Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dedyk][Paintball Mod][War-plugin]Mineshock Paintball PL

glaeken234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mineshock Guns&Survival PL

Mineshock Paintball PL

IP: 188.165.18.196

Zastąpiliśmy paintballowe uniwersum (z którym wiązaliśmy wiele nadziei, ale niestety z powodu sporej ilości błędów musieliśmy z niego zrezygnować) na poczet systemu Spout, klienta Spoutcraft i moda Guns+ o których można poczytać na stronie projektu

http://www.spout.org.

Pragnę zauważyć, że cały projekt z dnia na dzień staje się coraz popularny z powodu jednego ważnego aspektu. Mianowicie umożliwia łatwe połączenie zalet singleplayer-owego modowania i grania razem z przyjaciółmi.

Osoba posiadająca takowego klienta nie musi sciągać niczego poza nim (może swobodnie cieszyć się modem od razu po wejściu na serwer), a dodatkowo (my) właściciele nie musimy publikować żadnych paczek z modami które ludzie musieliby instalować.

Całość polega na pobraniu klienta Spoutcraft, który jest ulepszoną wersją orginalnego Minecrafta i za pomocą niego łączyć się z naszym serwerem. Poza tym integruje się z serwerem i modyfikuje HUD. Umożliwia pokazywanie:

• Przeładowania magazynków
  • Ilości amunicji w magazynku
  • Ogólnej ilości amunicji
  • Integruje się również z wspomnianym poniżej pluginem War i pokazuje w lewym górnym rogu informacje o bitwie
  • etc.

Niestety nie mogę na dzień dzisiejszy pokazać na własnym filmie tych zmian, dlatego podaję link do filmiku użytkownika IAmFluffey pokazującego jak Spoutcraft zmienia interfejs gry przy modzie Guns+ a także samego moda:

Klient premium :

http://get.spout.org/

Klient non-premium : Adres do klienta non-premium widoczny po auto-kicku (Przy braku Spoutcrafta serwer kick-uje) zaraz po wejściu na serwer

Serwer tak jak poprzednio będzie typu FPS lecz nie Paintball a z modem Guns+ (Tak jak powiedziałem nie będzie potrzeba niczego sciągać oprócz Spoutcrafta!) + Survival

Potyczki rozgrywane będą na mapie typu Team Deathmatch w której zmagają sie dwie drużyny

Uruchomiliśmy tak jak poprzednio działający równolegle z wymienionym świat typu survival połączonych portalami (dzięki Multiverse-core/portal).

Świat bitewny oparty jest o plugin War autorstwa tommytony-ego tworzący schemat poczekalnii oraz war-hubów znany z wielu komercyjnych FPS-ów

Lista pluginów:

• AuthMe
  • AutoAnnouncer
  • Chat Manager
  • Essentials
  • Multiverse Core&Portal
  • PermissionEx
  • SimpleChestLock
  • War
  • World Edit
  • World Guard
  • World Saver
  • + Spout

Światy:

1) default

• pvp - Tylko w strefach wojny (warzones)
  • potwory - nie
  • zwierzęta - nie
  • whitelist - nie

2) survival

• pvp - tak
  • potwory - tak
  • zwierzęta - tak
  • whitelist - nie

Do wykupienia możliwa będzie ranga VIP oraz

(po okresie testowym) Moderatora

(więcej szczegółów na forum

http://www.mine-shock.pl)

Mam szczerą nadzieję, że ten topic zainteresuje wszelkich czytelników :)

b_560_95_2.png

Welcome to my YT Channel (Click)

Sig.png

Opublikowano

Na 100 wbije i sprawdze cos nowe warto zobaczyc i editne posta :P

Poczekam na to co jest napisane na dole przed wejsciem :P

Takie info jak ktos nie chce czytac notatnika z linku

Instalacja moda na "czystym" minecrafcie:

Windows XP/Vista:

1) Kliknij przycisk Start

2) Kliknij przycisk "Uruchom..."

3) Wpisz %appdata% i kliknij Ok

4) W otwartym oknie znajdziesz folder .minecraft

5) Do środka folderu .minecraft wrzuć zawarte w paczce foldery: mods i bin

6) Jeśli przy kopiowaniu system Cię o to poprosi scal/zastąp

7) Uruchom Minecrafta i graj!

Windows 7

1) Kliknij przycisk Start

2) W pasku wyszukiwania wpisz %appdata% i przyciśnij enter

3) W otwartym oknie znajdziesz folder .minecraft

4) Do środka folderu .minecraft wrzuć zawarte w paczce foldery: mods i bin

5) Jeśli przy kopiowaniu system Cię o to poprosi scal/zastąp

6) Uruchom Minecrafta i graj!

Ja cos robie nie tak jutro kolo 8 sprawdze :P

Bywalec
Opublikowano

Z uwagi na późną porę 24h na zeskanowanie paczki domowym antywirusem i dodanie screena, lub tym:

https://www.virustotal.com

5jJNSGS.png

Opublikowano

Niestety, aby dodać coś nowego musi być informacja równiez w kliencie gry - w tym przypadku mod. Mam nadzieję zebrać ,,pakiet''-być może- stałych graczy :)

Sig.png

Opublikowano

Serwer zapowiada się świetnie ;) Czekam tylko aż wbije więcej graczy, bo aktualnie jestem sam ;P

Chcę zapytać jak tu z cuboidami na mapie survival ? Do tego pisze mi tylko Nick left, a nigdy Nick join ;D

jLRw2A6.png

Opublikowano

Cuboid na mapie survival jest tylko jeden -> Ten spawn koło portalu

Jeśli chodzi o ten napis nick left to oznacza to, że gracze próbowali dostać się na serwer ale nie mają zainstalowanego paintball moda. Wkurzające bo spamuje cały czas. Zastanawiam się nad usunięciem (przynajmniej tymczasowym) moda aby zainteresować graczy.

Jeśli serwer nie będzie działać albo będzie włączona whitelist-a to znaczy, że wprowadzam zmiany.

Sig.png

Opublikowano

Serwer świetny, dzisiaj się świetnie bawiłem z kolegami na arenie, chodź przegrałem,ale było fajnie :D Bardzo Polecam serwa :^

Opublikowano

i nie dziala kaze mi nowego Clienta mam premium a nie non premium prosze o danie pliki zeby mugłbym zagrać

nie polecam administracja pisze do graczy spier...... -10/10

Opublikowano

i nie dziala kaze mi nowego Clienta mam premium a nie non premium prosze o danie pliki zeby mugłbym zagrać

nie polecam administracja pisze do graczy spier...... -10/10

Chyba coś z oczami...(Było napisane Spoutcraft dla premium i dla nonpremium). Nie ma to większego znaczenia ponieważ serwer powrócił do paintballa i jest zgodny z postem głównym

Sig.png

Opublikowano

Zmiana wizerunku serwera z powodu bugów, odnawiam

Sig.png

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...