Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Paladyn by Things

Things

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradnik dla paladyna By Things

EXP

1-2 lvl - Robisz Qesty z Początkowego Tutoriala

Od 2-3, Rat pod miastem albo robisz The rookie gard qest . Ale ok Robisz do 4 misji albo do ostatniej najlepiej do ostatniej jak wież że na mainie nie będziesz miał kasy , Jak do 4 to masz studed shield armor and sabre więc idziesz na bugi raty wolfy snaky i około 3 lvl

3,4 - 8 Teraz dam wam mapkę na której pokażę najlepszę expy 1336320380-U284874.jpg

Te duże cyferki na fioletowym Tle są moje więc Teraz mamy do wyboru

1 i 4

Wybijamy jedynkę i lecimy na czwórkę i tak w kółko

dróga opcja to

3 i tam masz wolfy i na nich możesz cisnąć

5 to są trolle mało opłacalne

2 tu mamy skeletony naprawdę da się dobry exp wycisnąć ( Bardziej dla Rookerstayerów )

Potem wychodzimy z rooka i Przenosi nas na island of destiny mamy do wybor u cztery domki wybieramy paladyna

1336320762-U284874.png

Dla paladyna zaznaczony jest literą X

W domku paladyna mamy Trolle więc na trollach zaczynami skillować

Po tym jak wbijemy sikillując 9 lvl wyrzuca nas z powrotem na powierzchnię

I idziemy na Statek wybieramy tam Ab'Dendriel i odrazu po przyjeździe idziemy na trolle przy okazji w dp kupujemy przyzwojite eq na lvl

9 - 12 Siedzimy na trolach w ab i skillujemy

12-20 Teraz dalej załącza nam się lampka więcej skillu i trole są za słabę więc idziemy na rotwormy do Venorę podczas takiego skillowania jest i lvl i kasa . najlepiej biegać ze speerami na Full deff i kasa nam się zwróci

hs15.png

Tu polecam tą 1 obok miasta .

20-25 Tutaj już mamy okres gdzie musimy mieć dobre skille 70 wystarczą wbijamy je po 20 na slimach i teraz ten przedział jest to okres świetności paladyna na Facc i na Pacc

Na Facc mamy mały wybór ja osobiście bym poszedł na PoH widzimy je jeszcze w lewym dolnym rogu mapy mamy tam cyclopy dobry exp ale nie zapędzać się za dleko bo stacicie życie w walce z GS

Pacc ma więcej wyjś :

1.To cycopolis na Edron -1 i - 2 z stealth ringiem chodzicie i huncicie cyce

2. To Mutated human na yalahar ( Dzielnica Alchemiczna ) ale bez bohów nie oplacalne jeżeli macie bohy macie profit i 0 stratę potów

1336322167-U284874.png

Czarna Droga Jest na Dragon Lair Edron

Różowa Jest na cycopolis

1336322254-U284874.png

B1 Dzielnica Cudzoziemców (CO)

B2 Dzielnica Rozrywkowa

B3-Dzielnica Alchemiczna

B4-Dzielnica Cmentarna

B5-Dzielnica Czarodziejów (CO)

B6-Zatopiona Dzielnica

B7-Dzielnica Przemysłowa

B8-Dzielnica Handlowa

(CO) Zawsze otwarta nie musimy do niej się tułać przez inne dzielnicę

Aby dojść do innych dzielnic niż B1 i B5 trzeba przejść przez dzielnice i u specjalnego npc przejść

25-40

Facc- Tu polecam zakupić Pacc .

Pacc - Życie jak w Niebie mamy z dobrym skillem + 75 najlepszego expa ze wszystkich profesji w Tibi na tym lvl możemy mieć ponad 130 K/h na HH

I tu mamy tylko takie opcje

Dragon Lair Edron jest To najlepszy dragon lair na ten Lvl Dragony i hatlingi pięknie się ze sobą łączą dając nam niesamowity exp jak dojść na dragon lair jest screan wyżej oczywiście używamy Royal spear

Jeszcze jest dragon lair w Yalahar ale on jest nie bezpieczny z powodu przeludnienia ( Lur ) na non pvp i PK na pvp

40-60 Teraz Mamy prawdziwe oranie mamy skille + 80 i ciśniemy na Dragon Lair Darashia tam mamy rekordowe exp to jest prawdziwy raj na ziemi wychodzimy tam z pełnym profitem i uśmiechem na Mordzie . tam bez kłopotu da się wbić 60 Prosimy też jakiegoś kolegę aby z nami zrobił Dzin qesta

