Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nokia n8 & Xperia Arc S

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Posiadam Nokię N8 i jestem z niej niesamowicie zadowolony. Wiadomo też..., że ma najlepszy jak do tej pory aparat na rynku mobilnym.

Lecz czasami brak mi w symbianie niektórych rzeczy z androida, mimo, iż go nie lubię jakoś specjalnie. Posiadam Xperię X8, ale dla mnie jest to telefon za słaby jak i mało oferujący przy androidzie 2.1.

Co sądzicie o pozbyciu się X8 i kupnie w zamian sobie Xperii Arc S? Słyszałem, że także posiada dodatkowy gps GLONASS'a co mnie bardzo ucieszyło. Jakie są wasze odczucia wobec tego telefonu (jeśli oczywista mieliście z nim styczność i w wersji Arc S - nie Arc)?

Głównie na czym mi w nim zależy to:

- GG, które w symbianie nie wypada najlepiej

- TS3, dostępny dla andka 4+

- GLONASS

- Fruit Ninja oraz AB które obecnie są płatne na Symbianie (a wcześniej nie były, aż ktoś wyczuł hajs).

- Inne bzdety

Ogólnie w mniej-więcej tym zakresie cenowym zastanawiałem się też nad HTC Incredieble S, ale jakoś odpadł przy Arc S.

No i czy warto ją brać jak mam okazję wyrwać od kogoś za 1000zł?

9obpmnjr.png

Opublikowano

Koleżanka posiada Arc S i powiem szczerze, że telefonik niezły, aczkolwiek ekran troszeczkę za duży jak na moje odczucia. Oficjalny update do Androidka 4.0 i pełne wparcie Sony napewno dodają smarkfonowi plusów. GG i inne będą git dzialać, ninja fruit też jest za free :)

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

arc s ma wa wszystko to co wymieniłeś ;) warto sprzedać x8, sam ją mam i momentami bardzo wolno chodzi albo trzeba resetować.

fs_overall.png

Opublikowano

Arc S jest bardzo dobrym telefonem. Ma jeden z najlepszych procesorow mobilnych jednordzeniowych i bardzo dobra grafike. Duzy wyswietlacz i szklo berdzo dobrze wyglada, bawilem sie dzisiaj takim kolegi ktory niedawno go kupil i wszystko chodzi bardzo plynnie, jedynym minusem jaki zauwazylem to bateria - na pelnej jasnosci bardzo szybko sie rozladowywuje. Wszystkie gry chodza bardzo plynnie, bez problemow mozesz przegladac internet na kilku kartach bez lagow. Odtwarza i nagrywa filmy w 720p. Jest cienki i ladnie wykonany :)

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Nie jestem fanem Androida na SE, ale lepsze to niż N8, choć te 2 telefony to nie mój gust. (samsung s2 :3)

Bierz SE, symbian nie dorównuje androidzie.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

N8 po aktualizacji do Belle trochę ożywa, ale to jeszcze nie to.

Arc S to dobry telefon, ale za tą cenę można już szukać dwurdzeniowca od LG, trochę popatrzeć, przysiedzieć na allegro i nawet nówkę 3D/P990 się wyłapie. Jak wolisz, wybór należy do Ciebie.

EMPTY :C

Opublikowano

Google Play... Sklep marzeń, ale pod warunkiem androida.

Polecam Ci sprzedac oba telefony i kupic HTC WildFire S.

Ja osobiście uważam że seria Xperia jest dla dziewczyn(design)

image.png 

Opublikowano

Google Play... Sklep marzeń, ale pod warunkiem androida.

Polecam Ci sprzedac oba telefony i kupic HTC WildFire S.

Ja osobiście uważam że seria Xperia jest dla dziewczyn(design)

Ostro dojebałeś... o.O

Sorry... ale wildfire to jest najgorszy moim zdaniem syf jaki moze byc... wole juz kupic aville jakbym nie mial czego.

I jasno zaznaczylem: nie pozbywam sie N8.

Pytanie dotyczyło Arc S. Nie syfów jak przereklamowany Samsung Galaxy S II czy te wildfirowce (co jest skazą na ofercie HTC moim zdaniem, bo htc to telefony z klasą, biznesowe - nie dla ciot jak wildfire).

9obpmnjr.png

Opublikowano

Ja wolalbym zaplacic mniej za telefon ktory wg. 2xUP wyglada babsko niz placic 300zl wiecej za te same parametry.

No nie do końca...

9obpmnjr.png

Opublikowano

Na SE apki będą ładnie chodzić, gg płynne jeżeli o to Ci chodzi.

Smartfon jest płynny i szybki.

Kup go jeżeli chcesz mieć jeden z lepszych fonów.

image.png 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No opłaca się kupić arc s, jest to zajefajny telefon :D

Na allegro możesz kupić za 899 zł najtaniej xD

Uczeń
Opublikowano

Arc S jest niestety trochę przepłacony. Lepiej już kupić SII.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Posiadam SE XPERIA Arc S, jestem z niego niesamowicie zadowolony. Na Allegro kupiłem za 899zł, duży ekran, Android 4.0, świetny telefon. Gorąco Polecam.

hardyizory.jpg

/ To co było, nie wróci... /

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...