Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Ile uciagnie moj nowy komp.

3moBoy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wlasnie sprawilem sobie nowy sprzet ale pozmienialo sie kilka czesci i zakladam nowy temat z takim zapytaniem. A wiec oto moj sprzet :

Plyta glowna- ASRock P67

Proc: Intel core i5 2500k

Grafika : GTX 560 Ti

RAM : 2 x 4 GB DDR3 1333mhz

Zasilacz: 530 W BeQuiet

HDD: 1 TB SATA 3

Internet: 7,5 mb download, 2 mb upload(czasami dochodzi do 3mb)

Jesli potrzebujecie jeszcze czegos mowcie. Chodzi mi o to ile osob bym uciagnal bez lagow na kompie zarowno na serwie .. Z gory dziekuje i posypia sie lajki.

Opublikowano

Ramu masz sporo więc jak byś dał tak 2 GB(możesz nawet2,5 Gb)to tak te 35 slotów spokojnie.

Jednak nieco gorzej z netem Myślę że tak 30 powinno spokojnie możesz spróbować nawet i 40 zależy od pluginów.

Opublikowano

Dzieki . Oczywiscie zasluzony lajk dla ciebie. A internet postaram sie zwiekszyc w miare mozliwosci . Ale to juz bym chyba swiatlowodow bym potrzebowal :D

Opublikowano

Jak dasz na niego 6gb ramu to uciągniesz około 50 slotów bez lagów.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

No właśnie internet może być problemem jak mój kolega przy bardzo podobnym necie (trochę gorszym)

Stawiał serwa to przy 25 osobach zaczynały się lagi.

Opublikowano

@Up

Dzieki za wypowiedzienie sie . Ale martwie sie , ze za szybko nie zmienie internetu na szybszy , poniewaz na ta linie telefoniczna moj internet jest za mocny .. Ostatnio czekalem 2 tygodnie na naprawe teraz podobno nie ma tak byc . Aa i router przy okazji tez sie zrabal wtedy :D A ja nic takiego z internetem nie robie ; >>

Opublikowano

Jeżeli chcesz server hamachi to uciągnie ok 40-50 osób przy małej ilości pluginów, jeżeli non-hamachi to ok 35-40.

Bywalec
Opublikowano

Właśnie, wszystko zależy od pluginów. Zwykły survival uciągnie nawet do 45 osób.

Jak dołożysz pluginów na FB/ RolePlay/ RPG, ok. 25-30 to nie wiem czy nawet 10/15 osób dociągnie.

Jeżeli większość komputera chcesz na MC przeznaczyć to odinstaluj wszystko i dodaj nawet do 6 GB ram'u.

Postaraj się o lepsze łącze bo twoje, dobre jest do bezproblemowego przeglądania internetu, czy grania w wymagające gry internetowe, ale nie do utrzymywania 50 osób na łączu ;).

A masz router?

5jJNSGS.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...