Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wkuwać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak bardzo szybko się uczyć. Ważne aby to co się nauczę, abym pamiętał do następnego dnia. Dodam że mam do nauczenia całkiem sporo. Tym bardziej że muszę poprawić oceny żeby był pasek. Tylko nie pisać nic w stylu "nie siedź przed komputerem, idź się uczyć" bo tyle to ja już wiem.

sygnaturawn.png

Tworzę layouty na YouTube, ale tylko pod tematykę inną niż Minecraft. Ps. Tylko od 50 widzów.

Opublikowano

Po prostu standardowo przeczytaj sobie to co masz się nauczyć ze 4 razy a potem spróbuj odpowiadać z głowy. Jeśli czegoś zapomnisz to znajdź to w tekście i spróbuj jeszcze raz odpowiadać. Na koniec przeczytaj ostatni raz i powinno być ok (przynajmniej u mnie tak jest).

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Opublikowano

Skoro chcesz mieć "pasek" to powinieneś uczyć się systematycznie, powtarzanie tematów z lekcji na lekcję itd.

Jeżeli wymaga dużo to czytaj codziennie kilka lekcji wstecz parę razy, a na pewno coś zapamiętasz. Pamiętaj że jeżeli uczysz się na siłę to nic nie zapamiętasz.

Możesz także połykać kapsułki z Tranem, ponoć dobrze wpływają na pamięć : D

Opublikowano

ja mam taki sposób który działa w 100% - biorę tabletki ( sesja, parę dni przed egzaminem ) i wkuwam na maxa

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

Dodam, że najlepiej uczyć się wieczorem ;)

W większości przypadków pomaga, lepiej się uczyć przed snem, w nocy się wszystko układa w odpowiednich szufladkach w głowie :D

tumblr_o19rjjpQB21udwsc5o3_540.gif

.icon_eq.gif

Weteran
Opublikowano

Ja przepisuje na kartkę, siadam w samotności, liczę kilka razy do dziesięciu skupiając się na tym co napisałem i potem zaczynam wkuwać ;)

1329036830-U154499.png
Opublikowano

ja sie uczę w godzinach wieczorych ( 19-20 ) i próbuję w łóżku jak mam spać , w myslach sobie to "mówić" ,wtedy szybciej wchodzi do głowy :)

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Powtarzasz, najlepiej z rana lub wieczorem, czytasz coś kilka razy, nie zapamiętałeś, sprawdzasz co to było i mówisz wszystko odnowa, takim sposobem, utrwalasz wcześniejsze informacje i zapamiętujesz tą, której nie umiałeś.ilied.png

Opublikowano

Raczej, wieczorem nie, ponieważ Twój organizm jest już zmęczony i o wiele trudniej wchodzi.

Jak to mój nauczyciel mawia:

Godzina odpoczynku po wróceniu ze szkoły, godzina nauki, i znowu godzina odpoczynku, i do kiedy będziesz miał dość .

aqcu39P.png
Opublikowano

@up

Jeżeli Twój nauczyciel ma tytuł magistra i jest około 30stki to z całym szacunkiem ;)

Zacznij uczyć się dwa dni przed testem czy co tam masz do zaliczenia. Ja najlepiej zakuwam w nocy po kawce. Siadam spokojnie, wiem że nie ma niczego co mogłoby rozpraszać moją uwagę... Następnego dnia robisz to samo i gotowe ! Jeżeli materialu jest zajebiście duzo, to polecam plan 4 dniowy (dzień 1 - połowa materiału, dzien 2 - tylko utrwalamy pierwszą część, dzień 3 - kujesz drugą część materiału, dzień 4 - ogarniasz całość) ....

... bla bla bla. Tak całkiem poważnie to każdy ma swój sposób na naukę i metody kucia możesz sobie jedynie podpatrzeć. Ćwicz i praktykuj a w końcu poznasz swój idealny system edukacji indywidualnej. 5

f.png

Opublikowano

@up

Jeżeli Twój nauczyciel ma tytuł magistra i jest około 30stki to z całym szacunkiem ;)

Zacznij uczyć się dwa dni przed testem czy co tam masz do zaliczenia. Ja najlepiej zakuwam w nocy po kawce. Siadam spokojnie, wiem że nie ma niczego co mogłoby rozpraszać moją uwagę... Następnego dnia robisz to samo i gotowe ! Jeżeli materialu jest zajebiście duzo, to polecam plan 4 dniowy (dzień 1 - połowa materiału, dzien 2 - tylko utrwalamy pierwszą część, dzień 3 - kujesz drugą część materiału, dzień 4 - ogarniasz całość) ....

... bla bla bla. Tak całkiem poważnie to każdy ma swój sposób na naukę i metody kucia możesz sobie jedynie podpatrzeć. Ćwicz i praktykuj a w końcu poznasz swój idealny system edukacji indywidualnej. 5

Chciałbym mieć ten zapał co ty xD xD

Opublikowano

Ja jak chce się czegoś nauczyć to albo wstaje o 5 rano i kuje do 7, zawsze wiecej wkuwam niż ucząc się w nocy. Albo podczas jazdy, też łatwo "wchodzi". Podczas dnia to zakładam słuchawki, puszczam rock/metal i nakurwiam, też nie jest źle.

Opublikowano

Nie musisz sięuczyć żeby wszystko pamiętać wystarczy że będziesz uważał i słuchał na lekcji. Uwierz mi efekt gwarantowany. Sam tak robię

fs_pc.png

Opublikowano

Generalnie Magnez działa na koncentrację i łatwość zapamiętywania a kofeina, tauryna itp. ma pomóc dłużej trzymać mózg w stanie skupienia.

1315387402_pitbull.jpg

Opublikowano

Musisz się wyspać. Jak będzie Ci się chciało spać to nie będziesz mógł się skoncentrować i gówno z tego wyjdzie. W takim wypadku lepiej żebyś się wcale nie uczył.

W twoim otoczeniu nie może być wielu elementów które by Cię rozpraszały, czyli TV, PC.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Chciałbym mieć ten zapał co ty xD xD

Coraz cieplej, słonko świeci, ptaszki śpiewają ... sesja :(

PS. Najlepiej uczyć się w nocy ! Rano uzupełniasz luki i zaliczasz ! 5

f.png

Opublikowano

Relax, jak mam sporo materiału to wsiadam na rower, jadę w głąb lasu, kładę się na gałęzi drzewa i zakuwam. Nic nie rozprasza mojej uwagi i czas tak zlatuje od 11 do 21, a potem wszystko potrafię :)

742611478555387739101.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...