Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]T34 kontra Lowe

LCownik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Który czołg lepiej zarabia Lowe czy T34?

World of Tanks

NICK:Dikej007

CZOŁGI: IS3,T50,M4 Sherman,S-51

wotbigbar03.jpg

Opublikowano

@up, prawka, nieogary nie rozwalą, ale wiedz, że jak trafisz na ogarniętego gracza wo dległości mniejszej, niż 50 m., padniesz jak mucha. Powód ? Właz dowódcy.

Ja osobiście bardziej wolę Kw-5, zarabia identycznie, jak 2 powyzsze czołgi, a jest tańszy, i jako jedyny z nich ma Pancerz. Dobra, prawda, ma największy weakpoint w grze, ale i tak zarabia zaje*iście, jeżeli się go wyczuje.

Nie obrażę się, jeżeli dostanę plusa;)

Opublikowano

Amerykańskie wierze są niestety łatwiej dziurawione niż kiedyś, w trójkąt nad jarzmem i wyżej wchodzi prawie wszystko, z dział +200mm peny w boki można bić.

8 tier premium na taki sam credit factor.

Opublikowano

@up, prawka, nieogary nie rozwalą, ale wiedz, że jak trafisz na ogarniętego gracza wo dległości mniejszej, niż 50 m., padniesz jak mucha. Powód ? Właz dowódcy.

Ja osobiście bardziej wolę Kw-5, zarabia identycznie, jak 2 powyzsze czołgi, a jest tańszy, i jako jedyny z nich ma Pancerz. Dobra, prawda, ma największy weakpoint w grze, ale i tak zarabia zaje*iście, jeżeli się go wyczuje.

No to pozdrowienia dla cb. KW-5 to dopiero syf! 2 wiadra z przodu, w które strzelisz ze 150m + działo z obecne VI tieru (wcześniej V) + wielkość Mausa dają mu taką cenę jaką ma :).

T34. Dlaczego? Uszkodzenia od 300-500 (średnia penetracja 248), Pancerz na wieży ok. 270mm, kadłub miększy od Lowe o może 15 mm i pochylanie działa w doł. Lowe to też dobry czołg ale nie ma tylu plusów co T34..

Jednak w Lowe nie strzelają tak jak w T34.. To jest jedyny minus tego czołgu

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

Polecam T34. Świetny dmg, pancerz daje rade. Na mobilność też nie ma co narzekać i zarabia tyle samo co KW-5, a jak umiesz grać to nawet więcej( jak to mówią, nie ważne co masz pod nogami [chodzi o motor :P], ważne co masz pod kaskiem) :D

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Ja mam Lowe i osobiście się nie zamienię. Nie jest tak szybki jak Typ-59 (też go mam), ale pancerz nie przebijalny, na 10 bitew 2 razy trafisz na Mausy.

KV-1 biore na 1 strzał, a T34 na 4. Gdy T34 do mnie strzela nic mi nie robi. Lowe jest ciężko przebić, ponieważ najsłabszy punkt ma pod ryjkiem.

sygnatura111.jpg
Opublikowano

Ja mam Lowe i osobiście się nie zamienię. Nie jest tak szybki jak Typ-59 (też go mam), ale pancerz nie przebijalny, na 10 bitew 2 razy trafisz na Mausy.

KV-1 biore na 1 strzał, a T34 na 4. Gdy T34 do mnie strzela nic mi nie robi. Lowe jest ciężko przebić, ponieważ najsłabszy punkt ma pod ryjkiem.

Type to nie jest już co samo co wcześniej, nawet wizualnie już nie jest identyczny. Gorsze losowania i nowy weakspot na ammoracka

Wszystkie czołgi premium zarabiają tak samo. Jak bym miał wybierać KV-5 czy Lowe wybrałbym KV-5

76561198001815076.png
Opublikowano

Lowe to jeden wielki slaby punkt. kadlub ma taki mekki, ze wszystko wchodzi. dolna płyta jest pod kątem 90 stopni. Lowe nie ma szans na T34 bo te 4 strzały to są naciagane.

