Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarabianie youtube

Smalt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widziałem że poprzez wrzucanie filmików na youtube można zarabiać pieniądze.

może ktoś mi to wytłumaczyć na jakiej zasadzie to działa?

random.jpg

Opublikowano

Wrzucasz film, następnie jeśli masz opcje "zarabiania na filmach" i jest włączona to YouTube sprawdza czy film jest odpowiedni czy też nie.

Przykłady filmów, które spełniają wymagania:

• Nakręcony przez Ciebie film o kocie niezawierający muzyki w tle.
  • Twój film zawiera bezpłatną muzykę i możesz potwierdzić prawo do wykorzystania komercyjnego, używając bezpośrednich linków do piosenki i odpowiedniej licencji.
  • Zespół Twojego znajomego napisał i nagrał piosenkę dla Twojego filmu i oświadczył na piśmie, że możesz jej używać i czerpać z niej przychody.
i te nie odpowiednie

Film nie jest odpowiedni, jeśli zawiera treści, które nie zostały utworzone przez Ciebie lub ich twórca nie udzielił Ci pozwolenia na ich używanie. Musisz mieć możliwość przedstawienia pisemnego pozwolenia dotyczącego następujących elementów filmu:

• Dźwięk: nagrania muzyczne, występy na żywo, covery, muzyka w tle itp.
  • Obrazy: zdjęcia, logo, widoki oprogramowania, sceny z gier wideo itp.
  • Wszelkie inne treści, do których nie posiadasz ogólnoświatowych praw użytkowania komercyjnego.

•  

I przy filmie masz ikonke "$" klikasz na nią i tam masz "zarabiaj na filmie" i tam się zgadzasz, że film spełnia wszystkie wymagania.[*]I masz 3 możliwości reklam:

Zarabiaj dzięki reklamom

Formaty reklam

Reklamy w nakładkach InVideo pixel-vfl3z5WfW.gif

Reklamy TrueView typu In-Stream pixel-vfl3z5WfW.gif

Ten film zawiera elementy płatnego lokowania produktu. pixel-vfl3z5WfW.gif

Reklamy displayowe są wyświetlane domyślnie. pixel-vfl3z5WfW.gif

I żeby otrzymywać pieniądze musisz mieć konto AdSense, które jest od "18lat", ale nie koniecznie musisz mieć te 18lat.Gorzej z wypłata jak nie masz 18lat.

TO wszystko co wiem, jak jest coś ŹLE TO PRZEPRASZAM. Możliwość zarabiania otrzymałem niedawno.

Działa to na zasadzie, że

Zarobki zależą od wielu czynników. Dwa najważniejsze z nich to rodzaj i cena reklam wyświetlanych z Twoimi filmami.

Pozdrawiam!

Logo.JPG

Opublikowano

Ja chciałbym dodać że jeżeli średnia twoich filmów to 20 wyświetleń na filmik.,To może przez pół roku, zarobisz 2 Euro. (Wymagana kwota do wypłaty to 10, albo 15 ). Także jak widzisz aż tak opłacalne to nie jest.

aqcu39P.png
Opublikowano

No jeśli ma w miarę rozwinięty kanał (1000-2000 wyświetleń jednego filmu) to może liczyć na zarobek. BTW. Musisz mieć zsynchronizowane konto Google z kontem YT + mieć założoną usługę Google AdSense.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...