Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z pamięciom kingston 2x2 G 800 MHz.Kupiłem nowy komputer wszystko przez było ok przez rok i przy włączeniu komputera piszczało coś więc posprawdzałem i padło na ram.Kość była zepsuta więc odałem na gwarancje teraz działa mi tylko slot 4 jak chce dać 2 kości to piszczy.

Dane techniczne.

GA-MA770-DS3

http://www.gigabyte.pl/products/mb/specs...s3_20.html

AMD Athlon 64 X 2 6000 MHZ

Gigabyte Asus en9800GT 1 D DDR3

(Kingston 2x2G 800 dual)

Power 550 V [wysoko amperowa na 12V jak wymaga karta]

Opublikowano

Oddaj cały komputer do serwisu :)

Niech oni się tym zajmą. U mnie jak padł RAM to komp nie chciał odpalić, dlatego problem może też leżeć po stronie płyty :/

f.png

Opublikowano

Jak masz gwarancje to po chu*a masz się sam z tym tyrać ?

Mówie Ci że to wina płyty/ramu. Zalezy jakie to "pikanie" jest itp itd, ale jak Pan moich rad nie chce to żegnam :)

f.png

Opublikowano

Miałem to samo, oddałem na gwarancję i śmiga. I jak ktoś Ci pomaga to nie rzucaj się na niego jak debil.

Opublikowano

Chociaż... nie koniecznie. Mógłbyś spróbować przeczyścić sloty na ram, ogólnie oczyszczić kompa z kurzu, dokręcić radiator do procka, przypiąć mocniej kości ram i ogólnie wszystko zbić w kupe jeszcze raz. Zainstaluj na nowo windowsa i ogólnie wypróbuj wszystko prócz oddania na gware (prócz oczywiście walenia młotkiem w obudowę czy innych tego typu rzeczy). Napisz też jak brzmi ten pisk. Czy jest to jeden długi i dwa krótkie, czy może jakoś inaczej. To jest ważne, twój komp daje w ten sposób znać co mu jest. ;)

Opublikowano

nie bardzo zrozumiałem tego " teraz działa mi slot 4" - na płycie masz 4 gniazda pamięci - oznaczone są kolorami ponieważ płyta obsługuje dual channel - żeby zaczął działać dual ram to pamięci muszą być IDENTYCZNE - wszystkie parametry takie same, producent itp. - jeżeli dostałeś delikatnie inną pamięć i wkładasz w gniazda tego samego koloru to może wystąpić konflikt i temu ci nie działa - spróbuj wsadzić jedną kość w slot 1 a druga w slot 3 i napisz czy zadziałało

edit@

down

pomyliłem się myślałem o dual channel a napisałem dual ram - sorka mój błąd - dzięki - poprawiłem

dodam jeszcze że pamięci powinno się wsadzać w pierwszy slot danego koloru czyli tak jak napisałem 1 / 3 - ta konfiguracja jest najpewniejsza!

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Opublikowano

@up

To się dual channel nazywa, tak jakby co ;D I to wygląda tak, że pamięci ze sobą współpracują, ale muszą być na tej samej częstotliwości (MHz). tak jak @up wspomniał spróboj pierwszą kosć w 1-szy slot wsadzić, a drugą w czwarty. Jak nie pomoże to i to co napisałem @upup to REM zostaje (na gwarancje) :P

Admin Cienia
Opublikowano
Kość wróciła z gwaranci i teraz nie mogłem teog zrobić zal mi was.

Nikt nie pwadł żę w biose trzeba włączyć opcjie opsV

To pisz po Polsku na następny raz, może ktoś Cie zrozumie.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...