Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Jakie najlepsze dzialo do kw-1

matix212

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

85mm to działo na wyższe tiery, ponieważ ma większą penetrację a mniejsze obrażenia.

122mm to z kolej działo o dość niskiej penetracji, ale za to z bardzo dużymi obrażeniami.

Zwracając uwagę na to, że poziom KW-1 w MM został obniżony o 1, lepiej wybrać 122mm.

Jeżeli pomogłem, naciśnij "Lubię to".

Opublikowano

h2o pomylilo ci sie cos xD 85mm wlasnie ma mala penetracje i duze dmg :)

sory źle spojrzałem xD

ale czy z taka penetracja przebije pancerz ?

1359121200-U261555.png

Bywalec
Opublikowano

Zazwyczaj jest tak, że im większy kaliber tym większe obrażenia i mniejsza penetracja.

Opublikowano

Chyba raczej większa penetracja. Wraz ze wzrostem kalibru rosną uszkodzenia i penetracja, a maleje celność i szybkostrzelność. Jeszcze dokłada się do tego długość działa, która im większa, tym większa penetracja.

Bywalec
Opublikowano

Jeśli chodźi o penetracje to nie do końca się zgodzę, ale kłócić się nie będę.

Opublikowano

57 raczej na medy. 85 jest dobra na wyższe tiery, 122 na niższe. dlaczego? wolisz zadać KW-3 40 dmg w bok czy pewne 160?

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

Grałem 122mm i narzekałem przecież KW-1 ma zmniejszony mm więc ci słabsi są zwykle znacznie szybsi. Ja wole kilka razy strzelić i trafić niż czekać i nie trafiać , czyli preferuje 85mm ;)

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

dołączam się do pytania lecz prosze jeszcze o pare argumentów dlaczego 85 a nie 122

ZBIERAM PLUSY +

Opublikowano

ja tam mam 85 mm i mi sie dobrze a nawet świetnie gra w sumie to też zalezy od gracza czy umie grać czy nie np ja rozwalilem kw 1 is 3 więc ...

Opublikowano

@up

mi sie wydaje ze te is-3 bylo na dobiciu bo cos mi sie nie chce wierzycze kw 1 rozwalilo sory za bledy ale na mojej klawiaturze nie ma znakow polskich :P

Opublikowano

Polecam 85mm, napoczątku również chciałem 122mm, ale gdy kupiłem 85mm okazało się znacznie lepsze, idealne działo na 5 tier, IS'a przebijasz z boku na luzie, ma prawie o 100mm większą penetrację, a obrażenia jedynie 200 mniejsze, lecz pamiętajmy że nasze działo 85mm strzeli 5 razy, a 122mm tylko 2, więc teoretycznie ma nawet większy dmg. Znając życie grając 100 bitew w KW-1, wpadniesz może 5-10 razy do tierów 4/5, zawsze wyrzuca gdzieś przynajmniej do 6-7-8 bywa i 9 tierów.

Więc znacznie bardziej kup 85mm, ja gdy nie miałem kupionego, a dopiero co KW-1 kupiłem, walczyłem T-28 i KW-1, expa z T-28 poleciłem na działo < Bo on też je ma > a z kw-1 wziąłem wieżyczkę, zawieszenie i silniczek. ;)

Hejho! :)

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

"Ma o 100 mm wieksza penetracje"

KURWA, TYPIE. 122 mm TO HAUBICA

ZAWSZE PRZEBIJA, DLATEGO ISOWI PIERDOLISZ PO 150 OD PRZODU (raz 5 minut sie chuj ze mna meczyl bo 122 mm mialem )

naucz sie patrzec na pociski/czytac staty

temat do zamkniecia, autor wybral u-11 122mm

shoob.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...