Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft lagi

PanHarnaś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niedawno zrobiłem sobie format kompa

Przed formatem minecraft działał nawet na 60fps a teraz po formacie 12-13 fps =,=

Lagi mam mocne ...

Wiecie od czego to jest ?

Sterowniki i wszytko mam najnowsze

Jave również

POMOCY !!!!!!!!

x

Opublikowano

Zainstaluj jave 7 zamiast javy 6

@down

1. Już powiedziałem

2. Mówi, że działało mu przed formatem bez optifine

3. Jedynie przydatne.

Opublikowano

1. Zainstaluj najnowszą javę.

2. Pobierz optifine'a.

3. CTRL + ALT + DEL i menadżer zadań, następnie na Procesy, znajdź java.exe czy coś takiego, kliknij prawym i wybierz ustaw priorytet i wybierz wysoki.

Opublikowano

Witam!

Mam podobny problem od wczoraj :( na Win 7 64bit , a na lapku Win 7 32bit spokojnie chodzi,... nic z tego nie rozumiem :unsure:

... jedyne co przychodzi mi do głowy,to to , że któraś z aktualizacji Windows 7 (w tym przypadku Win 7 64bit) coś popier... 8S

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

... nie nic nie ruszałem, od ostatniego "firmowego" update było spoko, aż do przed wczoraj (na 7 32bit śmiga a na 7 64 bit :unsure: )

Gość kamil40013
Opublikowano

Podaj specyfikację twojego komputera (karta graficzna,procesor itd.)

Zapoznaj się z tematem:

http://www.mpcforum.pl/topic/421768-tutjak-wyeliminowac-zacinanie-sie-minecraft/

Ps mam taki sam problem laptop Dell Precision M4500 Grafika: Nvidia Quadro FX 880M 1GB. Stało się to po aktualizacji sterownika do grafiki. Na starym działa normalnie a na nowym lagi ): nawet na tiny );.

Opublikowano

Tam gdzie występuje problem to (stacjonarka) Win 7 64 bit, AMD FX-4100 (4x3,6 GHz), 4 GB Ram, GF 8800 512 Mb Ram,--- Java 6 i 7--- (różnie próbowałem)

ale jak pisałem wcześniej problem nie występował aż do przedwczoraj , a jedyna zmiana (programowa) , to update Windy.

P.S.

Dodam ,że wszystkie programy, gry działały i działają na pełen FULL WYPAS :rolleyes: nawet Minecraft (aż do wczoraj)

choć wiem ,że takie Calle i Baty nie korzystają z javy więc ... nie wiem o co kaman o.O

Gość kamil40013
Opublikowano

Tam gdzie występuje problem to (stacjonarka) Win 7 64 bit, AMD FX-4100 (4x3,6 GHz), 4 GB Ram, GF 8800 512 Mb Ram,--- Java 6 i 7--- (różnie próbowałem)

ale jak pisałem wcześniej problem nie występował aż do przedwczoraj , a jedyna zmiana (programowa) , to update Windy.

P.S.

Dodam ,że wszystkie programy, gry działały i działają na pełen FULL WYPAS :rolleyes: nawet Minecraft (aż do wczoraj)

choć wiem ,że takie Calle i Baty nie korzystają z javy więc ... nie wiem o co kaman o.O

Jeśli możesz to podaj jakie aktualizacje zainstalowałeś znajdzie się to w historii aktualizacji. Jeśli zaktualizował się driver do grafiki to może ta wina bo ostatnio te nowe sterowniki od nvidi mają straszne problemy z MC ale nie na każdym sprzęcie. Niby jest 50-100 klatek a co chwilę mam małe zacięcie.(miałem taki sam problem ale zainstalowałem stare sterowniki wersji 290.53 i śmiga natomiast gdy zainstaluje coś nowszego to lagi!!!.)

A może skorzystasz z funkcji przywracanie systemu ?. Przy każdym instalowaniu aktualizacji system tworzy punkty przywracania. Wejdź w Wszystkie programy------>Akcesoria------->Narzędzia systemowe-------> Przywracanie sys.

Opublikowano

DZIAŁAAAAAAAAAAAAAAAA...

Zaintalowałem tylko Jave 7 (64 bit) , zainstalowałem ponownie Minecraft'a i trybi :rolleyes:

P.S.Nie wiem tylko, dlaczego w ustawieniach grafiki ( w Minecraft) pokazuje się komunikat : "64 bitowa instalacja Javy jest zalecana ...(ble,ble,ble)...posiadasz Java 32 bitowa" , to kompletna BZDURA mam Java 7 64 bit !!!!!

Opublikowano

Dokładnie, jeżeli masz 64 bitowy system to zainstaluj jave 64 bit. Ja polecam szóstkę :)

1346594784-U507582.png

By lux.

| Validating | Members | WarRock Helper | Coding Cheats | Pro User | PostMaker | MPC Champion | MPC Popular | Gold Member | Blue Member |

Opublikowano

@up Jak piaslem wczesniej zainstalowalem Java 7 ! Narazie dziala :-) Moze pomoglo odinst. Javy i Minecrafta a nastepnie ponowna instalacja w tej samej kolejnosci ? Nie wiem, wazne ,ze dziala ;-)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mi trochę pomógł taki sposób, że:

Zmniejszyłem sobie rozdzielczość ekranu,

zmniejszyłem sobie Gui Scale.

I dałem język polski, żeby było mniejsze.

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...