Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[champ] Riven vs Lee Sin

AdiBrD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no jak w temacie plusy wady miedzy nimi i co lepsze pod ad chodzi mi cos w stylu xina . ;p a moze polecicie mi cos lepszego ?

1.png

Postacie: Riven vs. Lee sin

Zależy mi na: add carry

Dodatkowe informacje: Prosze podać plusy i minusy postaci lub jakies inne postacie

Gng8i.png
Opublikowano

Lee Sin'a bierz

Energia zamiast many

Mobilny

Potrafi nałożyć tarczę na sojusznika

Dobra Jungla dośc

Jeżeli ogarniesz Lee Sina jesteś niepokonany ogólnie :F

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Polecam Ci Gravesa :

+ Passive , który dodaje Ci armora i magic resista im dłużej jest w combacie

+ Skill W (Smoke Screen) po rzuceniu w przeciwnika on nic nie widzi i masz szanse bardzo dobrze go osłabić (Przeciwnik ma mniejszy Movement Speed czyli Szybkość poruszania)

+ Duży zasięg ulti

+ Skill Q który jest dobrą obszarówką do harasowania

+ Dobry range

- Postać jest łatwa do zabicia

- Trudno się ucieka

- Na teamfight jest tylko przydatny do obijania z daleka gorzej z pomocą

W MOIM SERCU TYLKO METIN I INNI CZAROWNICY

TOP 2 CZARODZIEJ

Opublikowano

Kurcze , no nie wiem ;/... Myśle teraz ciągle trudno mi wybrać xD mógłby jakis doświadzczony gracz podeslac builda na Lee Sina ale dobrego takiego...

Gng8i.png
Opublikowano

Mogę ci polecić lee sina to można go robić pod junglę i solo topa. Jest wytrzymały, ma niezły dmg.

A o build napisz w nowym topicu.

Opublikowano

Dobrym AD carry będzie Vayne/Caitlyn i Ezreal.

Może i champy za te 6,3k, ale naprawdę warte tej ceny.

Z niższych półek no to Twitch, Ashe.

Opublikowano

ad carry caitlyn albo tristana ;) jedna jak i druga postac dobrze sie spisuje w roli ad carry. A tak jak pisales miedzy riven a lee, wybral bym riven :) z dobrym buildem na riven, jak i umiejetnosciami do tej postaci, bedziesz dawala rade na solo top z innymi ( tak jak i z lee ). na 15 rankedow riven wygralem 11, i chyba ani razu nie przegrywalem na lini :) powodzenia

Nie zbieram niczego,ani + ani -, wole zebys to wlasnie Ty kliknął w ten link PAJACYK . Jezeli jestem w stanie komuś pomoc to pomogę

Opublikowano

lepszy solo top + jungla z tych dwojga to Riven.

Brak many, combo świetne, system escape, stun, czego chcieć więcej ?

Lee sin słabiej ogarnia jak dla mnie topa. Ale ogólnie fajniejszą postacią jest Riven

Zdejmijcie parę procent ;D

Opublikowano

posiadam obie postacie :) jezeli chcesz bardzo lee sina to kupuj ale moim zdaniem ciezko go ogarnac :P

Riven moja 1 postac za rp :D pro ulti jezeli przeciwnik ucieka jungla 50/50 . skillami łatwo uciec i dogonic przeciwnika :P

Polecam riven

aha

Opublikowano

Lee sin w w late ma maly dmg, riven niszczy przez cala gre

Lee sin jungla>riven jungla

Riven top> lee sin top

Riven nic nie kontruje na linii oprocz dobrego jnglera ktory kampi topa

A jesli chcesz ad carry to polecam ci Tristane(jest za free), Kog Maw(bardzo dobre late, podatny na ganki, slaby w early) , Vayne (slaba na linii, w late jak kog maw bardzo dobra), Miss Fortune(dobre early, w late ma dmg tylko z last whisperem), Ezreal(najlepszy early game ad carry, w late juz slabnie,), Ashe( Bardzo dobre ulti, slow w 2 skilach, bez last whispera duzo nie zronbi), Graves(mocny na linii graves jak i corki maja najwiekszy burst dmg), Sivir( maly range, dobra do counterpickowania Urgota i gravesa dzieki swojej tarczy) , Urgot(tankowaty z dobrym dmg i slowem, dobrze ogarniety zniszczy wszystko, mozna nim isc rowniez na topa jak i mida, swietne ulti do inicjowania tf lub lapania przeciwnych carry) , Corki ( w polaczeniu z leona tworzy najlerpsza linie ad carry + support)

Caitlyn ci nie polecam (jestnajgorszym ad carry atm), Twitchem nawet na linii sie dlugo nie utrzymasz

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Ogólnie Lee better,ale na ad carry?!.Ad carry to Twich Graves Caitlyn itp a nie Lee czy Riven.

92638836957749081572.png

Sygna by iLoveLive

Opublikowano

Osobiście polecam Lee sina.

Kupiłem go ostatnio, powiem że postać ciężka do ogarnięcia, ale daje radość z gry :)

Wytrzymały, doskok z q jak trafisz ^^, tarcza ( ucieczka ) .

Opublikowano
Riven nic nie kontruje na linii oprocz dobrego jnglera ktory kampi topa

Armor na start i riven słabnie. Lee Sina armor nie kontruje tak mocno bo ma magic dmg na E.

Polecam obie postacie. Obie tną równo - lee sustainem i mobilnościa, riven mobilnością(mniejszą od lee) i potęznym burstem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...