Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Help]Windows 7 Home Premium - uruchamianie

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Ostatnio w usłudze T-Mobile zakupiłem laptopa Asus K53T z internetem.

Asusik spisywał się świetnie. Szybko się włączał, działał błyskawicznie, cicho chodził.

Teraz nadal jest sprawny ale martwi mnie pare rzeczy.

1. Komputer długo się włącza. Jak go odebrałem włączał się w pare sekund. Teraz zdążę zrobić kanapke zanim się włączy i załaduje :D

2. Laptop był cichy. Teraz troszkę wyrczy ale to raczej przez wiatraczek.

3. Gdy komputer się uruchomi, zanim włączę start lub mozille minie pare sekund. Przedtem tak nie było :D

4. Spisuje się doskonale.

5. Mam bardzoo dużo folderów w TEMP. Typu: e4jD96D.tmp_dir . W nich są minecraft.jar (gram w mine) . Czy mogę je swobodnie usunąć bez żadnej konsekwencji??

Liczę na waszą pomoc.

Kolorki żeby się lepiej czytało.

Opublikowano

1. gdy komputer nowy to pusty.. z czasem instalujesz pliki, aplikacje ktore on musi przetrawic by je ci wykrywalo... Aplikacje uruchamiajace sie przy starcie systemu b. spowolniaja

2. moze to byc normalne poniewaz zbiera sie powoli kurz i ociera o plyty wiatraczka... jesli jednak z czasem naprawde bedzie ci "buczal" zanies go do serwisu

3. czytaj pkt. 1

4. No to chyba dobrze ze sie spisuje doskonale ?

5. akurat tu ci nie pomoge... jesli nie waza zbyt duzo to dla swietego spokoju je zostaw ;]

Zainstaluj sobie CCleaner (tak, przez dwa C) pomaga on usuwac smieci z kompa

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

1. Po prostu masz zaśmiecony laptop, też tak miałem, zrobiłem formata i śmigało jak nówka ;)

2. Mi laptop tak dziwnie syczył, a był to problem ze strony Dysku Twardego, aż się zdziwiłem.

3. Tak jak napisałem w 1 pkt.

4. A to jakiś błąd ? :O

5. Nie możesz usunąć tych plików, ponieważ minecraft Ci się " zbuguje " i już sobie więcej nie pograsz. :P

Daj Like'a ^^

Opublikowano

Pobierz aplikację o nazwie "odkurzacz", wyczyść nim wszystkie rejestry i inne pierdoły, zwolni ci to ram i trochę miejsca. Jeżeli chcesz żeby komputer włączał się błyskawicznie, możesz wymienić dysk, ale potrzebujesz grubszej kasy.

Sprawdź czy możesz dobrze otworzyć klapę tam gdzie się wszystko znajduje, upewnij się czy nie masz plomb. Jeżeli nie, wystarczy że rozkręcisz plastikową osłonkę i łatwo to możesz wyczyścić.

Opublikowano

1. Po prostu masz zaśmiecony laptop, też tak miałem, zrobiłem formata i śmigało jak nówka ;)

2. Mi laptop tak dziwnie syczył, a był to problem ze strony Dysku Twardego, aż się zdziwiłem.

3. Tak jak napisałem w 1 pkt.

4. A to jakiś błąd ? :O

5. Nie możesz usunąć tych plików, ponieważ minecraft Ci się " zbuguje " i już sobie więcej nie pograsz. :P

Nie mam zaśmieconego. Mam go jakieś 2 miechy -.- ściągałem tylko mozilke i mine... Formata nie zrobie bo to z T-Mobile i gwarancja by mi znikła :D

2. No ale muszę go rozkręcić i przeczyścić.

4. Nie wiem po co to pisałem :D Poprostu chce powiedzieć że nie jest takim gruchotem co laguje przy mariobros :D

5. Usunąłem cały Temp. Zostawiłem ze 2 pliki. Minecraft spokojnie śmiga jak zwykle -.-:D

Ogólnie dzięki za porady wszyscy like ale co do temp chce wiedzieć czym grozi za co odpowiada etc.

Opublikowano

MoFix niby wielki znawca, pliki TEMP możesz spokojnie usuwać, należy je czyścić codziennie (bądź co kilka dni) Są do tego programy np. CCleaner.

Opublikowano

MoFix niby wielki znawca, pliki TEMP możesz spokojnie usuwać, należy je czyścić codziennie (bądź co kilka dni) Są do tego programy np. CCleaner.

Ziomuś, a czy ja wspominałem coś o plikach TEMP? Ogarnij się.

Daj Like'a ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...