Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Rootowanie xperia Neo V

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym zrootować mój telefon z systemem 2.3.4

Problem polega na tym ze wszystkie znalezione metody nie dzialaja...;

-Superoneclick. nie działa

-Zroot. nie dziala

-DooMLoRD_v4_ROOT-zergRush-busybox-su. nie dziala, ale wydaje sie ze on mogł zrootowac bo w logu jest tylko ze nie moze skopiowac Super user, wiec sam go skopiowalem i zainstalowalem, ale nie widze roznicy.

Nie wiem jak sprawdzic czy czasami nie mam roota i jak dodawac app do super user

- Flash tool. Nie ogarniam go, nie wiem jak dzieki niemu zrootowac telefon

Jestem naprawde zielony wiec prosze o pisanie jasno i przejrzyście

Z gory dziekuje

Ps. chcialbym miec dostęp Hex editorem do pikow systemowych

Wejdź w Ustawienia<Informacje o telefonie i powiedz mi jaki masz "Numer kompilacji"

Numer komplikacji: 4.0.2.A.0.62

To robisz downgrade czy odblokowujesz bootloader, bo nie wiem jak cie poprowadzić.

Decyduje sie na downgrade, tylko nie mam pojecia jak je zrobic ;/ bylbym bardzo wdzieczny za instrukcje :)

Opublikowano

Tak więc twoja decyzja, robisz downgrade oprogramowania i rootujesz, albo zostajesz na

4.0.2.A.0.62 i odblokowujesz bootloader (troche ryzykowna sprawa z odblokowaniem ale zajmuje 5 minut) i rootujesz ( przy okazji będziesz miał możliwość zmiany jądra systemu przez odblokowanie bootloadera).

/downgrade szybszy/

Opublikowano

większość aplikacji do rootowania aby zadziałała wymaga wyłączenia antywirusa, wykrywa w nich wirusy po prostu.

fs_overall.png

Opublikowano

większość aplikacji do rootowania aby zadziałała wymaga wyłączenia antywirusa, wykrywa w nich wirusy po prostu.

Niestety rootowanie NEO jest dość skomplikowane przy kompilacji

.62, przy .42 już łatwiej, ale nie popularnymi programami.

Opublikowano

Superoneclick jest tylko na Froyo (2.2), co do reszty programów, to szczerze... Są do kitu. Ja polecam odblokowanie bootladera i wgranie jakiegoś rdzenia/kernela/jądra, który by już roota w sobie zawierał. Najlepszy sposób i w dodatku odblokuje przed Tobą nowe możliwości :)

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

@Avenox. Nie mówię, że one nie działają, tylko że są do kitu. Sam root da ci jedynie dostęp do aplikacji, a jak już odblokujesz bootloader to masz możliwość wgrywania i ROM'ów i innych rzeczy, czyli praktycznie masz możliwość zrobienia z telefonem co tylko chcesz.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...