Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] Policja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta ... Wiem , że temat "policja" wam się kojarzy z tym , że była u mnie policja i wypytywała o mnie pliki ;D , ale nie o to chodzi . Mam mały problem , że zacząłem współpracować z "podszywanym sponsorem" bez żadnej umowy itp . Po skończeniu plików zastałem zmienione wszędzie hasła , a na gg byłem ignorowany . Po jakimś czasie od innego technika tego serwera dostałem hasło do dedyka . Wszedłem i usunąłem to co moje . Czy może mi to czymś grozić? Jakiś typek się pluje do mnie , że to na policje idzie ;) I zna całe polskie prawo .

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

@2up

Miałem taki przeczucie , że się wypowiesz ;D . Takie tematy Cię kręcą ;P . Dobra ;) dzięki , czekam na inne odpowiedzi ^^.

@up

On twierdzi , że te pliki nie mają licencji i można je spokojnie używać ;)

Opublikowano

Licencji na pliki nie macie i właśnie dlatego nie można ich spokojnie używać... Za to patent na nie ymir ma na pewno.

Opublikowano

@up

Ale w ogóle policja przyjmie takie zgłoszenie , że ktoś wszedł do ssh i SFTP znając hasło ?

Opublikowano

@up

Ale w ogóle policja przyjmie takie zgłoszenie , że ktoś wszedł do ssh i SFTP znając hasło ?

na 99% koles nie pojdzie na policje wiec o co sie martwic?

Opublikowano

Powiedz im,że sponsor to tylko tak język potoczny :) że koleś płaci a ty robisz

tylko nie podawaj żadnych linków do mcnc c.pl etc... ;D skąd wszystko się bierze;) i nie podawaj mpc

A tak dokładnie ;D koleś się zbulwersował bo kopii nie zrobił ;D plików

aj tam nie męcz się i rób z kimś mądrzejszym ;d dziecko nic ci nie zrobi ;)

Opublikowano

Powiedz im,że sponsor to tylko tak język potoczny :) że koleś płaci a ty robisz

tylko nie podawaj żadnych linków do mcnc c.pl etc... ;D skąd wszystko się bierze;) i nie podawaj mpc

A tak dokładnie ;D koleś się zbulwersował bo kopii nie zrobił ;D plików

aj tam nie męcz się i rób z kimś mądrzejszym ;d dziecko nic ci nie zrobi ;)

On nie wiedział jak wejść do SFTP ;P

Opublikowano

Powiedz mu tak że jest przytrzymanym dzieckiem , nie potrafi sam stworzyć serwera ino kranie pliki ponieważ...

Jak myślisz poco zmieniono hasło do SFTP ?? by ci skopiował pliki a potem cię straszy policją ,byś to po usuwał byś nic nie miał a on sb, po 1 miechu odtworzy własny serwer na tych plikach ;)

Daj +++ jak pomogłem to nie boli ;)

photo-508875.jpg?_r=1346228684?_r=367a215599c3af8cfbe4b54722a4b1a3

Opublikowano

Ja miałem podobną sytuację z plikami tylko,że do Minecraft. Koleś 'zapomniał' zapłacić za tydzień konfigurowania i robienia wszystkiego od podstaw. Wszedłem na FTP, znałem hasła i usunąłem całość. Przez jakieś 2 tygodnie pisał, że policja już mnie szuka ale potem mu się znudziło :)

0RMbv6e.png

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

!!!!!!!!!!!!!! KLIKNIJ !!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Olej gościa, nic Ci nie zrobi. Pewnie był na tyle głupi że i tak nie zrobił backupa więc wyszedłeś na swoje. Grozić policją każdy potrafi, ale nie każdy ma jaja żeby się tam udać.

Opublikowano

. Grozić policją każdy potrafi, ale nie każdy ma jaja żeby się tam udać.

święte słowa, skoro miałeś hasła na jego dedyka to znaczy ze on Ci podał. innego wyjścia nie ma, a jak koleś cie będzie straszył to go ty postrasz ze go podasz za prześladowanie albo jakiś inny paragraf, paragrafów jest multum wiec jest z czego wybierać.

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

Jeszcze pewnie policjanci by Ci pogratulowali żeś tak zrobił. Koleś Cie oszukał, na szczęście dostałeś się do tego i zrobiłeś co swoje. Dobrze postąpiłeś, aczkolwiek nic Ci nie grozi. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...