KW-1? KW-1 ma powyżej 600 życia, nieprawdaż? Nie wiem czy się śmiać czy płakać, bo maksymalne uszkodzenie z Lowe to 400.

signature.png

Opublikowano

Kupiłem ostatnio KV-5 i jestem zadowolony. Tym czołgiem trzeba po prostu grać tak, żeby zasłonić przedni weakspot jeśli się uda to spokojnie można lowe położyć. Jest też całkiem sporo noobków, nawet na wyższych tierach, które nie znają tego weakspota ;).

Plusy:

-Mocny pancerz

-Zawsze jesteś na samej górze listy

Minusy:

-Działo (tak naprawdę to moje ulubione działo w grze :), trzeba po prostu znać weakspoty i umieć celować ;)

-Duży

Zarobki:

Bez premki ok. 20-60 k za bitwę (najczęściej coś koło 35k)

Zabicia:

Nie zdarzyło się jeszcze, żebym nie zabił/poważnie uszkodził ani jednego gracza ;)

Średnio 2-3 kille na bitwę głównie z powodu nie wyrzucania tego czołgu do high tierowych bitew.

Ocena:

4/5

Stosunek ceny do jakości:

5/5 (Jest to najbardziej opłacalny czołg premium)

Jak masz za dużo pieniędzy to polecam T34

Opublikowano

Lowe to jeden wielki slaby punkt. kadlub ma taki mekki, ze wszystko wchodzi. dolna płyta jest pod kątem 90 stopni. Lowe nie ma szans na T34 bo te 4 strzały to są naciagane.

KW-1? KW-1 ma powyżej 600 życia, nieprawdaż? Nie wiem czy się śmiać czy płakać, bo maksymalne uszkodzenie z Lowe to 400.

Dokładnie, Lowe to taki znerfiony czołg że zal człowieka ściska jak musi tym jechać. Bez gasnicy nie ma co się ruszać z capa

76561198001815076.png
Opublikowano

Lowe można przbić grając T34 nawet strzałem w wieżyczkę. Jak dla mnie, to ten czołg ani nie ma pancerza podwozia, ani wieży. Osobiście polecam T34, ponieważ jako support bardzo dużo zarabia, a będąc schowanym może spokojnie IX tier samemu pokonać, Mój osobisty rekord zarobku na T34 to było około 138k (z premium)

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

@Up

Ale geniusz...

Lowe jest wytrzymalszy od IS-3...

Chyba jak strzelasz po wieży. Lowe nie ma żadnych szans z IS-3 jak się umie grac -.-

76561198001815076.png
Opublikowano

@Up

Ale geniusz...

Lowe jest wytrzymalszy od IS-3...

Lowe niby jest wytrzymalszy od ISa-3, a w rzeczywistości to kupa folii z Jana Niezbędnego (nie obrażając folii). Ten czołg nie ma w ogóle nachyleń w przeciwieństwie do szczupaka ISa-3. Mimo, że wydaje Ci się, że ma lepszy pancerz to się zdziwisz bo nawet t-28 jest w stanie go przebić (oczywiście z bliska i w kadłub). Poza tym rosyjski czołg ma o wiele lepsze działo pod względem uszkodzeń, penetracja i tak już mało daje przy takim dziale.

signature.png

Opublikowano

Jedyne co w Lowe uważam godne uwagi to jego snajperskie działo i całkiem dobry czas przeładowania, na blockera się nie nadaje. Jeśli grałeś wcześniej czołgami USA tj T29, T30 to wybierz T34, Lowe wg mnie gra się "normalniej".

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Jedna chwała jakiego masz.

+ jest expienie załogi(dla zorientowanych) innych HT. (dlatego wybieraj nacje jaka grasz)

zarobki są porównywalne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...