Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bieganie i co dalej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim ;)

Otóż wiem, że to nie jest forum od takich rzeczy, ale jednak jest bardzo dużo użytkowników, którzy specjalizują się "prawie we wszystkim" (trolling). Biegam od dłuższego czasu i 9km które robię w 35-40 minut nie wystarcza mi, jestem jeszcze zbyt pełny energii. Za tydzień zapisuję się na basen, za jakiś dłuższy czas biorę udział w półmaratonie (21km) i powiedzcie mi. Co robić by wzmocnić się jeszcze bardziej? Przejść na jakaś dietę (jak każdy lubię dużo wpierdalać)? Posiadacie rozpiskę jakichś dobrych ćwiczeń wzmacniających nogi oraz resztę ciała? Odpowiadajcie :)

Opublikowano

Trening FBW + dietka ( ale po dietkę to raczej na sportowe forum dyskusyjne ). Wzmacnia wszystkie partie ciała, ponadto rób tzw. interwały

ahh bym zapomniał, przy takiej ilości km zalecam Ci brać BCAA przed i po treningu, nigdy to za dużo antykatabolików

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

Dieta? Eee, dużo to nie daje, jedz po prostu zdrowo ;>

a ćwiczenia? Np A6W, czy ćwiczenia typu:

usiądź na krzesło, na nogi połóż ciężki worek i podnoś go, albo jazda na rowerze :]

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Skoro tak dobrze biegasz, to zagraj w nogę jako napastnik, a od razu się wzmocnisz (to działa gdy się zdrowo odżywiasz).

Na nogę już jest za późno, zaprzepaściłem swoją szanse w piłce ;) Miałem okazję kiedyś by zacząć grać, ale stwierdziłem, że to nie dla mnie. Wiem, że na to nigdy nie jest za późno, ale wolę grać 4 fun niż "zawodowo".

Opublikowano

Może to banalne, ale pij tylko wodę mineralną i ew. jakiś sok (np. tymbark). Nic nie daje większego "kopa" jak oczyszczenie organizmu poprzez wodę.Możesz zwykły chleb zastąpić np. ciemny pieczywem, mięso gotowane a nie smażone itd.

Opublikowano

A ja A6W nie polecam, później plecy bardzo bolą. Zapisz się na siłownię. Pracuj na maszynach, wtedy urosną Ci mięśnie na nogach, samo bieganie w późniejszym czasie już nic nie daje prócz kondycji.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Ja radzę ci się zapisać na siłownie i jeść dużo rzeczy typu serki wiejskie jogurty naturalne , kurczak i inne rzeczy bogate w białko wtedy ćwiczenia są owocne i zaspokoisz swój niedosyt

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Jest jeszcze jeden problem gdyż dosyć często uczęszczam na imprezy, domówki, itp, a jak wiadomo alkohol ścina białko ;x Ćwiczenia nie będą komplikować się z takim trybem życia? ;x

Opublikowano

Oczywiście że będą się komplikować, piwko raz kiedyś OK ale jeśli np. co piątek pijesz duże ilości piwa czy wódki to zapomnij o efektach

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

Alkohol ścina białko w labolatorium owszem, ale takie pierdolenie bez sensu. Przecież nie jesteś profesjonalistą, co nawet piwka nie walnie, bo kurwa 5kg mniej na klate itd. Dieta owszem pomoże, bo lepiej będziesz się czuł więcej miał energii, co spewnością powinieneś po jakimś czasie czuć. Alkohol jest dla ludzi z umiarem, ale lepiej, żeby nie pićdo pożygu, bo wtedy treningi nie mają sensu, bo jednak się cofasz (osłabiasz).

Cześć :)

Opublikowano

MarioBase słuchaj tego gościa dobrze mówi.

@up nawet jak nie jest profesjonalista to tak czy siak alkohol naj mniej wskazany. nie biegaj przez tydzień po imprezuj sobie przez weekend i kondycja odrazu spada.

MarioBase powiedział wszystko w pierwszej odpowiedzi. Do tego dodał bym też Carbo żeby sobie wypił po treningu lub przed treningiem.

Opublikowano

Czy imprezowanie co weekend jest aż takie niezbędne ? Nie sądzę, nie bądź kolejnym typem co ulega naśladowaniu swej "pro" ekipy. Sam mam fajną paczkę znajomych, ale dawniej jak się miało 18 lat to miałem tzw. "znajomych" co robili ze mna melanże. Stwierdziłem, że to jest bez sensu i szkoda zdrowia na takie upijanie się dla upijania. No i ofc jak zrezygnowałem z częstych imprez to trochę znajomych się straciło bo nadal nie widzieli zycia poza imprezkami. Na szczeście obecnie są inni lepsi znajomi.

Dlatego proponuje ci zerwac z dotychczasowym stylem imprezowicza. Owszem jakas impreza na jakis czas jest dobra, ale nie co weekend. Jeszcze moze sie okazac, ze znajomi od imprez Cie oleja jak zmienic styl zycia na bardziej zdrowotny.

Zdrowia nie odkupisz i nie odzyskasz dlatego dbaj o nie bo jest bezcenne. Nawet słynny Jan Kochanowski wspominał o tym w swojej fraszce.

jqeuR.png

Opublikowano

Jeśli masz już bieganie i basen, to spróbuj jeszcze siłowni i jakiegoś sportu :P

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Opublikowano

Dieta? Eee, dużo to nie daje, jedz po prostu zdrowo ;>

a ćwiczenia? Np A6W, czy ćwiczenia typu:

usiądź na krzesło, na nogi połóż ciężki worek i podnoś go, albo jazda na rowerze :]

KLocham takie rady gdy ktos komus proboje wmówic totalna bzdure.

Opublikowano

Za każdym razem biegasz 9km w 35min? (czy wolniej?, bo 35min to dosyć szybko)

Proponuję dodać do tego jakąś siłownie...

(Ludzie mówią, że najpierw masa a potem rzeźba, ale ja nie zgodzę się z tym, ponieważ jak ktoś biega to nie może mieć dużej masy. Mam kolegów którzy, ważą po 50-60kg, tłuszcz jet znikomy i świetną rzeźbe, więc jak poćwiczysz na siłce to z pewnością będzie widać efekty..., sprawdzone na sobie :D)

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Tylko z czego zrobisz tą rzeźbę skoro nie masz masy? Owszem, jeśli biegasz to po co zbędne kilogramy, ale jeśli chcesz biegać i wyglądać to musisz zrobić masę żeby mieć rzeźbę. Kości Ci nie urosną.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Nie chodzi mi o taką typową rzeźbe, ale tak sobie poćwiczyć, żeby było cokolwiek widać ;)

@up

fajny nick :D

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

haha jak jeden mądry kulturysta na sfd napisał

Siłownia jest Bogiem, rzezba zabawą a masa podstawą

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

Ja polecam rowerek ...

Dieta tak samo jest ważna

Jak tam kolega pisał interwały rób w bieganiu i to powinoo cie wypompowywać do końca...(a jak nie to znaczy że je zle robisz)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...