Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] serwer pomoc z użytkownokami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam serwer do minecrafta z hamachi.Maksymalna liczba użytkowników wynosi 5,a to jest zdecydowanie za mało . Napiszcie mi jak powiększyć liczbe użytkowników (ponoć max bez premium to 15) i czy nie ponosze z tego jakiś kosztów.

Opublikowano

w pliku propeties zmieniasz tam gdzie pisze max-players=5 i zmień na liczbę jaka chcesz

I3QiiEX.png

And if you're not down with that, we got 2 words 4 ya

FxMQtFh.jpg Essential

Opublikowano

A powiedz mi kto Ci takich głupot naopowiadał, że bez premium można max 15 ? :huh:

Jak masz Intel Core i7 to i 30 slotów uciągnie :D

Opublikowano

Otwórz Plik w folderze gdzie masz server pod nazwa- server otworzy ci sie notatnik

a w notatniku masz: to

#Minecraft server properties

#Mon Apr 16 16:58:38 EDT 2012

allow-nether=true

level-name=world

enable-query=false

allow-flight=false

server-port=25565

level-type=DEFAULT

enable-rcon=false

level-seed=

server-ip=

max-build-height=256

spawn-npcs=true

white-list=true

spawn-animals=false

online-mode=false

pvp=true

difficulty=0

gamemode=2

max-players=15 Zmien to na jaka ilosc chcesz =D

spawn-monsters=true

view-distance=10

generate-structures=true

NIE MUSISZ MIEC WSZYSTKIEGO TEGO SAMEGO CO JA!!!

Opublikowano

Pamiętaj jednak, żeby nie dawać zbyt wielkiej ilości użytkowników, gdyż jak powszechnie wiadomo, Java jest największym pożeraczem pamięci RAM. Zazwyczaj, na jednego gracza potrzeba 64 MB Ramu. Policz sobie, ile twój komputer maksymalnie da radę. Od razu mówię jednak, żeby liczyć maksymalnie połowę, czyli jeżeli miałbyś 4 GB Ramu, licz 2 GB, co daje nam 2048 MB. Podzielić przez 64 wynosi 32 sloty.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

musisz stworzyć nowe sieci hamachi bo 1 pokój utrzymuje tylko 5 slotów + zmienić liczbę slotów tak jak napisali @2up i @3up

a numer IP ma być taki sam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...