Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Lagi używając Sonic Unbelievable Shaders

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż mam problem z lagami używając Sonic Unbelievable Shaders. Minecraft chodzi mi bez tego 150-250 klatek a z tymi shaderami mam 20-25 FPS przy wyłączeniu wszystkich animacji itp. w optifine. Jeżeli to coś pomoże w odnalezieniu problemu to podam moje parametry:

Procesor: AMD Athlon X2 250 Processor 3.00 GHz

Grafika: Asus EAH5570 series

Ram: 2GB

CPU: Intel Core i5 3350p /// MOBO: Gigabyte GA-Z68AP-D3 /// GPU: MSI Geforce GTX 660 Ti OC 2GB /// PSU: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU /// HDD: Seagate 500GB /// RAM: Crucial 8GB 1333MHz

a71211487f3a47a8.png

Opublikowano

Mojim zdanie masz za malo pamieci ram ja mam :intel core i5 2500K 3.30 ghz 4gb ram geforce gt240 2gb i tak samo mam z ta ruznica ze mam 30-35 klatek a bez ze zwyklm optifine mam po 350+klatek na sekunde

Opublikowano

Zbyt słaby komputer, ja mam 8 GB ramu i troszkę szybszy procek i na shaderach lekko laguje.

Więc dokup ramu i procka.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam kopa gorszego od cb ale lepszy za to wiecej RAM i mi sheadery nie laguja , możliwe ,że masz zasmieconego kompa

Wiesz akurat czystki komputera robię co tydzień, więc...

PS. Sorki, że odkopuję, ale zapomniałem o tym temacie. ^^

CPU: Intel Core i5 3350p /// MOBO: Gigabyte GA-Z68AP-D3 /// GPU: MSI Geforce GTX 660 Ti OC 2GB /// PSU: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU /// HDD: Seagate 500GB /// RAM: Crucial 8GB 1333MHz

a71211487f3a47a8.png

Opublikowano

Wyczyść komputer CCleaner używaj GameBooster, masz za mało ram jak na takie shadery, być może to jest przyczyną

Opublikowano

Sorry za offtop ale dlaczego kuffa mam trochę lepszego laptopa i mam blue screen'a po wbiciu do gry przy tej modyfikacji? Wtf ?

PS: Instalując modyfikacje, nie ważne jaką, zawsze może Ciebie zlagować, mimo że miałeś już kiedyś tą modyfikacje. Ja miałem minimape, po 3 dniach zaczęło lagować, a na 4 dzień lagów nie było :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam :

3500 Ramu

Procek Petium dual core 3.00 Ghz

Karte NVIDIA GeForce 210

mam OptiFine i bez tego moda mam minimum 60 fps a max 130 fps a z tym modem min 5 fps max 30 fps No i jak tu grac...

@Edit

zmieniłem priorytet , zwiększyłem ilość ramu , oczyściłem kompa i mam 40- 65 fps

I Love MineCraft

Opublikowano

Musisz miec wiecej pamieć i musisz uzyc dodatkowego programu ktory pozwoli na uzywanie wiekszej ilosci pamieci ram dla javy minecrafta. Ja uzywam McMemory ustawiam sobie na 1gb (przy 4gb ogolnej pamieci) i na shaderach mam 40 - 50 fps czyli wystarczajaco do grania.

@edit

Oczywiscie tak jak koledzy wczesniej pisali jeszli masz mocno zasmiecony komputer albo grasz na lapku moze byc ci ciezko grac na takim modzie a duza iloscia fps'ow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...