Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Lagi, Freeze, Szybkie ładowanie

Keniger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heloł ;d

Posiadam taki sprzęt :

AMD Phenom II X4 9600 (2.5GHZ org, oc ~3Ghz)

Dysk : 160GB SSD

Ram : 2GB DDR2

Płyta : Asrock (Nie pamiętam jaki model dokładnie)

Karta : Ati Radeon HD4850 2x (640/960 org, oc 780/980, moge wycisnac wiecej ale mam pasywa z zamontowanym wentylatorem i nie wyrabia z chłodzeniem maxymalne zegary jakie udało mi sie wyciagnac jeszcze jak miałem blok wodny to było ok ~900)

I mam kilka pytań :

1. Jak gram w TDM na kanałach (Super uber low) to i tak mi sie zacina ~20fps, jak miałem athlona to było +30

2. Mapy z B2K wczytują mi sie dosłownie w sekunde i nie mam na nich wgl lagów +50 fps na luzie

3. Na Szturmie albo podboju też mam +50fps

Czy ilość pamięci może na to wpływać ? Oraz czy wymiana na DDR3 4GB będzie lepsza niż DDR2 4GB ?

Dlaczego mi sie to wgl tnie xD ?

OndteAw.png
Opublikowano

Też tak myślę, dodam jeszcze że są to dwie różne kości (Corsair 1066MHZ i Kingston 800 Mhz, jednakże wszystko ustawione tak samo Cas Latency, taktowanie na 667mhz bo oc procka + płyta nie pozwala mi na wiecej, wiec juz zakupiłem nowa + ram ddr3)

Być może to jest problemem + we wszystkich grach tak mam :D

Na Athlonie w LoL'u miałem +60 fps na maxach w hd a teraz ~15 na średnich w 1024*768 ;DDD

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...