Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] z czego skladają sie pliki serwerowe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

chcial bym sobie w najblizszym czasie zrobic serwer metina ale by nauczyc sie go edytowac musze wiedziec jakie pliki za co odpowiadają i tutaj moje pytanie czy moze mi ktos powiedziec za co odpowiadaja dane pliki w sf? w miare szczegolowo

Opublikowano

Ustalmy , że folder game to będzie główny folder z plikami

W folderze game będziesz miał foldery takie jak :

- game

- auth

- db

- share

Może coś więcej ;)

- Game :

Znajduje się tam plik game odpowiadający za ch1 + za całość gry.

Znajduje się tam plik Config , w którym możesz edytować porty , mapallow itp

+ drobiazgowe inne pliki

- Auth

Znajduje się tam plik auth odpowiadający za logowanie + za całość gry

Znajduje się tam plik Config , który odpowiada za to samo co w folderze game

- DB

Znajduje się tam plik conf.txt czy jakoś tak ;P Podobne role spełnia co Config w folderach game i auth

- Share

Leży tam również plik game , ale nie wiem po co , ale ja tak mam ;D

- Share/locale/germany(poland,itp)

- Masz tam pliki , które odpowiadają za drop z mobów , drop ze szkatułek , settingi do map itp

- Share/locale/germany(poland,itp)/map

Jak nazwa folderu wskazuje czyli leżą tam mapy . Możesz dodać nowe mapy + dodając mu index w pliku index na samym dole

- Share/locale/germany(poland,itp)/quest

Masz tam wszystkie questy , które masz w metinie ;)

- Share/locale/germany(poland,itp)/quest/object

To są foldery również z questami , ale już w innym rozszerzeniu . Jeżeli wczytaliśmy questa z npc o id 273 . To w folderze object pojawi się nowy folder z nazwą 273 i w środku będziesz miał zawartość questa

I to by było chyba na tyle ;) Piszę z pamięci to mogłoby mi coś umknąć .

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Tekstury - Client

Konta - Mysql -> account

postacie - Mysql -> player -> player

Max lvl - plik game z diff'em lub plik game game_r2089M_32 gdzie w każdym configu na samym dole wpisujesz : MAX_LEVEL: 250

Bronie/zbroje/eq - Mysql -> player -> item_proto i również client z teksturami :)

Opublikowano

Nie powiem ci dokładnie , bo nigdy nie pisałem diffów itp . Również dobrze się nie znam na game , ale potrafię coś o nim powiedzieć ;)

Diff to taki plik w którym piszesz hmm ... kod , którym zastępujesz stare kody w game . I własnie w ten sposób wprowadzasz zmiany w game .

Aby takie zmiany wprowadzić są potrzebne pliki :

- program do wczytywania

- diff ( obojętnie jaki ... Jest ich pełno na forum)

- game

Opublikowano

znasz jakieś naprawde "stare" pliki metin2? albo skąd moge dostać pliki jak na globalu były w 2008roku?

Opublikowano

@up

Mogę Ci znaleźć , ale na tym plikach działają wszelkie rodzaje hacków . DMG, 1hit killer itp . Na pewno ich chcesz ?

@edit

Łap :

http://www.mpcforum.pl/topic/562286-dlreupload-plikow-serwerowych-raina/
http://www.mpcforum.pl/topic/315936-dl-pierwsze-pliki-serwerowe-w-polsce-%3B-rain-20082009r/

Opublikowano

był by to serwer dla znajomych gdyż na globala mnie nie stać. jak jest tylko mało bugów chętnie pobiore

Opublikowano

@up

O jakim ty globalu mówisz ?

Są pliki 2006 , 2010 i 2011 . Pobieraj pliki Badara . Jest to wersja z 2011 roku , zabezpieczony serwer przed atakami itp . Przed hackerami . Game jest dużo bardziej załatane niż te stare i jest darmowe . Łap linka :

http://www.mpcforum.pl/topic/387565-tutdl-pliki-serwerowe-by-badar/

Opublikowano

dziekuje jeszcze raz, w razie czego uzyje ich.

no globalu pl, a jak chce troche oszczedzic na plikach? mamna mysli tylko ch1, w zakladce strony internetowej tylko ranking rejestracja i download? jak chce usunac zbedne rzeczy nie bedzie problemow z grą? jak byś mial gdzieś linka o dyskusji poswieconej tym plikom to poprosze. a i grales na nich?

Opublikowano

Na plikach badara masz tylko ch1 ... Jeżeli chcesz usunąć ze strony zbędne zakładki to możesz usunąć . Nic się serwerowi nie stanie . Tak , grałem na tych plikach . Na Rain i na Badara ;)

Opublikowano

jak narazie tylko to pytanie na dzis:

max lv:

max bron

max zbroja

max mapa

jak z bonami

prosil bym cie o to bys mi powiedzial i z gory dziekuje na dzis

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...