Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Technik, czyli zło dla Binguja^^

binguj_1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Dziś mam do Was kolejne pytanie. Jakoś do każdej postaci potrafiłem dopasować sobię bronie tak, aby grało mi się nimi dobrze. Snajper - M98B, Wsparcie M240, Szturmowiec Usas-12, natomiast technik? Każdy karabin, który wpadnie mi w łapy jest dla mnie okropny. Jako, że jestem technik i wybieram Igłe lub [dzewelina] to biorę specjalizacje taką jak Ładunki Drużynowe. Testowałem wszystkie karabiny/PWD i albo za duży odrzut, albo mała ilość amunicji ogółem czy też zły zasięg, tryb strzelania :/ Może mi doradzicie jaki PWD/Karabin jest w miarę dobry na mapy takie jak:

- Kaspijska Granica

- Wyspa Chark

- Operacja Ognista Burza

- Wielki Bazar

- Zatoka Omańska

P-90 nie jest zły, lecz szybko naboje schodzą

PP-19 Małe obrażenia zadaje

PWD-R chyba najlepszy, 3 tryby strzelania, które bardzo często mi się przydają a mowa tu o ciągłym oraz seriami.

M4 tryb seriami, nawet dobry, ale jakoś tak srednio mi się nim gra

G36C spoko, lecz za duży odrzut

G53 jakiś taki skromny

M4A1 Idealny, nabiłem nim ponad 700 killi, lecz wolę tryb seriami, tak tak.. jest to taki jak M4, lecz M4 jakoś mi nie przypadł do gustu xD.

SG 553 również za duży odrzut

MP7 szybko naboje lecą

PP-2000 to jakieś kompletne gówno

SCAR-H mało amunicji i mała szybkostrzelność

A-91 blee

AKS-74u to jakieś kompletny skurwiel.

Nie grałem jedynie UMP. Co mi z tego poradzicie oraz jakie dodatki?

Pozdrawiam,

binguj_1

Opublikowano

Ja jako technik biorę G36c/G53. Odrzut da się przeżyć z racji tego że nim zabijam pojedynczych przeciwników bo technik ma być przeciwko wrogim czołgom/naprawiać nasze a nie szturmować. Gdy nim gram jako piechota to staram raczej trzymać na dalsze dystanse przeciwnika, bo w tym bronie technika są dobre. Od szturmowania jest szturmowiec :)

BTW, nie graj tylko jedną bronią na klase. Staraj się dobierać wyposażenie do sytuacji na mapie (już Ci to pisałem:)). Heh i fatalną broń sobie wybrałeś dla szturmowca :)

edit: oczywiście strzelając do wroga z dystansu nie wal z full-auto tylko seriami. To wyeliminuje kosmiczny odrzut.

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

Opublikowano

LoL co z tego że szybko strzela ? To raczej plus a nie minus, z twojej wypowiedzi wywnioskowałem że ani szybka ni wolna broń ci nie pasuje. Najlepsze jest M4A1 A-91, Scar, G36C i G53 ew możesz sobie odblokować tą chińską broń dla mechanika

OndteAw.png
Opublikowano

Szturmowca używam tylko na metrze oraz tdm kanały. tylko i wyłącznie tam, tak więc wziąłem sobie shotgun'a :D. Z Famasem nie gra mi się dobrze :D.

Opublikowano

Serio xD? Dobra, pogram sobię chyba z SG 553 Fajnie mi się nią gra. Co do szturmowca to KH2002.

Edit: Grając w bf na kompie jest opcja grania 64 vs 64. Na ps3 również jest taka opcja? Czy tylko 12 vs 12 ;)?

Opublikowano

Każdy gra taką bronią, która mu odpowiada. Ja tylko się o technika pytałem. L85A2 jeszcze nie odblokowałem, ale niebawem to zrobię i na 100% przetestuję. FAMAS dla mnie ma za dużą szybkostrzelność przy tak małej ilości amunicji w magazynku - źle mi się nim gra. (oczywiście, że strzelam seriami z daleka) An-94 strzela 2 nabojami, co średni mi odpowiada, więc raczej nie będę go używał. M16A3, już wolę M16A4. Aek-971 - mały odrzut, 900 szybkastrzelność, 3 tryby. Ale nie lubię nim grać :D. Ew. jeszcze w grę wchodzi G3A3 prócz KH2002

Edit: Szturmowca tylko używam na Metrze, TDM kanały ;) więc latam tylko z shotgunem. Czasami z M416 + M26 strzałki na montażu :D

Opublikowano
No kurwa szybkostrzelność jest + a nie -

I co ? Ja to ja, Ty to Ty :D.

Proszę o zamkniecię tematu, lub przeniesienie go do kosza, robi się za duży spam, a już wiele osób się wypowiedziało i mi doradziło.

Opublikowano

No ale słuchaj tego, Gdy masz wolną broń to ci z szybkimi cie rowalą szybciej ! o.O

Na TDM to tylko MP7 albo coś co szybko strzela, z reguły dołącza sie do takich broni laser dzieki ktoremu mozemy strzelac z biodra bez utraty celności (Tak jak bys miał PPM) + bardzo szybko sie przeładowuje. Wolne bronie są tylko dobre na wieksze odległości, nie na tdm.

OndteAw.png
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź ... Odblokowalem sobie L85A2 i bardzo dobrze mi się nią gra, więc raczej nią będę wszędzie pykał prócz tdm bo tam jakieś pwd biorę.

Opublikowano

Masz rację, L85A2 jest najlepsza, też tak uważam. Zarówno jak na krótki i daleki dystans, szybki reload + duże dmg, pomimo iż wolno strzela (650 rmp)

Ma duże acc i mały recoil, teraz rozwiałeś wszelkie moje wątpliwości, topic uważam za zamknięty.

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...