Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z kompem

Jacek6594

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem ,że to całkiem nie te działy. Ale proszę nie zamykajcie tego tematu. Mam pewien problem podczas grania w cs albo warrock wyłącza mi się komputer po 30 min mniej więcej ; / Pomóżcie ;( Nie wiem co jest. Przecież cs to nie wymagająca gra. Np gdy gram w minecrafta to mi się nie wyłącza. Sory za dział ale wiem ,że tu jest ogarnięta administracja i ludzie i mody :)

Co by tu. ? Siema!

rnket.png

Opublikowano

Sprawdz temperatury. Mozliwe, ze grafa Ci sie za bardzo grzeje. Ja akurat mialem problem z grafika bo wiatraczek przestal dzialac ;p

Opublikowano

Mogę zgadywać, ale może być tyle powodów dlaczego się tak dzieje, że wątpię czy trafię.

Nie masz żadnych komunikatów o braku pamięci wirtualnej? Tak jak wyżej może być to wina zbyt dużej temperatury w kompie. Uszkodzony zasilacz, który przy nadwyżce mocy po prostu się resetuje/wyłącza.

Tak jak mówię może być tego więcej, to tylko to co mi się kiedyś przytrafiło i miałem podobne problemy.

32354141673387527780.png

Opublikowano

Radzę przeczyścić kompa od środka popatrzeć jak pracuje. Jak masz Blue screany to możliwe że to wina zasilacza, za mała moc albo coś go walneło:P. Miałem kiedyś podobnie i to było spowodowane kurzem w obudowie, duża temperatura i nie dawał rady.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wiesz co grasu ja też się zastanawiam czy to nie zasilacz. A jak to sprawdzić czy jest uszkodzony ? Możliwe ,że nie ma pasty jeszcze. Karta

Graficzna się nie grzeje bo wymieniałem wentylatorek i jest zimna : )

Ps. O pamięci wirtualnej nie mam żadnych komunikatów.

Porobie jeszcze ss z temperatury jak komp chodzi bez niczego i podczas grania w cs ; )

1. http://imageshack.us/photo/my-images/98/grzejesie1.png/ - Gdy komp chodzi bez odpalenia niczego (oprócz chroma)

2. http://imageshack.us/photo/my-images/694/grzejesie2.png/ - Gdy gram w Cs sory ,że te żółte takie nie widoczne ale właśnie takie wysokie są temperatury : / Jak coś to core#0 55 Stopni a core#1 53 Stopnie ; / Pomóżcie

Co by tu. ? Siema!

rnket.png

Opublikowano

Widocznie musisz miec problemy z zasilaczem. U mnie na laptopie temp. na luzie ma 48-52. I nie mam problemow, ze sam sie resetuje itd. Sory pomylka zapomnialem o wlaczonym skanowaniu ;p Temp. na luzie to max 40

Opublikowano

@up to co mam zrobić ? Kupić nowy ? Jak tak to może podeślesz mi jakieś aukcje na allegro ? Które byś polecał ?

Co by tu. ? Siema!

rnket.png

Opublikowano

Jacek ale to, że jest zimny radiator od grafy to źle, bo powinien być trochę ciepły, nie mówię, że nie da się go dotknąć, ale jak jest troszkę ciepły to wiadomo, że pasta jest ok. W zasilaczu nie ma pasty. Jeżeli masz inny komputer to możesz przełożyć zasilacz. Także podczas gry w wr włącz menadżer zadań i na dole masz "Pamięć fizyczna x%" Podaj wartość w % albo jak masz inny system To jest bodajże wartość wirtualna i podaj ile jest dostępne.

PS. Przenoszę do pomocy technicznej.

1365881062-U68160.png

Opublikowano

@up Robiłem formata chwilowo nie mam Warka ale mogę podać z cs .

Cs- Użycie procesora 18 %- 25 % tak mniej więcej. Pam.zadeklar .: 1108 M / 3431 M

Tak wg to mam jakiegoś starego kompa. Może przekręcić zasilacz ? :)

Próbowałem przekręcić zasilacz ,ale niestety kostki nie pasują do płyty głównej ;/

Co mam robić ? :/

Pls pomocy!

Co by tu. ? Siema!

rnket.png

Opublikowano

No chłopie wpisz w google polecane zasilacze itp. jeśli chcesz włożyć troche pieniędzy to polecam Tagan'a oraz Chieftec. Chieftec jest tani i pożadny sam posiadam i nie jest bardzo dobry nie ma się do czego doczepić. Sprawdź czarną listę zasilaczy i nie bierz żadnego z nich na prawdę nie ma sensu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

To zapewne zasilacz. Temperatura jest świetna! Mi się grzeje do około 70stopni. Wymień zasilacz na taki sam tylko marki Chieftec tylko ze np. o takiej samej mocy albo nawet troszkę większej bo nadmiar jest nie wykorzystywany, więc nic się nie stanie a zawsze lepiej jest mieć zapas.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Moim zdaniem zasilacz, a polecam Chieftec 500W, a ten ziomuś co Ci polecił tego 400W z F cos tam, to jest lipa niesamowita :-]

Daj Like'a ^^

Opublikowano

Fortron lipa? Tak samo dobry jak Chieftec.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Moim zdaniem zasilacz, a polecam Chieftec 500W, a ten ziomuś co Ci polecił tego 400W z F cos tam, to jest lipa niesamowita :-]

Jesli sadzisz, ze ten zasilacz to lipa to nie rozumiem co Ty tutaj robisz. To jest jedna z najlepszych firm. Jesli sie nie znasz prosze nie udawaj geniusza...

@Jacek daj znac jak Ci sie uda naprawic :) Sam jestem ciekawy od czego to dokladnie.

Opublikowano

Jesli sadzisz, ze ten zasilacz to lipa to nie rozumiem co Ty tutaj robisz. To jest jedna z najlepszych firm. Jesli sie nie znasz prosze nie udawaj geniusza...

@Jacek daj znac jak Ci sie uda naprawic :) Sam jestem ciekawy od czego to dokladnie.

Czytałem na necie, że to niesamowita lipa, w trakcie czytania, właśnie działałem na Pececie z takim zasilaczem i mnie zawiódł ;) Więc to tylko moje zdanie, ale też moim skromnym zdaniem Chieftec najlepszy ;]

Daj Like'a ^^

Opublikowano

L.O.L

Forton to lipa? Chyba ty nazywasz się "lipa". Około połowy zasilaczy do 200zł jest na konstrukcji Fortona, a ten podpiera się z lekka z Seasoniciem, czyli the best na rynku zasilaczy.

Opublikowano

Okey zakupiłem zasilacz tej marki bo według mnie jest on wystarczalny na mój komputer. Dużo się już polepszyło mogę spokojnie renderować filmiki bez obawy ,że komputer się wyłączy ale jednak od cs dalej się wyłącza. Moje zdanie to brak pasty między prockiem a radiatorem czy jak to tam się zwie. Co wy na to ? A łapcie link do zasilacza:

http://allegro.pl/zasilacz-komputerowy-atx-2-2-350w-wersja-box-i2269495212.html

Co by tu. ? Siema!

rnket.png

Opublikowano

@Nie może się rozleceć wszystkie parametry się zgadzają : ) Teraz tylko kupie pastę. Podobno bardzo dużo daje : ) A się nie rozleci bo jak jest zbyt wysoka temperatura komputer się sam wyłącza ponieważ jest takie coś jak Bios i to samo sprawdza ^ ^

Co by tu. ? Siema!

rnket.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...