Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Fps w late game

Karolenko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem, kiedy jest już late game jakas 30minuta mam z 16-20 fps.. Normalnie w erly i mid game mam z 60+.. O co chodzi

eune

Opublikowano

W late game jest więcej team fight'ów , każdy spamuje czym może i dlatego masz tak mało fps, a na początku masz po 60+ bo prawie cały czas tylko last hitujesz i nie latasz bo liniach ;D Nie wiem czy to na pewno to ale ja też tak mam ;D lub gdy jungler wpada na gank też mi fps spadają.

1336679897-U627890.png

Opublikowano

Może ci się komputer grzeje? na początku jest chłodny, a w late już zagrzany, więc pracuje mniej wydajnie żeby się nie spalił. Poza tym podaj specyfikacje komputera.

KOCHAM MPCFORUM

d89fc52f42cdca51.gif

Opublikowano

hah ja mam w early 30 w late 10 a w tf 03-04 :D dobry gracz sie przyzwyczaja xD czasami komp cisnie pieknie i wogole :D ale max to 40 na tym zlomie grac sie nie da. tez szukam dobrego sposoby wiec bede sledzic ten temat

Opublikowano

grasz na pelnym obrazie? jak grałem na tym malym w oknie to tez mialem ze w 30 min 10m fps i przegrana a na full obrazie 60 ciagle w tf 40

100 postów +

200 postów +

300 postów +

400 postów -

8213.png

Opublikowano

Garam na pelnym obrazie... Grafika na maxa, ale nawet jak ją zmniejszę to i tak w late mam z 15-20 fps ;(

eune

Opublikowano

Czy jest to wina karty graficznej?? Czy może mam zle chłodzenie kompa??

Miałem tą samą kartę graficzną i podobne parametry, w TF'ach zdarzało się 0 fps.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

pobierz Speedfan i sprawdź temp. kompa na początku gry i pod koniec. Jak się nagrzeje to znaczy, że wiatraczek pada. jeśli nie to zmniejsz ustawienia grafiki i maks. FPS na wysokie.

Opublikowano

u mnie raz zgłupiały fpsy doszczętny format sprzętu i przeczyszczenie dały efekt ponownego przywrócenia do pełności fpsów do około 160-200fps ;) , także polecam przeczyścić komputer ,wyjmij ramy tylko przed wyjęciem DOTKNIJ CZEGOŚ METALOWEGO gdyż można łatwo ramy spieprzyć dotykając naelektryzowaną ręką , jak masz sprężarkę to polecam trochę przedmuchać wiatraczki ,zasilacz i delikatnie karte graficzną. Jeżeli nie pomoże to już kwestia karty graficznej można kupić 1gb do 200zł :)

Opublikowano

Sprawdź temperaturę procka i grafy.

U mnie przez to nawet spadało do 2-3 fps.

55+ to źle.

Opublikowano

Hmm.. Postanowiłem że uzbieram na nową kartę graficzną, bo czyszczenie nie dało efektu.. Dzięki za pomoc. Temat można zamknąć

eune

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...