Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z Goblinem

LublinoV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mój problem wygląda następująco: od jakiegoś czasu nie mogę ujarzmić goblin tinkerera ;p Gdy 1. raz go spotkałem, zabił go mob. Za drugim razem, dodam że w dungeonie, podobnie zresztą jak ostatnio, uwolniłem go i zresetowałem grę, z nadzieją że będzie na spawnie. Nie było :) Trzeci raz, znowu w tym samym miejscu, uwolniłem go i zabiłem. I teraz amba - nie mam go na liście NPC, nie ma go w dungeonie i nie respi się :C I tak już z tydzień czasu gry. Czytałem, że może się zrespić niedaleko domu, ale pod nim mam ogromny system jaskiń, i póki co, go nie znalazłem. Gdzie on może być? Wróci? Cały czas mam kilka wolnych pokojów.

D4m4iN_20412_12.png

Znany też jako Damain1996 / D4m4iN ;P

Opublikowano

Jeżeli piszesz w tamtym temacie stosuj się do wzoru. Jeśli wzór nie odpowiada - rób temat w tym dziale.

@Top

Musisz zbudować Goblinowi pokój i po jakimś czasie na pewno się zrespi u Ciebie w domku. Jeśli takowy pokój posiadasz to musisz poczekać na pewno przyjdzie. Wszelkie info nt. NPC znajdziesz tutaj :

http://www.mpcforum.pl/topic/539893-tutnpc-terraria-z-nowymi-npc/
http://www.mpcforum.pl/topic/605105-tut-zarzadzanie-npc/

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Po znalezieniu goblina wyłącz grę i zmień czas systemowy, np. do 2013r., powinno pomóc ;)

Opublikowano

Po znalezieniu goblina wyłącz grę i zmień czas systemowy, np. do 2013r., powinno pomóc ;)

...ale nie pomogło. W ogóle nie mam go na liście NPC.

D4m4iN_20412_12.png

Opublikowano

Musisz go uwolnić. Widocznie tego nie zrobiłeś.

Uwolniłem, normalnie z nim rozmawiałem, ale był tylko w dungeonie - tam ostatnim razem, naprowadziłem na niego moby, tak, że zginął. Myślałem że zrespi się na spawnie, ale nie mam go na liście NPC. To znaczy, że może być teraz wszędzie? Da się go jakoś przywołać, inaczej niż przez King Statue?

D4m4iN_20412_12.png

Opublikowano

Jeśli zabił się przed pojawieniem się komunikatu

"goblin tinkerer has arrived!"

to tak, musisz go znaleźć jeszcze raz.

Możesz użyć edytora mapy TEdit jeśli nie możesz go znaleźć ("Saved Goblin Tinkerer" w "World Properties")

Opublikowano

Jeśli zabił się przed pojawieniem się komunikatu

"goblin tinkerer has arrived!"

to tak, musisz go znaleźć jeszcze raz.

Możesz użyć edytora mapy TEdit jeśli nie możesz go znaleźć ("Saved Goblin Tinkerer" w "World Properties")

W takich programach, jego pozycja to właśnie uratowany, ale go nie mam.

D4m4iN_20412_12.png

Opublikowano

Upewnij się, że dobrze mieszkanie zbudowałeś (znakiem zapytania). Innej możliwości niż zły domek nie widzę

Opublikowano

Upewnij się, że dobrze mieszkanie zbudowałeś (znakiem zapytania). Innej możliwości niż zły domek nie widzę

Mam jeszcze dwa wolne pokoje, gram już dłuższy czas, ale od jego śmierci minęło z 5 dni.

#EDIT

Oczywiście, wszystko dobrze zrobione.

D4m4iN_20412_12.png

Opublikowano

Dobra, dodałem go sobie edytorem - temat do zamknięcia.

//Doublepost. Używaj opcji edytuj.

//xKaMaSx

D4m4iN_20412_12.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...