Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Do jakiej gry postawić serwer ?

Eludi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam do jakiej gry postawić serwer ? Chodzi mi o gre która mozna szybko rozkręcić nie koniecznie musi ona przynosić zyski . Bardzo proszę o jakie kolwiek propozycje :)

Opublikowano

Minecraft.. Ostatnio wszystkie dzieci w to grają i kupują na serwerach VIP'y i Moderatorów za parę ZŁ... Tylko musisz postawić na Bukkit żeby można było pluginy wgrywać ;)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Najbardziej oplaca sie Minecraft, mozesz sciagnac gotowe pliki serwerowe z dzialu MC albo poprosic kogos ogarnietego zeby ci zlozyl takie pliczki, wtedy tylko troszke konfiguracji i mozesz miec fajny serwer. Tylko pamietaj - jak bedziesz kupywal VPSa czy cos to musisz brac pod ram, bo java zabiera wszystkie zasoby z serwera nawet jak jest przydzielone na okreslone konto iles tam pamieci. Inaczej prawdopodobnie zablokuja ci konto ;d

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Yhym czyli proponujecie mi Minecrafta No może to i dobra propozycja ale chyba nie tego szukam a tibia czy metin to według mojego zdania kupa pracy :) dlatego moze jakies gry typu strzelaninki bądź znacie kogoś kto by mi pomógł z tymi mmorpg .

Opublikowano

Jeżeli chodzi o zarobki w CS-ie to najlepiej CoD, bo na takich FFA możesz sprzedawać sloty a bardzo mało ludzi je kupuje...

A jeżeli chodzi o Coda to dzieci się na klasy premium napalają :D I fakt jest trudno rozkręcić :D

A co do trudności zakładania to najtrudniej chyba metina następnie tibia....

Minecraft to chyba najłatwiej a CS też nawet prosto się zakłada :D

1329228482-U118767.png

Opublikowano

Może warto spróbować GTA SA ( SAMP ) , łatwy do postawienia serwer ale trudny do zareklamowania ; x

Ale zyski są dobre , znam serwa co gra 250 osób dziennie, vip kosztuje tam ( najtańszy ), 20 zł z groszami ( SMS ) , prawie wszyscy biegają w vipa'ch, ;]

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Serwer Metin'a 2 , za dużo zachodu moim zdaniem, jeśli się na tym nie znasz to będzie wielka klapa. Wiesz na początku zawsze są bugi, ale jeśli będą takie że musisz przerwy techniczne robić na 1-2 dni i już tracisz graczy.

Sam osobiście znam , hmm dwóch właścicieli serwerów Metina, ( dedyków ), nie znam ich osobiście ale miałem przyjemność rozmawiać z nimi na TS'ie, te serwery są naprawdę fajne, nie mają ciekawych zysków ponieważ gra bardzo mało osób , max 200. W tym elita, a elita jak wiadomo rzadko co korzysta z IS'u.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

czy mnie posluchasz to juz twoja decyzja;]

ja ci polecam metin2, najlepiej "dawny" metin2 na VPS dla 60 osob tylko duza reklama i naprawde fajna gierka;]

Opublikowano

Metin2,MC ponieważ

+obydwie gry cieszą się dużą popularnościa

+Dużo Gotowców (Clientów,Plików SF)

+,Poradników (krok po kroku czyt, Bardzo dobrze i zrozumiale napisane)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...