Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porada prawna...

ruku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, otóż, wraz z jednym znajomym, który jest znajomym admina pewnego hostingu (ze względu na bezpieczeństwo, nie podam nazwy). Wraz z nim chciałem otworzyć stronę, która sponsoruje konta w ów hostingu. No i przez moje jedno przeoczenie, reklama strony znalazła się na WHT, gdzie admin hostingu, ma moderatora, szybko dowiedział się o sprawie. Zgoda o to miała być proszona w terminie późniejszym. Dwa dni temu przyszedł do mnie e-mail od niego, że zaczerpnie wiedzy prawnika, i prawdopodobnie sprawa będzie dalej szła. Wysłałem mu meila z wyjaśnieniami, oraz PW na WHT. Uznał, że strona niszczyła wizerunek firmy, i że wykorzystałem dane jego firmy. Da się to jakoś odkręcić? Na stronie nic prócz linku, oraz loga nie znajdowało się nic wspólnego z jego firmą. Co może mi grozić?

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Nie pozostaje Ci nic innego jak Tylko błagać go wybaczenie... nic nie zrobisz, ma na Ciebie wszystko.

Opublikowano

Nie pozostaje Ci nic innego jak Tylko błagać go wybaczenie... nic nie zrobisz, ma na Ciebie wszystko.

Wszystko i nic. Bo na stronie nie były zawarte żadne dane dotyczące jego firmy. Ani adres, ani numer telefonu, nawet nie było jego imienia. Znajdował się link, który z wiadomo jakiego powodu tam był, oraz logo, które oznaczało, że sponsoring dotyczy tego, a nie innego hostingu. Z tego co się orientuje, nie zaczerpnął jeszcze porady prawnej, pozostaje czekać. Może jestem naiwny, i tylko próbuje mnie wystraszyć, ale cienko to wygląda.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Wiesz teraz to już sam zwątpiłem... nie wiem... napisz do niego spokojnie i porozmawiaj z nim.

Opublikowano

Wiesz teraz to już sam zwątpiłem... nie wiem... napisz do niego spokojnie i porozmawiaj z nim.

Mam nawet backup tych plików, które były wrzucone na stronie. Nic nie ma, kompletnie. On również sobie zachował wszystkie pliki.

Napisałem mu na WHT i meila. Jak nie odpisze do jutra 12, to pozostaje mi dzwonić.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Jeżeli nie umieściłeś żadnych danych firmy, to ma za przeproszeniem guzik do gadania. Co najwyżej może Cie posądzić o zepsucie wizerunku firmy, o ile udowodni, że Twoje działania miały takie założenie.

Opublikowano

Jeżeli nie umieściłeś żadnych danych firmy, to ma za przeproszeniem guzik do gadania. Co najwyżej może Cie posądzić o zepsucie wizerunku firmy, o ile udowodni, że Twoje działania miały takie założenie.

Mam backup plików, wszystko jest czarno na białym. Leży jeszcze spakowane po pobraniu. Kompletnie zero.

Co do wizerunku, to o to chce mnie posądzić, to napisał w meilu. Choć to nie miało tak działać...

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Raczej nic ci nie zrobi jeśli masz jakieś logi rozmów prowadzonych na ten temat.

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Raczej nic ci nie zrobi jeśli masz jakieś logi rozmów prowadzonych na ten temat.

"Logi", jakie mam to jeden jego meil + moja odpowiedź + dodatkowo PW na WHT.

2009 - słyszysz mnie?

Gość _Maxiu_
Opublikowano

Widziałem tą strone.

I tam nic nie było, znaczy takiego oco mógł wiesz..się czepiać.

Ja nie jestem wróżką, ale mi się wydaje że chce Cb nastraszyć.

A jeżeli bd ta sprawa...musisz skombinować sobie adwokata ;/

(Ja tutaj zbytnio nie pomoge, sprawy na oczy nie widziałem + nie jestem z nią powiązany.)

Opublikowano

I się z nią nie wiąż. Również mi się tak zdaje. A co do adwokata, pomyślę, jak mi wezwanie przyjdzie. xD

Niee, to nie ma sensu, pewnie wszystko z nim wyprostuję. Zagadałem z jednym kolesiem, bardziej wtajemniczonym i powiedział, że nie ma prawa mi nic zrobić za te informacje, które był tam zawarte. W dodatku sam udostępnił za darmo konto reseller.

Top zamykam

2009 - słyszysz mnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...