Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Irelia, czy Jarvan IV?

Okrzem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od dłuższego czasu już zastanawiam się nad tym.. Na razie zbieram kaskę po ostatnio zakupionym Kassadinie i Xinie Zhao...

No więc, zależy mi na kimś właśnie takim zbliżonym do Xin'a, Jaxa. - Głównie jaram się większości magami, ale cóż na to poradzę, LOL jest dość skąpy jeśli chodzi o magicznych czempionów.. No krótko mówiąc, jaram się bardziej Irelią, ale Jarvan ma dwa dobre skille (licząc ulti).

Być może mają oni oby dwoje jakieś złe strony, które baardzo bym chciał poznać. Czekam na odp..

Opublikowano

Osobiście polecam Irelie.

Może i miała nerfa, czy dwa, ale ja w ogóle tego nie odczuwam.

Ma stuna, regen hp z, true dmg, q jak killniesz miniona na nim to nie ma cd i możesz na nim dalej jechać.

Dobre escapy, robisz ją pod tanky/ad carry i cały mecz praktycznie twój.

Opublikowano

Moim zdaniem jest lepszy Jarvan IV.

Ma podrzucenie (jeżeli na midzie jest Viktor mamy swietne połączenie ponieważ Jarvan IV podrzuci a Viktor szybko położy swoją zasłone dzięki temu jest stun)

Można nim iść zarówno w Jungle jak i Solo Topa.

Dzięki jego ultowi nasz ad carry może zyskać free dmg.

fd9cu1.jpg

Opublikowano

Irelia jest duuuuuuuzo lepsza niz jarvan jedynym jej minusem jest to ze jest slaba w jungli

Irelia niszczy jarvana na topie do tego jest duzo lepsza do lapania enemy carry, jej dmg jest duzo wiekszy

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

@UP irelka po tym nerfie nie ma szans z Jarvanem, ile to ja streamów oglądałem jak irelka była owned by Jarvan.

Z własnych doświadczeń polecam Jarvana, trudny do kontrowania, wysoki harash od 1 lvl'a, jeden z najlepszych offtanków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...