Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Serwer na wakacje

Daniok22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko!

Witajcie przyjaciele z MPCforum. Chciałbym zapytać was co sądzicie o postawieniu serwera Metin2. Wystartował by on w 1 dzień wakacji i chodził przez przynajmniej całe wakacje. Oczywiście nie byłby 24/7, ale przynajmniej 6-12h dziennie. Serwer tak na 150-300 osób. Typ : Medium/Easy. Oto co by się na nim znajdowało :

• Grafiki broni i zbroi z internetu
  • Nie za duże ataki broni (aby PVP nie przebiegało na zasadzie : skowyt = ded)
  • Brak Itemshopu
  • Serwer nie stawiany na gotowcach (podstawowe pliki serwerowe np. by rain, (możecie mi jakieś polecić)
  • 6/7 bez 10/5 klasa (zamiast tego np. 15% na potwory, 5 siła int itp
  • Raty : po 300-600%
  • Zbrojki nie za dużo ani nie za mało.
  • Różnorodne ulepszacze (nie tak jak na niektórych serwerach tylko brochy, ulepki smoka i perły)
  • Mapki na lvl'e 100+
  • Bony wchodzą od razu maksymalnie
  • Trudna wieża wygnańców ITP

Jeżeli macie jeszcze jakieś propozycje co do serwera wakacyjnego piszcie. Przed wakacjami kupuję nowy komputer więc jest 90% szans że postawię taki serwer. Postawienie takiego serwera to dla mnie jakieś 2 tygodnie roboty + jakiś tydzień bety

Opublikowano

6-7 Na klasy nie potrzebne ! - No to piszę że nie będzie ich. Tylko na mobki itp.

Poza tym na pewno nie będzie zbroi typu Toga (Imetin), a już na pewno nie dla mężczyzn bo w todze wyglądają jak pe**** bez obrazy :P. Chodzi mi o mniej więcej taki system DLA KAŻDEJ KLASY :

Stal > Szmaragd > Szafir > Zatruta > Krew > Hwang > Królewski HW

Im lepsza zbroja tym więcej ulepszaczy i trudniejsze szanse na zrobienie

Opublikowano

Co sądzimy o takim serwerze ? Do pizdy z tym gównem.

Chcesz stawiać serwa na wakację ? Staw dedyka.

Chcesz mieć dużo graczy ? Nie nawpierdalaj od zajebania nowych broni i zbroi.

Myślę, że ktoś na pewno pomyśli i postawi porządnego dedyka na początku wakacji, bo mu się to opłaci. :)

Pozdrawiam.

CX7Rrj.png

Opublikowano

Do pizdy z tym gównem. - Trochę grzeczniej. Możesz się wysławiać normalnie a nie jak dziecko z ulicy?.

Chcesz stawiać serwa na wakację ? Staw dedyka. - To daj mi 500-600 złotych na opłacenie go (2 miesiące)

Nie nawpierdalaj od zajebania nowych broni i zbroi. - Nie chcę ich jak to ująłeś nawp***dalać dużo.

Myślę, że ktoś na pewno pomyśli i postawi porządnego dedyka na początku wakacji, bo mu się to opłaci. - Masz rację, ale to nie będę ja. Mi wystarczy 150 graczy do normalnej gry.

Wolę mieć 100 ogarniętych graczy niż 1000 i samych neosów oraz deb** którzy po pvp wyzywają od cheaterów

Opublikowano

Nie wszyscy mają fundusze na Dedyka, od Hamachi się zaczyna, więc proszę oszczędzić sobie zbędne komentarze.

Opublikowano

hamachi/no-hamachi na większy okres nie zdają egzaminu..

Najlepiej do wakacji się podłuczyć i znaleźć sponsora (na hamaku pliki ogarnąć).

Opublikowano

No tak naprawdę to cały serwer mam już prawie zaplanowany. Czekam tylko na nowego kompa który kupuje na początku czerwca, a wtedy tylko to co zaplanowane wcielic w życie i potestować :P.

Tak wgl. to raczej nikt nie zasponsoruje serwera, chyba że będzie taki jak yitian2 (za jakąś durną broń 100 złotych?.) What The Fuck??

Opublikowano

Serwery na wakacje?Wpierw zrob zapowiedz potem pogadamy...Serwer na wakacje to tylko na wakacje.Nawet niewiesz czy dotrwa do konca wakacji.Nawet jesli wypali i bedzie 500 os na serwie np. to beda lagi jak cholera!Daje-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...