Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki typ postaci wybrać ?

Zapigoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ! W LOl'a gram już jakiś czas, jednak wciąż nie mogę się zdecydować jakim typem postaci grać.Zaraz napiszecie - Graj tym co Ci się gra najlepiej, ale dla mnie to trochę inaczej wygląda.Opisze może aspekty.

Support - Hmm, raczej nim nie gram.Przeraża mnie np.oddawanie minionów koledze z drużyny.

AP Carry - Fajnie mi się grało np. postaciami z rotacji takimi jak Brand, ale ostatnio się zniechęciłem dość wolną farmą.Jednak nie powiem bo to jedna z moich ulubionych typów.

AD Carry - Przeraża mnie częsta papierowość i raczej skille są takie no nie powiedzieć - 1/4 offensywny - Np. Tyryndamere

Tank i Jungler - Nieprzypadkowo łącze te postacie.Są niezłe.Lubię często ich zmienności - Postać może zagrać na topie i w dżungli.Szkoda tylko, że zazwyczaj mały DMG.

Dodatkowo dodam, że lubię pier... ze skilla.Prosiłbym o danie plusów i minusów typów postaci i ich zastosowania w drużynie.No i podajcie swoje typy.Z góry dzięki !

Gość Menesterowy
Opublikowano

No tutaj będzie ciężko, ale...

Support - Bardzo ważna rola w drużynie, oddajesz miniony, ale jaka satysfakcja, kiedy team Cię chwali, że dobrze pomagasz :)

AP Carry - Prawdopodobnie po prostu nie umiesz farmić. Nie nawalaj w minionki ile wlezie, a tylko je last hituj. Postacie takie jak np. Brand, Lulu czy Lux są super farmerami, nawet ze skilli.

AD Carry - Większość nie powinna być papierowa (~550 HP na początku), a skille łączą się z AD. Więcej AD = Więcej zadawanych obrażeń.

Tank i Jungler - Moje główne role, więc owe też polecę. Jungler i top mają zazwyczaj bardzo duże znaczenie, zazwyczaj są albo bruiserami, albo tank'ami, którzy sfarmieni/z buffami carrują team do wina.

Powinieneś umieć grać każdym rodzajem postaci, aby dobierać je pod team :)

Opublikowano

Słuszne spostrzeżenie na koniec twojego posta - Na razie mam nowe konto i trochę lipa bo gram normale, ale powoli uczę się grać.

Opublikowano

Skoro lubisz zadawać masywne dmg polecam

Jax - jeśli masz runy na DMG i AP postać jest hybrydą i przywalic potrafi na prawde sporo do tego jego pasyw jest ciekawy "za każde pkt. do ataku i AP dodaje ci troche HP"

W End-Game bardzo trudny do pokonania 1vs1 czasami wygrywa nawet 1vs3 postać potężna

Kolejny typ

Malzahar - AP Carry potrafi zadać masywne dmg połączenie 3 umiejętnoąści - plamki, "infekcji" i ulti daje ogromny dmg.

Lecz postać bywa czasem papierkowa i jest trudna do ogarnięcia ale dmg ma na prawdę ogromny.

Shyvana - AD Carry moja główna postać, potrafi zadać duże dmg i ma bardzo dużą przeżywalność do tego nie posiada many więc można spamować skillam postać którą najlepiej jest budować na HP i armor a później dokupić Atma's Impaler i dmg rośnie wspaniały.

Moja ulubiona postać :)

@Down

Nie wierzysz że Shyvana Może być AD Carry ?

To chyba mało grasz :)

Gram prawie od początku Lol'a wtedy aby serwer North America był i nadal na nim gram <3

Więc myślę że trochę się znam wprawdzie Shyvana jest raczej niedawno wprowadzona postacią ok 6mieś temu lub więcej :)

//Shyvana ad carry, dowaliłeś :D

//Menes ^_^

Opublikowano

@ Up

Shyvana ad carry, dowaliłeś :D

@Top

Na początek warto grać magami- ap carry, potem polecam ad carry, potem tanka, potem jungle, a potem supporta.

Opublikowano

Caitlyn - AD Carry, nie mówcie ,ze najsłabsza ;P dosyć łatwa do opanowania i dobry DMG z Q.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Mi sie najprzyjemniej gra topa, gram half tankami dzieki czemu nie padam a gram glownie solo topa wiec z farma tez nie mam problemu lubie tez jungle i mid ale nie trawie ad carry

Opublikowano

Do supporta ani nie podchodź, skoro przeraża cię, jak twój sojusznik rośnie w siłę lasthitujac także "Twoją działkę" minionów, żeby potem ponieść cie do zwycięstwa

