Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Jak dostać się do wentylacji laptopa?

HIPERBOY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem tu nowy i nie wiem czy to jest ten dział ale napisze. Mam laptopa HP pavilion dv5 wygląda tak: http://p.alejka.pl/i2/p_new/60/34/hp-pavilion-dv5-1020ew-fm392ea_0_b.jpg mam go 3 lata i nie czyściłem wentylatora. Więc postanowiłem to dzisiaj zrobić ale się nie udało :( odkręciłem wszystkie śrubki z obudowy a on dalej trzymał i nie umiałem się dostać do wentylacji. Próbowałem wszystko kolega mi mówił, że to się chyba wysuwa i wtedy się czyści ale odkręciłem wszystko i dalej trzymało. Macie jakiś pomysł?? 2. sprawa to jak włączam baterię, żeby mi ładowała to zaczyna głośno chodzić jak "odkurzacz", po 30 min robi się gorący jak "piecyk" i się nie da pracować oraz gry mi lagują:(

Doradzicie mi bo mam Windows 7 a chcę przeinstalować na Vistę który jest lepszy??

To napiszcie mi czy da się dostać do tego wentylatora czy trzeba isc do serwisu??, z tym żeby głośno nie chodził i nie był gorący i z WINDOWSEM

Jak coś to bardzo bardzo bardzo dziękuję są tutaj punkty ?? jak na innych forum jak cos to za pomoc 5x pomógł czy punktyy

Pozdrawiam:)

Opublikowano

Jak juz srobki wszystkie odkreciles to jest jedno magiczne miejsce - panel (razem z dotykiem) przy monitorze - on sie odgina i zatrzaski puszczaja. Pod nim sa srubki do klawiatury i srubki trzymajace reszte obudowy. Jak to wykrecisz to zdejmiesz obudowe.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Hmm labka mam od 2 miechów ale się nad tym jeszcze nie zastanawiałem...

Ale co do systemu to mogę ci naprawdę dużo powiedzieć.. Ale w skrócie... Vista jedno wielkie gówno... Zostań przy 7 jest o wiele lepsza od Visty czy XP...

Jeśli zmienisz na Viste to ci gwarantuje że już za parę tygodni będziesz z powrotem zmieniał na Windows 7.... Vista to jest porażka każdy to wiem ;) Także za żadne skarby świata nie zmianiej 7 na viste...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

To jest pod baterią?? są takie inne odcienia czarnego na to mam nacisnąć?? bo ja to dzisiaj robiłem z kolegą i nie wiedzieliśmy o tym zobacze jutro

zobaczę to jutro z tymi śrubkami a już dziękuje jak coś wiecie na temat tego laptopa to piszcie:)

Bo mi się bardziej podoba wygląd Visty idzie jakoś wygląd 7 zmienić na viste chodzi mi o pasek start

Opublikowano

pod KLAWIATURĄ są śrubki, musisz ją wyciągnąć podważając delikatnie w miejscu gdzie ma zatrzaski i dopiero możesz zabrać się do ściągnięcia dolnej pokrywy laptopa , oczywiście jeśli wcześniej wykręciłeś śrubki od dołu trzymające klawiaturę widać je wyraźnie bo koło nich symbol klawiatury jest

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Siema. Rozebrałem go dzisiaj wykręciłem wszystkie srubki od dołu to potem brałem się za górę ale jak klawiaturę ściągłem to potem dziurki od głośników i przez górę dostałem się do połówki wentylatora i oto moje pytanie bo oprócz wentylatora coś jeszcze trzeba wyczyścić te takie "paski" czy cos takiego?? nie da się tam dostać a coś słyszłem z tym spręzonym powietrzem kupić to i prysnąć w te "paski"??

Opublikowano

To jest radiator. On zbiera ciepło procesora, a wentylator je wyciąga i wywala poza lapka. Tak, kup sprężone powietrze i wydmuchaj go. Najlepiej na dworze go wydmuchaj bo będziesz miał tony kurzu w pokoju :P

TYLKO NIE RÓB ODKURZACZEM BO WALNIE WYŁADOWANIE ELEKTROSTATYCZNE I JEBNIE CAŁY LAPEK!

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

i to wszystko i bedzie ciszej chodził i nic nie musza zaś rozbierać a na stacji benzynowej ORlen kupię te spręzone powietrze??

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Sorki czy mógłbym otrzymać jakiś filmik z tym jak dojść do tego wentylatora ? Próbowałem go rozkręcić ale nic z tego nie miałem ściągnąć tego panelu dotykowego (mam taki sam model laptopa).

Opublikowano

To znowu ja . Próbowałem rozkręcić go ale gdy byłem już przy panelu dotykowym nie potrafiłem go ściągnąć (gdy mocniej pociągnąłem słyszałem trzaski jak coś pęka) . I mam jeszcze pytanie czy da się jakoś przeczyścić ten wentylator bez rozkręcania ?

Opublikowano

sprężone powietrze, jak sie uda wyciągnie kotki kurzu z żeberek radiatora

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...