Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem/Pytanie] Mod Loader - Crash minecrafta !?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! , chciałem zainstalować sobie moda inventory tweaks na 1.2.5 oraz Rei`s minimap, ale potrzebuje do tego modloadera, pobralem mod loadery niewiadomo z jakich zródeł (czy to z YT czy to z minecraftforum.net) I mi minecraft crashuje a powodem jest mod loader =,= co jest do cholery ? jak mi mod loader crashuje to jak wgram inne mody ^_^ (nie mówcie mi tylko ze nie umiem bo mnie szlag trafi :D tylko na wersji 1.2.5 tak mam) i zawsze na "Świeżej" wersji MC instaluje

Opublikowano

Prawdopodobnie masz inne mody które ładują się za pomocą ModLoadera ale potrzebują np Minecraftforge. Usuń folder mods :)

Właśnie nie bo robie to na czystym minecrafcie nie usuwam minecraft.jar tylko cały folder .minecraft .. :| potem jak wchodze w mc klikam force update i na tym świeżym wgrywam

Opublikowano

Więc zrób tak :

1. Wyczyść .minecraft
  2. Wgraj minimapkę do minecraft.jar
  3. Wgraj InventoryTweaks.zip do mods ( jeśli nie masz mods utwórz taki folder )

Jeśli to nie zadziała to pomyślimy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Więc zrób tak :

1. Wyczyść .minecraft
  2. Wgraj minimapkę do minecraft.jar
  3. Wgraj InventoryTweaks.zip do mods ( jeśli nie masz mods utwórz taki folder )

Jeśli to nie zadziała to pomyślimy.

Dzieki :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...