Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak najtańszy komputer do gier.

Nikodem2212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ołkej. Potrzebuje nowy komputer, gdyż iż stary jest słaby. No dobrze - nie mam dużo środków, więc potrzebuje zestawu który będzie jak najtańszy. Chciałbym zagrać na nim w sniper elite v2, skyrim i te nowsze gry. Złożycie mi jakiś zestaw? Albo... jakieś gotowca podeślecie z jakiegoś sklepu? Potrzebuje żeby był tani ponieważ nie mam kasy dużo ;d Kolega ma dual core 3,3, 4 gb ramu i ASUS gts 250 i sprzęt jest dobry. Coś w podobie tego się dla mnie znajdzie?

Dziękuje,

Nikodem:)

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Najtańszy znaczy ile?

Sprawdź sobie wymagania Sniper Elite i złóż taki sam...

Opublikowano

Najtańszy znaczy ile?

Sprawdź sobie wymagania Sniper Elite i złóż taki sam...

Wiesz, nie samym sniper elite 2 człowiek żyje :) A Sniper ELite V2 ma średnie wymagania - 8800GT i dual core 3,0 to wiesz. Myśle ze jak bym dużo oszczędzał too do 2k dojde :) Myślałem o dual core 3,3 ghz własnie, 4 albo 8 gb ramu i gtx250 ( chyba ze pomylilem nazwe, ale podobno to dobra karta )

Opublikowano

2k to nie tak mało a i dysk i napęd masz?

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47434

jeśli masz jescze kase możesz kupić grafikę lepszą lub core i5 2500k jeśli będziesz podkręcał, karta np.

Asus Radeon HD6870

Opublikowano

Procesor:

http://www.empik.com/procesor-amd-athlon-ii-x4-651-3-0ghz-fm1-45nm-box-amd,p1046089086,elektronika-p

Tylko do niego trzeba mieć płytę główną z gniazdem FM1;)

Siema Eniu;)

Opublikowano

2k to nie tak mało a i dysk i napęd masz?

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47434

jeśli masz jescze kase możesz kupić grafikę lepszą lub core i5 2500k jeśli będziesz podkręcał, karta np.

Asus Radeon HD6870

Mm, 2k to tak optymalnie - myślę że coś mogę wysępić od rodziców ( no hate.. jestem nie pełnoletni, nie zarabiam :P ) a resztę to dorywczo się coś popracuje etc.

Niżej nie zejde, a nie chce złomu takiego jak mam teraz, tylko chcę komputej na którym pogram jeszcze w inne gry :) do 2k dam radę. czekam na propozycje ;)

Opublikowano

AMD - do excela,obliczeń,programów

Intel - Do gier

SPIERDALAJ! Z MONOPOLISTĄ! AMD do excela? Puknij się w głowę :) i7 wcale taki mocny nie jest jak nie ma tego HT (wtedy nawet wydajność spada niżej niż osławione bez HT 2500k)

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47438

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47440

Opublikowano

Tutaj mowa o najniższej półce(athlony). Więc nie wypierdalaj tutaj z i7.

Poza tym skoro i7 ma to ht, to kogo to obchodzi że bez "ht" jest gorsze.

Ras Anjo nie wyraził się wulgarnie, a odpowiedzią do jego posta była wiązanka "Wypierdalać z monopolistą". Jak bym słyszał hipokrytycznego skino-anarchistę który jest nazistą i ciepie gnój po równo.(Ta wypowiedź nie ma na celu obrażanie ludzi o innych przekonaniach politycznych.)

Opublikowano

Ludzie... nie strójcie sobie żartów. Nie kłócić się w tym temacie, bo ja naprawdę od was oczekuje pomocy.

Myślałem o komputerze z i3 3,1 ghz, 4 gb ramu i 550Ti GTX ;) Nie wiem czy będzie dobry. Płytę główną itp mi doradzicie mam nadzieje? ;)

Opublikowano

i3 , 6850 , 4/8 gb ram goodram np, płytka np Asrock h61m u3s3, zasilka ocz 400/500w, nepęd byle byl 60zł, dysk jak masz sata to bd dobry narazie a jak nie to 250/500gb wd caviar blue np :) a to wszystko do jakiejś przewiewnej budy np polecany spc brutus za 130zł

Bież z morele.net nie z esc, poczytaj opinie jakie ludzie mieli klopoty z nimi.

dawaj like xD

Opublikowano

i3 , 6850 , 4/8 gb ram goodram np, płytka np Asrock h61m u3s3, zasilka ocz 400/500w, nepęd byle byl 60zł, dysk jak masz sata to bd dobry narazie a jak nie to 250/500gb wd caviar blue np :) a to wszystko do jakiejś przewiewnej budy np polecany spc brutus za 130zł

Bież z morele.net nie z esc, poczytaj opinie jakie ludzie mieli klopoty z nimi.

dawaj like xD

To prawda, że lepiej od nich nie kupować, ale stronka i tak się przydaje do np. poskładania piecyka i popaczenia ile to wyniesie lub pobawienia się z doborem części :P
Opublikowano

To co podał PanKwerty jest dobre, tylko zasilacz bym wziął ok 500W przy tym zestawie,

Nie przesadzajmy, racja że jak bym wziął 500W to bym miał jeszcze spory zapas mocy, ale 450 raczej do tej karty wystarczy ;)

PanieKwerty, myślę że ten zestaw co podałeś starczy mi do tego bym pograł w jakąś nowszą gierkę ;) Myślę że wybiorę to co mi zaproponowałeś. Okej, pieniądze zdobędę i trzeba to będzie gdzieś zamówić, prawda? Nie zamawialem nigdy z takich sklepów więc nie wiem ;) Wytłumaczy mi ktoś jak zrobić żeby oni mi to złożyli i podesłali do domu? I jak się płaci? Przy odbiorze? Jak zamawiałem słuchawki płaciłem przy odbiorze, ale tu by była większa kwota więc.. nie mam pojęcia. Proszę o doradzenie mi :D

Opublikowano

Ja bym Ci proponował wziąć zestaw odemnie, masz zasilacz 450W, dużo lepszą kartę, tańszy RAM i płytkę. Obrazek jeszcze raz:

zestawrs.jpg

Robisz konto (chyba nawet nie trzeba) zamawiasz, płacisz przelewem (nie jestem pewien czy można przy odbiorze) i przysyłają Ci złożony zestawik :)

Opublikowano

Ja bym Ci proponował wziąć zestaw odemnie, masz zasilacz 450W, dużo lepszą kartę, tańszy RAM i płytkę. Obrazek jeszcze raz:

zestawrs.jpg

Robisz konto (chyba nawet nie trzeba) zamawiasz, płacisz przelewem (nie jestem pewien czy można przy odbiorze) i przysyłają Ci złożony zestawik :)

Hmm... No wlasnie.. Wydajnościowo ten zestaw chyba będzie lepszy, prawda? Cenowo są takie same (: Myślę że ten wezmę jak już zarobię ;d Okej. Dzie-dzienki za pomoc.

Opublikowano

Opiszę Ci zmiany dla twojej pewności:

1, Płyta - dałem dużo tańszą, dla tego "wykastrowanego" procka wystarczyłaby nawet za 50 zł ale to już mówimy o używkach.

2. Pamięć RAM - tańszy GoodRam, 4 w jednej kości, 20 zł do przodu

3. Karta Graficzna - 6770 vs 6850 i to po fabrycznym OC... Wiadomo co lepsze :)

4. Zasilacz - Aerocool - tania firma, dodatkowo dałem 450 W bo 500 Ci nie potrzebne a różnicy specjalnej nie zrobi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...