60 - 80 To teraz zaczynamy powolutku próbujemy Dl na dragon Lair darashia na -2 mamy szansę bić po 1 dl i dragonach dl ubijemy spokojnie i to jest nasz exp dzięki temu epickiemu połączeniu wychodzimy z odrobiną szczęścia wychodzimy z profitem po 3 - 4 cc

1336323497-U284874.png

Tu zaznaczyłem drogę na dragon Lair darahia

80 + Teraz już mamy assasin star czyli teraz nadajemy się na hunty demców z kolegami grimów i innych jako shoterzy a jak chcemy expic sami to

Nightmare - Na Dzielnicy Cmentarnej w Yalahar

Lizardy i Drakeny - Na Zao

Frost Dragony na Okolnir

I wiele wiele więcej

Skille

Ze skillami wcale nie przesadzam i To co ja piszę to są tylko sugestie

9 lvl - 20/20 - na island of destiny

15lvl - 50/35 - na trolach w Ab

20lvl - 65/40 - na Rotwormach w Venore

25lvl - 70/50 - na Slimach

40lvl - 75/55 - wejdzie podzczas expa

60lvl - 80/60 - Slimy albo inne sposoby np monki ludzie

80lvl - 90+/70+ - to co wyżej do tego traing dumy w Edron

Eq

na 9 wystarczy Plate set zamiast plate armora bedlet cape i dvarven shield

na 20 - jak najlepsze się uda żeby skillować na slimach ale nie expcie w nim tylko zostawicie je w dp

Exp - blue robe crow helmet plate legs boh demon shield / guardian

Skill preferowane - Crusader helmet Paladin armor zaoan legs boh i demon shield ( nie piszcie odrazu allegro allegro bo jest opcja aby na 20 lvl mieć takie eq nawet lepsze bez allegro )

na 40 lvl do exp to co bylo do skilla wystarczy z 20

na 80 lvl zostawiamy to tylko kupujemy mms i Yalahari Legs i demon helmet

na 100 lvl wsadzamy master archer i mamy full eq można jeszcze elite draken helmet dotego dołożyć

Jak co poradnik będzie stale doprawiany

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Tak 80 rp + na nighatch solo = giga waste i nuda.

Rp solo oplacalnie zaczyna uzywac assek na okolo ~120 lvl hydry /ssy z kims

Malo opcji podales same dragony + do tego d lair na dara dla RP moze byc niebezpieczne bo podczas szybkiego respa ,kilka kratek w tyl i mamy 2-3 dl na klacie.

I z tym profitem tam przesadziles 3-4 cc to musialby byc doscccc dluuuggiiiii hunt zeby tak wyjsc:)

+ do t\ego eq ,nienosi sie dwarven legow bo po co ,yala na 89tym i +2 skilla i 8 arma jest.

Chyba tyle wiecej niechce mi sie wymieniac ,ale oko + za jakas chec rozwijania dzialu .

@ i za warny dla mnie:) Thingus

Opublikowano

Właśnie o czymś zapomniałem o tych yalaharah jeżeli wyleci ci RH lub dsm to masz taki profit i Dragony to jest najlepsza opcja wiem że zalatuje nudą ale

Ale co do tego warna to było słuszne no co .

1396292564-U784394.png
Opublikowano

No tak thingus tylko powiedz mi raz na ile huntow ci poleci rh/dsm.

No dragi mozna lizardami na parnych zastapic np ,albo bog raidery na yala.

@co do warna ,wiem thingus ,calkowicie sluszny ,nieprzejmuje sie tym ,bo juz mi niezalezy na tym:0

Opublikowano

wedlug mnie nie ma sensu rozpisywac eq powyzej 40lvl jesli ktos juz wbije 40 lvl to sam bedzie wiedzial co i jak no chyba ze too jakas łycha:D

skile skile !! i tyle

teraz sa taski od lvl wiec jest nie wiecie gdzie huncic tibia-wiki.net taski i tada

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

wedlug mnie nie ma sensu rozpisywac eq powyzej 40lvl jesli ktos juz wbije 40 lvl to sam bedzie wiedzial co i jak no chyba ze too jakas łycha:D

skile skile !! i tyle

teraz sa taski od lvl wiec jest nie wiecie gdzie huncic tibia-wiki.net taski i tada

