Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Błąd - Serwer gry Call of Duty

SIRPEANUTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem sobie nie dawno w empiku Call of Duty: Modern Warfare 3 - Zainstalowałem , odpaliłem... Lecz nie zagrałem, ponieważ wyskakuje taki błąd.

59190038717345345396.jpg

Jeśli scren nie bd widoczny to tutaj link : http://iv.pl/images/...17345345396.jpg

Jeśli ktoś pomoże nagroda - Call of Duty Modern Warfare 3 - Ruskie Steam. Z allegro ! . (Spolszczyć zawsze da radę na Engielski)

Reinstal nie pomógł , Sprawdzanie spójności plików , też nie.

Bardzo proszę o pomoc! Dziękuje !

zv669_sipeantus.png

Opublikowano

Sprawdź status vac , poczekaj do jutra . jeżeli nie masz bana a jutro nie będzierz mógł włączyć to musisz zmienić status NAT na otwarty.

Opublikowano

Sprawdź status vac , poczekaj do jutra . jeżeli nie masz bana a jutro nie będzierz mógł włączyć to musisz zmienić status NAT na otwarty.

A wytłumaczysz mi jak sprawdzić status VAC? Bana , nigdy nie grałem jeszcze. Jedynie grałem na SingPlayer. ;>

Znalazłem coś takiego w opcjach jak ,, Status VAC '' : W dobrym stanie

63461918392767157381.png

A jeśli chodzi o zmiane NAT , to po prosił bym o instrukcje.

Mój rounter - Tenda No.:W548D V2.0 (Nie wiem czy to jest dokładna nazwa, tak pisze na opakowaniu, ale jest jeszcze pare innych napisów, w razie czego podam,ale jak wpisałem to w intenecie, to wyskoczył właśnie mój router,więc jestem pewnien ze to jest, to.) :)

zv669_sipeantus.png

Opublikowano

VAC masz dobry, to nie po tej stronie leży wina. Wpisz w przeglądarke swój nr ip, lub 192.168.1.1

Nie wiem jak ty dokładnie masz, ale spróbuj wejść w UPnP i włączyć to. Jeżeli masz już to włączone, to wejdź w ustawienia NAT/PAT ( jeżeli coś takiego wg masz) i tam musisz wpisać porty do mw3. Ja ci niestety ich nie podam, ale bardzo łątwo możesz sprawdzić w googlach :)

EDIT: Jednak znalazłem :) Musisz ustawić porty w ten oto sposób:

wenwnętrzne: 27000, zewnętrzne 27015, dajesz protokół 'UDP', następnie klikasz przycisk 'dodaj/ok' w zależności od routera

wewnętrzne: 27015, zewnętrzne 27030, dajesz protokół 'UDP', klikasz 'dodaj/ok'

wewnętrzne 27014, zewnętrzne 27050, dajesz protokół 'UDP' klikasz 'dodaj/ok'

następnie wszystko zapisujesz, włączasz mw3 i cieszysz się swoim nowym nat'em :)

stronka do portów jeżeli wdarła się pomyłka: http://segmentnext.com/2011/11/08/modern-warfare-3-crashes-errors-freezes-fps-elite-lag-connection-and-fixes/

licze na like ;) za wszelkie błędy przepraszam :)

Opublikowano

zmień z "vc-based" na "llc-based" w "ADSL. A jak nie pomoże to spróbuj to jest napisane do Black Opsa, ale może pomoże w MW3.

1. Go to Network and Sharing Center

2. Click "Change Adapter Setting" from the top left.

3. Right click where your internet comes from.

4. Choose Properties from popped up menu.

5. Switch to Sharing tab

6. Uncheck the following options under the sharing tab:

Allow other network users to connect through this computers Internet Connection.

Allow other network uses to control or disable the shared connection.

7. Right click the wireless selection, if you use a ethernet cable or are somehow hooked up to your internet modem by cable. Just right click Local Area Connection instead.

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Wpisałem w przeglądarce ,, 192.168.1.1 '' . Te IP , i proszą mnie o ,, Użytkownik,hasło '' . Co mam tam wpisać?

Wpisałem login i hasło do internetu lecz nie zadziałało...

zv669_sipeantus.png

Opublikowano

No jak logujesz się na stronę routera, i nic nie zmieniałeś to domyślny login i hasło to: admin

Opublikowano

No jak logujesz się na stronę routera, i nic nie zmieniałeś to domyślny login i hasło to: admin

Czyli ten sam login co instaluje internet? ... Bo ja kurde nie rozumiem...

zv669_sipeantus.png

Opublikowano

Wchodzisz http://192.168.1.1 i tam cie prosi o podanie loginu i hasła, i tam wpisujesz "admin" w polu Login/użytkownik I hasŁo.

Aaa zalogowałem się! . :)

I powiesz mi teraz krok po kroku co mam zrobić?

I napisz mi jeszcze czy to może mi urwać połączenie internetowe, lub zepsuć internet?

zv669_sipeantus.png

Opublikowano

gościu, napisałem ci wszystko krok po kroku, co ty jeszcze chcesz?! przecież nikt nie zna interfejsu twojego routera na pamięć. Spróbuj poszukać te opcje, które ja ci podałem, albo te co Robson.. A z tym urwaniem neta, to raczej nie, ale żeby potem nie było na mnie ;)

Opublikowano

gościu, napisałem ci wszystko krok po kroku, co ty jeszcze chcesz?! przecież nikt nie zna interfejsu twojego routera na pamięć. Spróbuj poszukać te opcje, które ja ci podałem, albo te co Robson.. A z tym urwaniem neta, to raczej nie, ale żeby potem nie było na mnie ;)

Lol? Od ciebie niczego nie chce, robson jak na razie mi pomaga. :)

Jeśli wyjdzie jest jego MW3.

zv669_sipeantus.png

Opublikowano

Możesz mi dać steama albo skype ?

mój steam: RobsonElitePL

Mój skype: robson13pl

Jeszcze jedno: Czy masz aktywną zaporę windowsa czy też nie ?

I jak zadziałało coś ?

Opublikowano

Grzebanie w necie poszło! Jeden chciał mi pomóc i musiałem skonfigurować modem, bo się zresetował...

I co działa :D ?

Opublikowano

Nie każdy ma chyba 192.168.1.1 ja mam i tam jest automatyczne hasło u każdej osoby takie same admin/ admin.

Kliknij połączenie internetowe i modyfikuj i czekasz i potwierdzasz.

logo1.png
Opublikowano

A właśnie nie, i dzięki za pomoc, za chęci,bo nie każdy by stracił czas , na pomoc. :)

Dzięki.! :)

Luzik, starałem się pomóc, mam nadzieje, że nic się nie stało.

Opublikowano

Nic nie robię już w głównym panelu modela, bo jestem w tym ciemnym i nie chce nic spieprzyć, chyba ze byl by jakiś filmik z Tendy.

zv669_sipeantus.png

Opublikowano

Nic nie robię już w głównym panelu modela, bo jestem w tym ciemnym i nie chce nic spieprzyć, chyba ze byl by jakiś filmik z Tendy.

Na stronie producenta są jakieś tutki ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...