Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak pozbyć się keyllogera!

lukasz314

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SSiemka, zaprezentuje wam bardo potrzebny poradnik w tych czasach. Wiadomo, ze hackerów jest pełno no ale cuż zrobić jeśli nas taki zaatakuje np. w postaci keyllogera?

A oto rozwiązanie!

A mianowicie ja i mój poradnik!

Keylogger zostawia podsłuch na naszym komputerze przez niezabezpieczone strony lub pliki, wiadomości wysłane na naszego e-maila.

Może nie tylko wykraść hasło i login do naszego konta ale jak i do kont bankowych, osobistych notatników innymi słowy osoba wysyłająca nam keyloggera ma wgląd na wszystko co się dzieje na naszym komputerze!

Dziś postanowiłem was nauczyć skutecznej walki z tymi wirusowatymi hakerami :

A więc, wszystko co się dzieje na naszym komputerze można sterować "wierszem poleceń - cmd" by go uruchomić należy wpisać do programu "uruchom" cmd i wcisnąć "enter"

(by zaś uruchomi opcje URUCHOM można wpisać w wyszukiwarkę startu "uruchom" i powinien wyskoczyć ten program)

Wtedy pojawi się takie okno:

beztytuunzx.png

Trzeba wpisać tam netstat -ano(celowo z spacją po "netstat" i "-" przy "ano")

Wyskoczy nam oto wiersz:

beztytuuzit.png

w nim sprawdzamy czy jest podany obcy adres przy nasłuchiwanie tak jak na zdjęciu, jeśli są 0.0.0.0:00 to dobrze a gdy jest tam napisane jakieś IP typu 123.123.123:123 to znaczy, że keylogger, wtedy mamy podłożony podsłuch, którego trzeba szybko usunąć i robimy to w następujący sposób:

Wciskamy "Ctrl + Alt + Delete" i wciskamy zakładkę widok, później wybieranie kolumn zaznaczamy pid i odznaczamy resztę następnie wchodzimy w procesy w mędzieżu zadań Windows (czyli te "Ctrl + Alt + Delete")i szukamy w kolumnie pid tego samego numeru co w wierszu poleceń:

beztytuujqy.png

Gdy już znajdziemy, wciskamy "zakończ proces" i już keylogger nie będzie nas dręczyć.

DAJ LIKE !

proszę o usunięcie mi tych 60% ostrzeżeń.

zarejestruj się tutaj

xxxxxxx

Opublikowano

kolor zmieniony.

DAJ LIKE !

zarejestruj się tutaj

xxxxxxx

Opublikowano

Bardzo dobry Tut szczegółowo opisany .Więcej takich. Like leci.

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Ehh.. I liczysz na to, że taka prosta metoda zabezpieczy Cie przed keyloggerami? Co najwyżej przed 10-cio letnimi hackerami, którzy mają gotowe, darmowe keyloggery z neta -.-"

Opublikowano

nie to zabiepieczy ogólnie

DAJ LIKE !

zarejestruj się tutaj

xxxxxxx

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Nic a nie poradnik,jak ktos ci dobrego RAT\'a wysle np blackshade to wylaczy ci konsole oraz cmd wiec nic nie warty poradnik.

Ci ktorzy chca usunac wirusa pisac do mnie.

To jest zwykly RAT;]

Opublikowano

aaaaaahp.jpg

A to jest wporzątku, czy nie bo troche podejrzane ?

49699371.png

Najlepszy polski hard priv. Po 2 dniach 4500+ postaci

Codziennie 1500+ graczy online

Brak bugow!

Brak lagow!

Brak wywalania z servera!

Opublikowano

Po pierwsze poradnik już był, po drugie poradnik już stary bardzo stary praca CTRL+C/ CTRL+V do tego wirusy niektóre teraz blokuję pliki lib,cmd i masz lipe ;]

Jak już Ci pomogłem to weź nacisnij tego like to mnie motywuje ;] 

• 1 rok później...
Opublikowano

Tutorial na pewno bardzo przydatny i ładnie opisany..

Cóż,sam miałem kiedyś doczynienia z keyloggerem,wpadłem w niezłe tarapaty lecz chcąc nie chcąc trzeba było to ogarnąć :p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...