Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bierzmowanie, spowiadanie....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo. Za kilka tygodni mam bierzmowanie. Problem w tym, że muszę iść do spowiedzi. Było by ok, ale tylko proboszcz spowiada.

Jak może wyglądać spowiedź, jeżeli mam takie grzechy ( m.in )

- w kościele nie byłem od 6 lat.

czy w ogóle opłaca sie to mówić?

graphic.png

Opublikowano

Powiesz mu że nie było cie tyle w Kościele to jesteś już załatwiony.

Musisz ściemniać.

6 Lat 0 Kościoła

Bierzmowanie = No way.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Powiedz , że byłeś ostatnio 2 miesiące temu , a później w grzechach wymień kłamstwo.

W moich kręgach już wielu odpadło !

Opublikowano

Buhahahaha , omg w kościele nie byłeś 6 lat i chcesz z tego się spowiadać przed bierzmowaniem ? omg, z tego co pamiętam to wyszedłem z konfesjonału po 1 minucie, 5 grzechów i <papa> .

Chyba by mnie musiało pojebać żeby się spowiadać z grzechów wszystkich jak jestem nie wierzący.

/AceBoy: Nieregulaminowa sygnaturka

Opublikowano
Opublikowano
czy w ogóle opłaca sie to mówić?

Po h*j, żeby ksiądz mógł się masturbować po tym jak powiedziałeś że ty się masturbowałeś .... myśl zanim coś napiszesz :D

Ja od bierzmowania nie byłem a ni razu, oczywiście przed bierzmowaniem też nie byłem , ( tylko raz bo musiałem haha )

Opublikowano

Haha, najlepsze jest to że kłamie się w czasie spowiedzi hahaha :D uwielbiam to robić chodź ostatnio to robiłem przed bierzmowaniem .

Opublikowano

up

Ja np dlatego że rodzice mi każą i nie mam innego wyjścia. + potrzebne do ślubu, jakby 2 osoba była wierząca i tylko chciała kościelny.

Więc kolega chyba podobnie

fs_pc.png

Opublikowano

A podpisy w indeksie ??? No chyba że wszystkie podrobiłeś :)

PS: ty się martw żeby tego ten proboszcz nie czytał xD

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Najpierw zadaj sobie pytanie, czy jesteś wierzący.KK tylko oddala i zniechęca ludzi do Boga.Moim zdaniem rozmowa z rodzicami na ten temat jest wręcz konieczna.Sakrament bierzmowania sam w sobie nie jest zły, więc go przyjmij.Jeżeli już jesteś wierzący, to jako prawdziwy chrześcijanin powinieneś spowiadać się przed samym Bogiem, a nie przed księdzem.Może to brutalne, ale pedofil w sutannie albo pasibrzuch nie uświęca.

A jeżeli już musisz iść do tej spowiedzi, to nie możesz do innego kościoła iść? Macie jakiś obowiązek spowiadania się przed proboszczem? Jeżeli tak, to jest czystą głupotą.

Opublikowano

Właśnie jeżeli jesteś wierzący to ty sie Bogu spowiadasz a nie księdzu. Ksiądz to człowiek. Księdza możesz olać ;)

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Robie bierzmowanie bo dziadek powiedzial ze mi zaplaci.

Kosciol mam w dupie :>

O kurcze nieźle :)

Teraz widać na czym nasza wiara się opiera. Przekupują, żeby dziecko dostało kwitek.

Osobiście zrobiłem bierzmowanie bo myślałem o przyszłości ( ślub ).

Moje stosunki do kościoła zmieniły się po bierzmowaniu.

Jeżeli jak mówisz nie wierzysz w Boga, to kłamstwo wobec ( księdza - niby ktoś wyższy od nas, a jednak człowiek) nic nie zmieni :)

Powodzenia.

Opublikowano

Emm, miałem bierzmowanie w kwietniu, ostatni raz w kościele byłem sporadycznie, 1-2 razy do roku, a u spowiedzi i "aktywnie" w kościele byłem w 4 kl podstawówki, jak młodsza siostra miała komunie. Więc wychodzi jakieś 5 lat bez spowiedzi i sporadycznym kontakcie z kościolem. Ale zaliczyłem różańce, roraty, wypominki, rekolekcje itp, ze spowiedzią nie miałem problemu, byłem szczery.

Ale jeśli nie chcesz być szczery to powiedz np, że byłeś ostatni raz dwa tygodnie temu i powiedz, że zachowywałeś się nie właściwie w szkole, używałeś imienia Boga nadaremno, nie modliłeś się wieczorem.

Zavetti

Opublikowano

Ja miałem też bierzmowanie .Nie chodziłem do kościoła od czasu komuni ... Więc jakoś przebrnąlem po prostu wymyśliłem leniwe bzdury na temat boga jaki on cool jest i ksiąc łyknął to jak kase z modlitwy paciorków ..:D

Opublikowano

czy wy w ogóle wiecie co wy robicie chcecie żeby was pan bóg ukarał za te kłamstwa??

Boga nie ma -.-

@TOP

Jak jesteś osobą wierzącą to powiec prawde, jak masz takie podejście jak ja że starzy karzą a masz wyjebane na wiare i kościół to pierdolnij jakieś 5 bzdetów typu przeklinałem itd. U mnie to wystarcza.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

6 lat i nie byłem w kościele to teraz nazywa się bo rodzicę każą mi iść do bieżmowania powiedz mu tak i napewno nie dostaniesz się do bieżmowania .

1396292564-U784394.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...