Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Czas ładowania pocisku u przeciwnika

demostenes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam tkie pytanie odnosnie tworzenia modow.

Czy byłaby mozliwosc zrobienia moda ktory pokazywal by pasek przeladowania przeciwnika :D

ulatwiloby to gre a nie grozilo by banem (tak sadze :D)

jesli nic takiego nie jest mozliwe nie piszcie ze jestem idiota, bo to jest tylko pytanie. :P

Opublikowano

Czy aż takie logiczne? Nie powiedziałbym.

Ostatnio mody tworzyłem do wersji 6.5, czyli dosyć dawno. Nie istniała wtedy żadna funkcja, która zwracałaby czas przeładowania przeciwnika, ani jego aktualny stan (progres).

Można by jedynie zrobić celownik/marker, który wyświetlałby ile mniej więcej dany czołg ładuje pocisk, ale i to w wielkim przybliżeniu (lub granice min-max), bo na czołgach da się montować różne działa, u którym to czas przeładowania się różni.

Także jeśli chce Ci się zrobić takie coś dla każdego czołgu (w chuj roboty), to do dzieła! :D

Pozwoliłem sobie zmienić nazwę tematu na mniej wkurwiającą.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

To był tylko taki moj pomysl, bo skoro serwer wysyła informacje powrotna odnosnei stanu hp to moze i z ladowaniem daloby sie takie cos zrobic :D

jednak tak jak mowisz, kazde dzialo to inny czas przeladowania, i roboty byloby w cholere :D

Opublikowano

Widziałem kiedyś mod co po wycelowaniu w przeciwnika w trybie snajperkim pokazywal grubość pancerza i ogólny czas przeładowania działa, które miał zamontowane (z załogą 100% bez ulepszeń). No, ale żeby widzieć na bierząco czas to już inna sprawa...

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...