Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Podstawowe komendy na serwer dla początkujących

Kuba165879

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie dziśaj pokaże wam podstawowe komendy dla admina

(UWAGA pola oznaczone * do nich mają najcześciej prawa tylko admini lub moderatorzy)

No to zaczynamy

:D

*/give (nick gracza ktoremu chcemy dac item) (nazwa itemu może to być nr. lub nazwa słowna) .Służy do dawania itemów sobie

albo innym graczom.*

/spawn . Słuzy do teleportowania sie na spawn

*/setspawn . ustawia miejsce spawnu na ktore teleportujemy sie po wpisaniu /spawn*

*/setwarp (nazwa warpa) . Co to jest warp warp to np. jak ustawie komenda warpa kkk to po wpisaniu /warp kkk .teleportuje się do miejsca w ktorym wpisałem /setwarp kkk.*

/warp (nazwa warpa) . Tak jak wyżej słuzy do teleportowania sie w miejsca w ktorych ustawiliśmy

*/kill (nick gracza) . Służy do ZABIJANIA innych graczy (UWAGA zawsze tylko dla admina)

*/killall . Słuzy do zabijania wszystkich mobów na mapie.*

/help . Pokazuje listę komend dostępnych na serwerze

*/pex user (nick gracza) group set (nazwa grupy) . Służy do ustawiania grup PermissionsEX graczy np. wpisuje

/pex user kuba1414 group set Admin . i po zaakceptowaniu jestem adminem. Jeśli ktoś nie rozumie pisać

Tyle na dziśaj (Bo wiecej mi sie nie chce) pytania o jakiekolwiek komendy możecie pisać w komentarzach!

bd002.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...