Mid? Proste, nie skupiaj się na zaczepianuiu wroga, tylko na lasthicie, zbadaj ile za jeden zwykły atak zadajesz obrażeń, i ile to jest na pasku poszczególnych minionów, i atakuj je tylko wtedy, gdy będziesz miał pewność że twój cios je dobije (definicja dobrego lasthitu :D)

Co do ADCarry, nie może być tak, że z aa naku*wiasz jak głupi i skille masz mocne, wtedy nie byłoby sensu, ad carry musi mieć nieco słabsze umiejętności, ponieważ on skupia się na atakach podstawowych a nie na umiejętnościach, warto zauwazyć, że ich skille mają charakter raczej taktyczny niż ofensywny

Solo top/jungla - niekoniecznie dla tanków, możesz śmiało budować postać tak, aby potrafiła przezyć tf i jeszcze kogoś zabić, kwestia gustu, np renekton czy nasus typowo wbijają się do środka i z ulti nie dość że wytrzymają to jeszcze zabiją a np. taki sławny od niedawna solo top teemo niestety już nie wpadnie w pięciu aby wyjść cało, ale fragi dalej będzie mógł zgarniać etc.etc.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Dodatkowo dodam, że lubię pier... ze skilla.

Czyli AP carry.

Farmę może ma powolną na początku, no bo trzeba te aa wyczuć, to prawda. Ale potem używasz jednego skilla i sprzątasz falę minionów, więc z last hitami nie powinno być problemu.

No i na dodatek piszesz, że najlepiej Ci się nim gra.

Z tym, że powinieneś grać wszystkimi rodzajami postaci to się średnio zgadzam. Wystarczy, że ogarniesz 2-3 pozycję.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ja polecam Off-tanków: postacie z pogranicza tanków i AD carry.Ich poziom HP często sięga poziomu tanków a obrażenia choć nie tak wysokie jak postaci carry to są przyzwoite. Te postacie mogą wbić się we wrogów w czasie TF i siać mordor.

Typowym off-tankiem jest np. Riven, Renekton,Nocturne,Olaf (który jest teraz darmowy więc warto nim pociąć). Wszystkie te postaci są przydatne na junglę oraz na solo topa.

Postać z pierdzielnięciem to Lux - Wszczególnie zasługa to jej ulti. Postać dobra głównie na AP carry, nie wiem czemu ludzie uważają, że to support skoro supportowaty ma jeden skill ( tarczę )

Co do AD carry, to nie mają oni polegać na swoich skillach (za wyjątkiem ulti) tylko robić obrażenia zwykłymi atakami.Papierami są i będą zawsze.

Niestety nie znajdziesz typu postaci bijącego niezwykłe obrażenia a będącego super wytrzymałym bo taki typ zwyczajnie nie istnieje. Postacie są zbalansowane (przynajmniej teoretycznie) i albo mają "hapsy" albo "dimejdz" albo "mentolnięcie" .

wikmk9.jpg

Opublikowano

Ja polecam Off-tanków: postacie z pogranicza tanków i AD carry.Ich poziom HP często sięga poziomu tanków a obrażenia choć nie tak wysokie jak postaci carry to są przyzwoite. Te postacie mogą wbić się we wrogów w czasie TF i siać mordor.

Typowym off-tankiem jest np. Riven, Renekton,Nocturne,Olaf (który jest teraz darmowy więc warto nim pociąć). Wszystkie te postaci są przydatne na junglę oraz na solo topa.

Postać z pierdzielnięciem to Lux - Wszczególnie zasługa to jej ulti. Postać dobra głównie na AP carry, nie wiem czemu ludzie uważają, że to support skoro supportowaty ma jeden skill ( tarczę )

Co do AD carry, to nie mają oni polegać na swoich skillach (za wyjątkiem ulti) tylko robić obrażenia zwykłymi atakami.Papierami są i będą zawsze.

Niestety nie znajdziesz typu postaci bijącego niezwykłe obrażenia a będącego super wytrzymałym bo taki typ zwyczajnie nie istnieje. Postacie są zbalansowane (przynajmniej teoretycznie) i albo mają "hapsy" albo "dimejdz" albo "mentolnięcie" .

Ktos podal Jaxa - ten bohater ma pierdolniecie i jest nezwykel wytrzymaly jezeli tylko zbuduje sie na nim dobre itemy i trzeba dobrze uzywac combo --- 1 atakiem zjesz AD carry zanim zaatakuje :P

KentTaczDys aka Hejter

Opublikowano

@Up Bo jax jest OP ;) Vlad ma też ciekawe mentolnięcie bo może się wytankować i siać mordor przez swoje wredne skille.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Chciałem napisać coś mądrego . Ale zgodzę się z tym że Jax to OP . W teamie powinien być Tank Support Jungler AP i najlepiej AD Ranged . Nie liczą się umiejętności jednego gracza liczy się współpraca i dobra zabawa :)

Uwaga Spoiler Tylko +18 !!!

Zboczuch ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...