Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upc ? A może coś innego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pisze ten temat z pytaniem do was, mianowicie chodzi mi o pomoc przy wyborze Internetu ;)

Zbliżają się moje urodziny i chciałbym zmienić internet na troszkę szybszy ;)

Mam kilka uwag które firma musi spełnić :)

* Cena max 65 zł

* Szybkość nie mniejsza niż 8 mb/s

* Niski ping w grach online

To są 3 warunki które firma musi spełnić :)

Na razie zastanawiam się na UPC ale nie jestem przekonany :-/

Macie może jakieś propozycję ?

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

:)

Opublikowano

Ostatnio tez chciałem zmienić i jak patrzyłem na oferty to TP ma nawet tani ;) w funpacku 20 mb było chyba za 65 jakoś tak.

Ps. może z 20 przesadziłem, ale 10 na pewno

mgr inż. (mogę gówno robić i nieźle żyć)

zanim zadasz jakies pytanie kliknij http://bit.ly/zswIat

Opublikowano

najpierw to sie zapytaj rodziców czy nie maja podpisanej umowy z jakąś firmą UPC, Cyfrowy Polsat, Netia itp., bo jak mają to watpie żeby Ci fundnęli nowy internet ;> UPC to dobry dostawca i chyba najlepsze ceny na rynku :> ew. możesz na Cyfrowy Polsat popatrzyć ^^ ale nie opłaca sie kupować samego internetu, lepiej pakiet INT+TEL+TV ;]

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Telefon to nie wiem xD

Telewizja Cyfra+

Internet Victor.pl <-- Zjebany szajs !

Wiecie może czy da się sprawdzić zdalnie czy będzie możliwość instalacji internetu w moim miejscu zamieszkania ?

Niby mieszkam w mieście ale nie wiem czy sygnał będzie dobry itp.

@Edit Mieszkam w Chrzanowie, to duże miasto :) I niestety na stronie po wpisaniu miasta pokazuje że internet

w tym miejscu jest niedostępny... Jak to możliwe skoro na rynku są reklamy UPC xD?

@Edit2 ================================================================================

Upc nie jest dostępne w moim Mieście :) Teraz mam do wyboru dostawcę lokalnego lub Netie.

Cennik firmy lokalnej - http://www.stream.pl/promocje_1_108.html i teraz tutaj nasuwa się pytanie czemu 10 Mb/s i 100 Ms/s są w tej samej cenie ?

Cennik Netii - http://www.netia.pl/oferta-dom/internet/internet-max-20.html Tego w ogóle nie ogarniam o.O

Co lepsze ?

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

Opublikowano

UPC jest ok.

Za 60 zł mamy 30 mb (umowa na czas nieokreślony), tylko bierz bez wi-fi, zamiast płacić za to 20 zł miesięcznie lepiej kupić własny router.

Jak Ci się nie spodoba to zerwiesz kontrakt i tyle ;)

f.png

Opublikowano

Zostaw Upc, mój kumpel ma i jest zadowolony. Nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz. :x

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Mam upc i jest dobry ale czasami jest tak(ostatnio już nie) że gram a tu na kilka minut tracę internet..

1337113491-U379973.png

Opublikowano

Na twoim miejscu wybrałbym Netia masz 20 mb/s za 56 czy ileś tam zł. Ale licz się z kosztami ciągnięcia kabla. Podobno teraz ziemią kładą a nie tak jak kiedyś górą.

Opublikowano

Wiem że UPC jest zajebiste ;/ Ale niestety oni nie świadczą usług w moim mieście :(

Pozostaje mi Netia lub Stream czyli miejscowy dostawca :(

Netia ma bardzo zagmatwany cenniki :( Jeśli by ktoś mógł napisać za ile jest tam 10 mb/s byłbym bardzo wdzięczny ;)

r718w5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...