3/4 taskow jest nieoplacalna i meczaca ,najbardziej w przedziale 80-130

Opublikowano

pomeczy sie to zrozumie co sie oplaca a co nie :)

koles ktory nigdy nie gral nie wiem co go meczy a co nie klepie byle klepac ^.-

skill!! all day all night ^^

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

@ up ja miałem 130 ek 70 ms i 154 pala więc ja wiem co jest potrzebne a co nie a poza tym taski i wpajanie ludziom żeby cały czas skilowali jest bezsensowne

1396292564-U784394.png
Opublikowano

zyc samym skilowaniem to sie nie da ale sa wazne.

lepiej sie pomeczyc i wyskilowac postac niz biegac z 80skilem na 150 lvl:P

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

Tak wiem ale teraz to się przeradza w dyskusję między nami więc. poza tym nie opisałem takiego lvl :) i ja na palku miałem skile 103 na nie pamiętam jaki był shielding

1396292564-U784394.png
Opublikowano

zyc samym skilowaniem to sie nie da ale sa wazne.

lepiej sie pomeczyc i wyskilowac postac niz biegac z 80skilem na 150 lvl:P

Kiedys to i bys mial racje teraz bardziej level wplywa na damage wiec chrzanisz.

Wystarcza srednie skille i mozna zwiedzac tibie.

Opublikowano

@ ha zawyżyłem skille ?? ja je zaniżyłem .

i wyszlo na moje:P

Wystarczy wyskilowac sie do 70 potem na okolo 40 lvl z 80 dista i juz nigdy nietrzeba skilowac.

Chyba ze ktos lubi dac exita na dummy czy cos.

Opublikowano

na hellheim sie bardzo dobrze expi palkiem od 20lvl tylko trzeba quest zrobic ;)

zaczynasz od -1 ( ghoule mumie)

-2 ( ghoule, mumie i , DSy)

-3 ds, bonebeasty.

-4 dokladnie nie pamietam ale dochodza lost soule.

po i tak kolo 80 mozna juz bic sobie kopy z Firebombami,

na 120 z firebombami mozemy bic sobie grimy z PB ( oczywiscie po jednym bo 2 moga sciagnac na bułe ;D)

Opublikowano

na hellheim sie bardzo dobrze expi palkiem od 20lvl tylko trzeba quest zrobic ;)

zaczynasz od -1 ( ghoule mumie)

-2 ( ghoule, mumie i , DSy)

-3 ds, bonebeasty.

-4 dokladnie nie pamietam ale dochodza lost soule.

po i tak kolo 80 mozna juz bic sobie kopy z Firebombami,

na 120 z firebombami mozemy bic sobie grimy z PB ( oczywiscie po jednym bo 2 moga sciagnac na bułe ;D)

Co do hellheim sie zgadzam , na -4 dochodza nie lost soule tylko braindeathy i chyba banshee ,a na najnizszym poziomie sa undead dragony.

Kopy na 80 niema po co ,giga waste ,niesamowita mozliwosc deda.

Grimy na dara mozna z f bombami juz bic od 80 ,ja tam zaczalem na 95 lvl podexpiwac i wyciskalem po 550k/h ,tylko waste prawie zawsze.

BTW niebije sie z pb...only asski.

Opublikowano

ja tam lubie palem expic z kusza(jak na starej tibi):D

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

Co do hellheim sie zgadzam , na -4 dochodza nie lost soule tylko braindeathy i chyba banshee ,a na najnizszym poziomie sa undead dragony.

Grimy na dara mozna z f bombami juz bic od 80 ,ja tam zaczalem na 95 lvl podexpiwac i wyciskalem po 550k/h ,tylko waste prawie zawsze.

byc moze ostatni raz na Hellheim bylem 2 lata temu

pallem mialem max 179lvl z czego wiekszosc gralem na starej tibii a pozniej bot gral.

a w tibi nie gram juz rok ;D

dla palla jest tyle expowisk ze by trzbea bylo wszystkie wymienic ;D

za czasow 8.0 bilo sie jeszcze tomby

Opublikowano

Palkiem vampy mumie itd . Wiem że rzadko . Ale sork na 22 - 26 to odwiedza .

od kiedy weszlo yala to tomby puste, jedyne co to jeszcze bija larvy, scraby.

Przed yala ciezko bylo poexpic na tombie, ale tak jak mowisz odwiedzaja ale tylko starzy gracze co powracaja.

Opublikowano

ja tam od 25lvl mojego edka katowalem na dragach wczesniej ph na swamp trolach tyle tam tego ze niezly exp jest, palkiem raczej wyverny

ale to zalezy kto jak lubi expic powoli i bez dedów czy szybko i czasem sobie pasc:P

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...