Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silnik nebulai

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dwa dni temu ściągnąłem sillnik nebula z gryviaaa i najpierw zainstalowałem go na serwerze ugu wszystko było dobrze gdy wgrywałem pliki itd ale na głównej stronie mojej gry jest arkusz do instalacji i nie wiem jak go wypełnić.Grę obecnie przeniosłem na serwis xaa.pl ale wyskakuje mi to samo okno możecie mi jakoś pomóc ?

a wyświetla mi się coś takiego :

podaj baseHost podaj nazwę użytkownika bazy danych podaj hasło użytkownika bazy danych podaj nazwę bazy danych podaj link do gry (np http://towjagra.pl) adres tytuł gry

Opublikowano

Bo grę trzeba zainstalować... Bez obrazy, ale jak nie wiesz jak to się za to nie bierz, szczególnie, że oni w paczce mają podaną instrukcję...

Ps. warn za dbl post

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

tak z instrukcji można dużo wyczytać a ja np prawie nic z tego nie wyczytałem tylko to żeby wgrać pliki na serwa

A z resztą forum jest chyba po to by pomagać czy nie ?

Opublikowano

dobra macie bardzo fajne forum napewno bede je polecac narka

krycha1996: Nie potrafisz zainstalować GOTOWEJ gry? Triple post - warn + blokada pisania na 48h

Opublikowano

W czym mamy ci pomóc jak nawet nie potrafisz zainstalować gotowego silnika :/ za pewne musisz wejść twoja-strona.pl/instal.php chodzi nie wiem jak to jest w tym silniku :) po za tym przeczytaj se jakiś tut na temat wgrywania plików na FTP oraz o bazach danych podstawy bo bez tego ani rusz :) a jeszcze jedno zważając na twoją pisownie i na tytuł źle napisany:

Nie nebulai tylko NEBULA

Opublikowano

Tak się dzieje jak naprawdę mocno zielony (wręcz w zapisie rgb ma kolor 0,256,0 (Tak tak wiem jaki jest zakres)) bierze się za coś to po 1

Po 2 - Trochę cierpliwości.

Po 3 - jak asd napisał - Nebula

Kolejne - Zarejestrowałeś się pewnie tylko po to by prosić o pomoc.

Pomogę chyba ci najbardziej bo nikomu się nie będzie chciało bawić :

Panel -> Bazy MySQL

Panel -> PhpMyAdmin

Ustawienia. Na xaa.pl panel jest portowy - idiotyzm + ułatwienie dla hackerów (funkcjonuje na porcie 2082)

Host : localhost - dla MySQL, dla FTP to nazwa/IP twojej strony - panel i całe to wszystko jest ustawione na porcie.

Co by tu jeszcze.... a wgrywanie plików to sobie poradziłeś.

Nie chce mi się tłumaczyć na twój rozum. To jest łatwo opisane :)

Opublikowano

masz filmik jak wgrac baze danych

[color=#000000]http[/color][color=#666600]:[/color][color=#880000]//www.youtube.com/embed/DBHFc4Bec20[/color][color=#880000]c[/color]
[color=#880000]

[/color]

2 tematy nizej (u mnie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...