Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy taka maszyna, będzie dobrze działać?

Pegas©

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam zamiar złożyć komputer. Wybrałem części, ale nwm czy takie zestawienie jest dobre.

Posiadam Windows 7 i Napęd/Nagrywarka DVD LG H22N

Reszta sprzętu:

1336490429.jpg

Nwm czy będą chodziły nowsze gry i czy szybko się nie zepsuje.

Dzięki!

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Niektórzy mi mówią, że z AMD jest coś nie tak... Jeśli wybiorę taki zestaw, będzie problem?

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Dysk zmień na WD Caviar 500GB (295zł), który jest szybszy niż Green, weź Brutus'a 410 zamiast CM. ASRock 870 Extreme 3 będzie prawie takie same, a tańsze. Za oszczędzone pieniądze na mobo, budzie i dysku dołożysz do GPU np. GTX560Ti. Chociaż dopłaciłbym 50-100zł do HD7850. Wyglądałoby to tak:

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47370

Oczywiście można brać coś od monopolu:

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47371

Opublikowano

Niezbyt podoba mi się ta obudowa, co do Płyty Głównej wolę nie zmieniać, a dysk za mały... Chciałbym 1TB...

A czym różnią się te płyty?

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Po co taką drogą brać? Jeśli nie będziesz robił TriSLI, TripleCF to po co ci ona? Tak swoją drogą Sabertooth jest bardzo awaryjny.

Opublikowano

Ale co znaczy awaryjna? A swoją drogą, co to znaczy wieczysta? Bo na pamięć ram od kingston taką gwarancję bym miał... Informatyk z Alsena mi powiedział o tej płycie... A ta HD7850 to Radeon? Mi karta niepotrzebna taka dobra...

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

pytales sie na temat amd, ja ci powiem tyle posiadam amd juz od 3 lat ( ten sam komp ) i mowiac szczerze to nie jestem zawiedziony ( 2x2ghz proc) powiem tyle amx jest lepszy od i5 lecz powyżej i5 juz pada (no chyba ze jakis lepszy typu xenon czy cos) bo mozesz robic overclocka, ale np i7 posiada overclocka a także 4x3.6ghz ktore ladnie pocisna ^^

na moje oko radzil bym ci zwiekszyc wzmacniacz hmn 500v moze nie wystarczyc ( oczywiscie jesli masz kase bo jak nie to to wystarczy)

karta grafi jak up napisal zmien cos na styl nvidia geo 580gti 2gb i bd maszynka smigala az milo :)

graphic.png
Opublikowano

A zasilacz jaką pojemność powinien mieć, by to uciągnąć? Co oznacza overlock i czemu amx jest gorszy od I5, skoro ma więcej rdzeni i większą ich pojemność?

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Awaryjna - psuje się. Do tego strasznie droga, a nie będziesz raczej 3 kart graficznych do niej pchał.

Overclocking - podkręcanie, więcej znajdziesz w necie

Nie zawsze ilość rdzeni i GHz decydują o tym, który procesor lepszy. Sprawdzaj benchmarki itp. a obudowa nie ma być ładna, tylko przewiewna. Przecież patrzysz na nią i tak tylko przy włączaniu komputera/używania napędu.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Ja prld. Taki gościu co się nie zna wgl na komputerach w MMT? pf..

FX8120 też posiada DUŻE możliwości o/c. Na każdej płycie 300+zł zrobisz go na 5.0, to tylko kwestia jaka sztuka ci się trafi. Nowe sztuki i5/i7 zrobisz na ile? Powiedz mi :) 4.7-4.8 max zrobią. Stare sztuki SB kręcą się nawet do 5.5 na powietrzu.

Po co ci taka "silna" karta? Ta karta jest ze średniej półki nowej generacji, a ty mówisz silna. Fakt w starcie 6850 vs 7850 wychodzi ta druga. W niektórych testach nawet 6970 zgina kolana przed nią...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...