więcej, lecz pamięć jakby w zapasie ("cache" to po angielsku "ukryte zapasy") to 1900MB [LIMIT TO 1700MB].

Prosze was o to, abyście mi powiedzieli jakie pluginy mam usunąć lub co mam zmienić w konfiguracji do poprawnego działania serwera.

Temat z serwerem: http://www.mpcforum.pl/topic/624820-247svsloty-20-50corecraftno-wlnon-premium/

1659865797.png
Dlaczego mówimy "japka", zamiast "jabułka"? Przecież zawsze można się pośmiać i zacząć bełkotać "tybułka" "onbułka"...
~Dżejdżejdżołk by Koreczek

Opublikowano

Kup lepszy hosting(najlepiej własny dedyk). Zamuliles serwer sobie i całej serwerowni(ledwo, ale zawsze).

Jak chcesz się bawić t na dobrej maszynie.

Opublikowano

Widzę, że masz 30 pluginów, a to trochę dużo. Spróbuj tak:usuń wszystkie pluginy i sprawdź, czy znowu wywali Ci serwer. Jeżeli tak, tzn., że jest to wina maszyny i musisz pisać do administracji. Osobiście, też miałem taki problem i okazało się, że to wina maszyny i mapy.

1346594784-U507582.png

By lux.

| Validating | Members | WarRock Helper | Coding Cheats | Pro User | PostMaker | MPC Champion | MPC Popular | Gold Member | Blue Member |

Opublikowano

hoho ile postów

Kupić nowy hosting?

Myślałem o tym, ale na dedyka mnie nie stac, gdzie preferujesz hostować?

wyrąbać wszystko na pałe, odpalić i sprawdzić czy dalej jest tak?

Okej też spróbuje, ale nie lepiej wrzucić zwykły silnik i odpalic wtedy?

Poza tym ej a nie usunął się Hotele i Agenty z regionmarketa?

Dzięki za szybką odp.

Pozdrawiam Koreczek

Nie chce być pijawką, a na całodobowe pisanie postów nie mam czasu!

1659865797.png
Dlaczego mówimy "japka", zamiast "jabułka"? Przecież zawsze można się pośmiać i zacząć bełkotać "tybułka" "onbułka"...

Opublikowano

Wgraj, zwykły serwer MC+swoją mapę i sprawdź co się stanie. Jeżeli padnie, to spróbuj z nową mapą. Jeżeli znowu padnie-wina maszyny. Chcesz taniego dedyka? Prosze:

Na kimsufi znajdziesz.

Na pierwszym pójdzie Ci luzem 30 osób na 30 pluginach :)

1346594784-U507582.png

By lux.

| Validating | Members | WarRock Helper | Coding Cheats | Pro User | PostMaker | MPC Champion | MPC Popular | Gold Member | Blue Member |

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

problem rozwiązany pomógł mi plugin Remote Toolkit.

Plugin resetuje serwer co 5h i wszytko chodzi okej, kimsufi zdało egzamin.

Zapraszam na serwer.

koreczektm.eu

@offtopic

1659865797.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...