Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Własna gra ViaWWW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tworzę własną grę pod przeglądarkę typu ViaWWW i mam problem, którego nie umiem naprawić. Otóż, wchodzę na swoją grę, rejestruję się, loguje się do gry i jak się zaloguje zaczyna się problem. Zostaję zalogowany do gry, mam wszystkie opcje lecz jak chcę wejść, w którąś z zakładek menu np. MAPA, albo POSTAĆ (oraz w każdą inną) i klikam, to zostaję wylogowany z gry na stronę główną i pisze:

Błąd

Strona nie istnieje lub nie masz do niej dostępu

Wie ktoś dlaczego tak jest? Może mi ktoś pomóc?

Możecie sobie to sprawdzić.

Adres gry: http://ageofhero.xpag.pl/

Wejdźcie w link, zarejestrujcie się, zalogujcie się do gry i spróbujcie wejść w którąś z zakładek z menu gry.

Liczę na pomoc.

Opublikowano

emmm ,a dałeś session_start(); ?

W pliku ,który otwierasz. Np :

<?php
session_start();
require_once("Layout.php");
(....)

EDIT : Czyżby silnik z gryviaWWW? ^.-

EDIT po tym : Tak z gryviaWWW :) - a bynajmniej przeróbka. Ludzie nauczcie się pisać gry od 0.

1. - Nie sprawdzasz czy wpisano email.

2. - Tak - gubi lub po prostu nie startujesz sesji - polecam też wyłączyć ob_start();

Opublikowano

Ciężko będzie znaleźć błąd nie znając kodu. Daj source, jeśli możesz.

@UP jeśli sam by pisał to raczej zgłosiłby się do działu PHP :)

Opublikowano

tak jest to silnika z gry via www a dokładniej HEROIC i ten błąd leży po stronie serwera... Na localu działa idealnie ale jak wgrywasz na Hosting to oni z gry via (nie powiem kto ) zrobili błąd...

A

bnmbb nie trzeba pisać gier od zera ale fakt niech ludzie pierw nauczą się trochę o php niż jeżeli mają zgłaszać najmniejszy błąd...

Po za tym dobra podstawka pod grę nie jest zła silniki z gry via są to silniki które prawię nic nie mają więc są do rozbudowy, i można z tego naprawdę coś fajnego zrobić :)

Opublikowano

No do nauki przeróbka silników jest OK. Ale ja naprawdę nie lubię ludzi ,którzy przerabiają silniki i potem mówią ,że to ich.

A i trzeba się pobawić by pousuwać to "ograniczenie"

Ciężko będzie znaleźć błąd nie znając kodu. Daj source, jeśli możesz.

@UP jeśli sam by pisał to raczej zgłosiłby się do działu PHP :)

To jests dział Tworzenia własnej gry via WWW. Niestety wiele osób nie widzi słowa "własnej" :P

Opublikowano

emmm ,a dałeś session_start(); ?

W pliku ,który otwierasz. Np :

<?php
session_start();
require_once("Layout.php");
(....)

EDIT : Czyżby silnik z gryviaWWW? ^.-

EDIT po tym : Tak z gryviaWWW :) - a bynajmniej przeróbka. Ludzie nauczcie się pisać gry od 0.

1. - Nie sprawdzasz czy wpisano email.

2. - Tak - gubi lub po prostu nie startujesz sesji - polecam też wyłączyć ob_start();

Mój problem chyba tkwi w tym co tu pisałeś. Ale czy mógłbyś mi dokładniej opisać, krok po kroku jak to naprawić bo nie zbyt ogarniam. Do jakich plików mam to wkleić? Proszę wytłmacz dokładniej.

Opublikowano

Okej. Patrz logowanie jest robione na specjalnych...hm...nazwach. O tak dobrze to nazwę - na specjalnych nazwach - akurat logowanie zawsze (a przynajmniej w tym silniku) jest robiony na nazwie $_SESSION

pisząc session_start(); strona wie ,że korzystasz z tej "grupy". Czyli ,że serwer przekazuje te wartości do strony i dzięki temu możesz napisać w jednej stronie $_SESSION['Id'] = 1; ,a w 2 po wystartowaniu sesji możesz wyświetlić właśnie tą nazwę i wyświetli ci się 1 :).

Jak naprawić :

poszukaj w pliku. np. index.php co on dołącza - require_once(plik) lub include(plik). Wtedy Otwierasz plik o takiej nazwie - 1 plik jaki będzie. Powiedzmy masz require_once("Layout.php"); - szukasz pliku Layout.php . Otwierasz go i w 1 linijkach piszesz :

<?php (jeśli nie zaczęto go)

session_start();

?> (jeśli nie zakończono później.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...