Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[HELP]GtaRP - Dobry pomysł?

kiope

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwerów będzie kilka:

DM - Cops & Robbers

DRIVE - Stun & Drift

RPG - RolePlay PL

OGC - CheatZone#1

Do każdego tego typu serwera potrzebuje:

- 2 Osoby które umieją chociażby podstawy ( Najlepiej koledzy )

- Dostaną Admina + dostęp do ftp, oraz range na przyszłym forum

- 2 Pomocników którzy będą wnosić nowe modyfikacje razem z adminam

A teraz pytanie. Czy to jest dobry pomysł? 4 osoby na jeden serwer wystarczająco dużo. W późniejszym czasie chce wynagradzać każdego admina pieniężnie lub kupić serwer.

Pieniądze zyskuje z inwestycji w internecie HYIP z 250$ zrobiłem 810$ i teraz wydaje pieniążki.

Nukereq.png
Opublikowano
RPG - RolePlay PL

To RPG czy RP?

Czy to jest dobry pomysł?

Nie. Zdecyduj się na jeden, porządny projekt, a nie na kilka gałęzi.

- 2 Osoby które umieją chociażby podstawy ( Najlepiej koledzy )

To zbierz ekipę administracyjną z kolegów. Przy okazji, mógłbyś sprecyzować o jakie podstawy Ci chodzi.

DBY2M.png

exMPC Media Team exGold MemberexModerator

Opublikowano

Rpg to role-playing game.

RPG to kategoria gry, RP to określenie gry.

RPG to:

Godfather, GangWars, RP, polega na zdobywaniu doświadczenia. A zwykly TDM należy do zwyklej strzelaniny. Zrozumiałeś :P?

To zbierz ekipę administracyjną z kolegów. Przy okazji, mógłbyś sprecyzować o jakie podstawy Ci chodzi.

Osoby które poznałem na tych serwerach są naprawde mało poważne, było pare osób ale każda zrobiła swój serwer lub nie jest zainteresowana dopoki nie znajde gotowej sceny - takie gwiazdki.

Pozatym w SAMPA chciałem pograć 2h dziennie max a serwer stworzyć dla graczy. Przede wszystkim, chciałem współgrać z posadą admina i tym także określe jasno, że każdy spędzony czas ze mną na serwerze można odczuć ponieważ angażuje graczy w zamian za jakieś przedmioty typu ( Darmowe żarcie przez tydzień, punkt odrodzenia, dostęp do punktu w którym kupimy tani sprzęt )

Nowatorskim zadaniem będzie zarabianie pieniędzy za odgrywanie Scenek, Rp, Prowadzenie tego czysto i wypowiadanie się w temacie.

Nukereq.png
Opublikowano
Rpg to role-playing game.

Wiem co to RPG.

RPG to kategoria gry, RP to określenie gry.

RPG to:

Godfather, GangWars, RP, polega na zdobywaniu doświadczenia. A zwykly TDM należy do zwyklej strzelaniny. Zrozumiałeś :P?

RPG, a RP w świecie SA:MP to dwa odległe od siebie pojęcia. Role Play opiera się na zupełnie innych aspektach technicznych, natomiast RPG to luźna rozgrywka nawiązująca po części do realnego życia. TDM nie należy do zwykłej strzelaniny, tylko do strzelaniny grupowej - jak sama nazwa wskazuje, Team DM, a nie DM, gdzie każdy zabija siebie nawzajem.

Nowatorskim zadaniem będzie zarabianie pieniędzy za odgrywanie Scenek, Rp, Prowadzenie tego czysto i wypowiadanie się w temacie.

Dosyć dziwne rozwiązanie. Moim zdaniem lepiej jest wdrożyć system prac, a nie udziwnienia. :>

DBY2M.png

exMPC Media Team exGold MemberexModerator

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...