Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Kontowanie KV-4

demostenes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam takie pytanie odnośnie KV-4, bo gram tym czołgiem ledwie 30 bitwę i zauważyłem ze 95% strzałów wchodzi we mnie jak w masło (nawet w 180mm pancerz z przodu). I tutaj moje pytanie, jak go kontować, zasłaniać przód u pokazywać gąski, czy zrobić wszystko żeby stać przodem co przeciwnika, co się nie sprawdziło, jednak mogłem popełnić jakiś błąd.

Opublikowano

Jeśli w ciągu najbliższych 10 min napiszesz w grze do Crispx pokaże ci.

#edit

ok.30 stopni do lufy przeciwnika stawaj

Opublikowano

Nie wiem, czy 30* to nie za dużo, bo trzeba pamiętać, że ten czołg ma odsłonięte boki, które łykają wszystko.

Poza tym ciężko Ci się będzie kontować czołgiem, który nie ma drążków skrętnych.

Jeśli kontowanie nie wyjdzie to pozostaje zmienić styl gry.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Co do stylu, do do czasu kiedy nie zmienie dzial, (jakis miesiac przy moim tempie gry) to musze grac ak jak gram

Dzieki za podpowiedzi :D troche sie przydaly, bo ja caly czas stawalem przodem i 95% wchodzilo:D

Opublikowano

Stopnie zależą od sytuacji, 30 to dla mnie orientacyjna wartość, czasem mniej czasem przy dobrej osłonie więcej.

Opublikowano

Ja tam podświadomie kontuje (chyba) bo jak nieraz staje to nawet mnie E-100 nie przebiło co uwarzam za absurd, a E-100 wyzwało mnie od chiterów(jak to sie pisze? o.O ) ten czołg jak wyczujesz to możesz kontować nawet potęge X tiery :D

Jeśli widzisz że ktoś popełnia błędy, to nie krytykuj tego!! Niektórzy ludzie mają DYSLEKSJĘ. Jeśli należysz do tych os. to skopiuj to na sygnaturę

Opublikowano

Mi tam nic nie idzie :P 2 rykoszety (zawsze pierwsze) a później wchodzi wszystko jak w masło. może to powód tego ze często się obracam, do innego celu, i może ci poprzedni mnie niszczą, nie mam pojęcia :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi tam nic nie idzie :P 2 rykoszety (zawsze pierwsze) a później wchodzi wszystko jak w masło. może to powód tego ze często się obracam, do innego celu, i może ci poprzedni mnie niszczą, nie mam pojęcia :D

Obroty stań i niech ci nawet 2 czołgi na dupe wjadą to się nie odwracaj jak team będzie ogarnięty to cię wybronią

KV-4 staje w bocznej lini z tyłu jako wsparcie(tz. śrutownik) 10 stopni to optimum do każdeko czołgu polecam mod:http://www.curse.com/wot-mods/worldoftanks/dar-artillery-sight

przy arty bardzo przydatny a przy czołgach pokazuje kąt wieży do pancerza

Jeśli widzisz że ktoś popełnia błędy, to nie krytykuj tego!! Niektórzy ludzie mają DYSLEKSJĘ. Jeśli należysz do tych os. to skopiuj to na sygnaturę

Opublikowano

Ogólnie w skrócie. Większy kąt~lepszy pancerz ale pamiętaj ni kątuj kosztem odsłaniania boków/weakspotów/tyłka lub wystawiania się pod ostrzał arty. Nie popieram

"30stopni najlepsze" "10stopni najoptymalniejsze" Kąt musi być dostosowany do sytuacji oraz przestrzeni jaką dysponujesz. Uwierz mi. Trochę pokombinujesz i się sam nauczysz xD powodzonka życzę z KV4 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...