Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Ramy do laptopa

bronek13x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam zakupiłem nowe ramy do laptopa asus K52DE i mam taki problem ze po zamontowaniu wszystko cacy hula ale gdy włączam kamerę zwiesza mi się na 10 s następnie odwiesza sie na 2s i zwiecha zwiecha na amend a gdy wyciągnę ramy wszystko normalnie hula . i jeszcze tak zainstalowałem od nowa win7 na laptopie (tym samym) i nie chce mi odczytywać płyty ze wszystkimi sterownikami do lap. a inne płyty mi czyta. Proszę o szybką pomoc bo to jest ważne

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Czy ramy były takie same jak fabryczne( tej samej firmy ) Czy taktowanie było takie samo,..... I czy twoja płyta główna udzwignie taką ilość Ram'u

Ile tam wpakowałeś >??

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

z tego co pamiętam najleiej działają w tych modelach pamięci A-DATA

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

wpakowałem 4 gb z good ram udźwig płyty wynosi 8 gb niewiem co się stało

Opublikowano

Czy ramy były takie same jak fabryczne( tej samej firmy ) Czy taktowanie było takie samo,..... I czy twoja płyta główna udzwignie taką ilość Ram'u

Ile tam wpakowałeś >??

Jeśli chodzi o firmę, mogą być różne. Ważna jest ilość, częstotliowość taktowania, CL, timing itd.

Jaki masz procesor, bo może być te wina procesora, który nie obsługuje tyle pamięci ram.

Opublikowano

amd v120 -2.20 GHz

i mam jeszcze taki problem ze system odczytuje mi 2.75 gb ram z 6 gb

Opublikowano

ale wcześniej miałem 6 gb odczytywał normalnie bez problemu tylko ze miałem problem z kamerą i nic więcej

Opublikowano

Pamięci są uszkodzone.. Najprawdopodobniej..

Musisz je wymienić na inne... Albo zaukp identyczne jak miałeś od nowości tylko,...

I jakie bierzesz DDR 2 czy DDR 3 ?

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

G00D procesor ma się tak do pamięci jak g... do wiatraka, to nie mieszaj mu w głowie bo to system obsługuje pamięć albo płyta główna

CODER_BEST tylko ddr3

tymingi 7-7-7-20 dla A-DATA w tym modelu , przy takich działa bezproblemowo każda ilośc pamięci

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@robem

W laptopach sprawa wygląda inaczej. Procesor także służy do obsługiwana pamięci, to nie jest desktop gdzie o ramie decyduje płyta główna lub system. Jak znajde linka to ci go podrzucę.

Opublikowano

w laptopie jest identyczny procesor jak w komputerze tylko inna technologia wykonania

komunikacją pomiędzy procesorem a pamięcią zajmuje się kontroler pamięci zawarty w chipsecie płyty głównej ( mostek północny ) albo w nowszych procesorach ( LGA1156, LGA1366 oraz AM3 ) także w samym procesorze stąd czasem niepotrzebny drugi kontroler . który używany zależy tylko od konfiguracji/modelu płyty głównej

przy nowych technologiach i szybkościach przesyłu danych, dodając do tego rdzenie wymagane jest posiadanie kontrolera jak najbliże4j procesora w celu zmniejszenia ilości błędów i zakłóceń

dokładniej mówiąc procesor nie zajmuje się pamięcią ( nie steruje ) tylko niezależny kontroler zawarty w nim albo na płycie głównej

zresztą jak widzisz głownie komputery typu desktop maja kontroler wbudowany, co ni zmienia nadal zasady i nadal to nie procesor steruje pamięcią

technologicznie to co było dawniej poza procesorem montowane jest w nim dla przykładu procesory serii i5/i7 maka kontroler pamięci i karty graficznej wbudowany

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...