Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy ja robie cos zle? pliki by Badar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

robie server juz 2 tygodnie i ciagle nie moge go odpalic... Po postawieniu sprawdzam na strone czy CH sa ON - zawsze sa OFF.

Oczywiscie nie sprawdzam tylko na stronce ... w cliencie tez (met 2010) zawsze CH za off i nie da sie logowac... ;/

co jest?

FILM :

http://www.youtube.c...eature=youtu.be

Pomozcie... bo mnie ku**ca trafia juz ;]

SORRY ZA JAKOS ZALEZALO MI NA CZASIE :>

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

``Pomogłem?? - Daj LIKE :)``

Pani Kasia mnie irytuje. ;O

Opublikowano

Tak mam jedno chyba:) po zrobieniu spraw w sysinstall musisz obowiązkowo reboot'nąć serwa, gdyż jak nie miałeś swojego ip wprowadzonego to zauważ że sshd w ogóle się nie ładowało tylko odrazu myk i się logowałes. Czyli tak jak ci mówie po zrobieniu sysinstall weź wpisz komende "reboot" lub w menu Consoli "restart". Myślę że pomogłem i liczę na LIKE;)

Opublikowano

tak jak pisałem, by sprawdzić czy serwer jest online używaj komendy "ps" w konsoli

jeżeli jest online to będzie widać procesy:

-game

-auth

-db

Opublikowano

@up

po sysinstall wystarczy tylko komenda

etc/rc.d/netif restart

Propsy, jak zrestartujesz karty sieciowe przy serwerze non-hamachi np to już wgl nie połączysz się z niczym bo odetnie dostęp od internetu.

Zmieniasz ip w sysinstall potem shutdown -r now i jechana.

1377371138-U1002370.png

Opublikowano

tam masz zmien configu

/usr/locale/www/apache22/data/

Program

WinSCP Lub FileZilla

Zakaz handlu na forum.

Opublikowano

Dalej nie mozna sie logowac ;] dalej pisze off i mowia ze powinno pisac operation timed out - nigdzie nigdy nie pisze;]

Opublikowano

tak jak pisałem, by sprawdzić czy serwer jest online używaj komendy "ps" w konsoli

jeżeli jest online to będzie widać procesy:

-game

-auth

-db

by sprawdzic! a to kur*a dziala no! czemu wy nie czytacie co pisze?? CH mi nie dzialaja,,, nie chce sie zalogowac ! ;/

wogole te mpc jakies denne jest kazdy ma swoj priv bo kazdy pomocy szukal tu a teraz to juz cwani i nikt nie pomoze ;OO

Opublikowano

wgrałeś bugfixa do odbugowania chanelli ch2, ch3, ch4?

po 2 jesli chcesz widziec na stronce ze ch sa on to musisz porty pozmieniać w plikach strony.

porty zmieniasz w status.php

oczywiscie musisz zmienic tez ip na swoje ze zwykła koncówka tak samo w config.php

logowanie: 11002

ch1: 13000

ch2: 16000

ch3: 18000

ch4: 20000

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...