Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technik organizacji reklamy - z czym to się je?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, chodzi ktoś do technikum na ten profil? Powie mi o co w tym dokładnie chodzi poza tym co zdążyłem się dowiedzieć?

98763533515051689628.png

Opublikowano

Więc tak mam dwie koleżanki na tym profilu. Szczerze nie wiem czemu wybrały się na ten kierunek gdyż po tech. nie masz studiów (bynajmniej ja takich nie znam w Poznaniu) o kierunku "organizacja reklamy". Zresztą teraz jest b. dużo dobrych biur reklamy, lepiej wybrać kierunek bardziej odpowiedni i dostosowany do twoich potrzeb, rynku pracy. My zanim opuszczaliśmy gim. mieliśmy spotkanie z panią z biura doradztwa zawodowego i ona naprowadziła nas na dobry kierunek ;) Przejdź się, taka wizyta jest bezpłatna. Co do tego profilu masz historie sztuki oraz inne "zbędne" głupoty ;)

Opublikowano

http://nowa.zst.netstrefa.pl/artykuly.php?art=69 - oto szkoła z tym profilem gdzie chcę się wybrać. Niestety nie wiem czy bardziej opłacalny jest ten kierunek czy też technik informatyk. Dlaczego się głowię?

Technik informatyk:

- Jest pełno informatyków, a żeby coś zarobić trzeba być w tym naprawdę dobrym.

- Niezbyt rozumiem wszystkie te języki jest to dla mnie za trudne, poza tym nie jestem wybitny z matematyki.

- Z pewnością byłbym przeciętniakiem w tej dziedzinie czyli jednym słowem lipa.

Technik organizacji reklamy:

- Nie wiem dokładnie o co w tym chodzi.

- Nie wiem jakie i gdzie studia mogę po tym obrać.

Poza tym w Organizacji jest grafika komputerowa co jest dla mnie bardzo interesujące. Ogarniam już nieco Photoshop'a i jest dla mnie po prostu frajdą robienie grafiki. Kocham także robić zdjęcia itp., a również kleić i montować filmiki np. w Sony Vegasie. Dlatego też wolałbym organizację reklamy, jednak muszę Was nieco podpytać o co w tym chodzi.

98763533515051689628.png

Opublikowano

http://nowa.zst.nets...kuly.php?art=69 - oto szkoła z tym profilem gdzie chcę się wybrać. Niestety nie wiem czy bardziej opłacalny jest ten kierunek czy też technik informatyk. Dlaczego się głowię?

Technik informatyk:

- Jest pełno informatyków, a żeby coś zarobić trzeba być w tym naprawdę dobrym.

- Niezbyt rozumiem wszystkie te języki jest to dla mnie za trudne, poza tym nie jestem wybitny z matematyki.

- Z pewnością byłbym przeciętniakiem w tej dziedzinie czyli jednym słowem lipa.

Technik organizacji reklamy:

- Nie wiem dokładnie o co w tym chodzi.

- Nie wiem jakie i gdzie studia mogę po tym obrać.

Poza tym w Organizacji jest grafika komputerowa co jest dla mnie bardzo interesujące. Ogarniam już nieco Photoshop'a i jest dla mnie po prostu frajdą robienie grafiki. Kocham także robić zdjęcia itp., a również kleić i montować filmiki np. w Sony Vegasie. Dlatego też wolałbym organizację reklamy, jednak muszę Was nieco podpytać o co w tym chodzi.

Na infe też masz grafę jako kierunek w drugiej klasie. Ja poleciłbym Ci infę, ale jeśli nie masz smykałki, to nic nie poradzę.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Podobnież mogę iść na studia graficzne po tym. - w sensie po organizacji reklamy. W dodatku nie mam zbyt dużej smykałki do języków programistycznych, dlatego też to mnie odrzuca. Informatyków niebawem będzie przesyt, każdy na to idzie. A reklama to coś co zawsze będzie potrzebne, a z czasem nawet bardziej dlatego też myślę o tym.

http://nowa.zst.netstrefa.pl/artykuly.php?art=70 - co o tym jeszcze sądzicie?

98763533515051689628.png

Opublikowano

Przecież języków można się nauczyć, wystarczy chcieć, a Ciebie odrzuca pewnie to, że nic Ci nie wchodzi. Trudno, samo z siebie nic nie przyjdzie. Co do matematyki, to bardziej matematyczne myślenie jest wykorzystywane w programowaniu, no i przez tą matematykę jakoś da radę przebrnąć na pewno, chociażby przy pomocy korepetytora.

A jak u Ciebie z plastyką, kreatywnością?

Opublikowano

I jak się w tej grafice czujesz? Lubisz to robić? Dobrze Ci to wychodzi? Skoro tak, to możesz sił w grafice spróbować...

Powiem Ci tak, grafika daje mi nie lada frajdę, po prostu to coś w czym czuję się spełniony, wychodzi całkiem dobrze, ogarnąłem ją po jednym dniu nauki ze znajomym kiedy w to wchodziłem (oczywiście wcześniej uczyłem się w GIMP'ie). Natomiast programistykę usiłowałem opanować na siłę i teraz to sobie uświadomiłem, dlatego też mam dylemat między dwoma profilami:

- Technik organizacji reklamy.

- Technik cyfrowych procesorów graficznych.

98763533515051689628.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...