Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pójdzie mi League Of Legends na tym PC?

XerioSek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Wszyscy na moim osiedlu grają w LoL'a więc chciałbym też zagrać, aczkolwiek nie wiem czy mam na tyle dobry komputer, aby uciągnął LoL'a i chciałem zapytać Was, czy by mi poszedł na tym kompie:

Parametry:

Procesor: AMD Duron 1,3 GHz

Pamięć Ram: 640 MB

Karta Graficzna: NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 PRO (32 MB)

Windows: XP Professional SP3

Oczywiście pytam, czy pójdzie na najniższych detalach i czy pomógł by mi jakiś program czy coś w tym stylu, a jeśli nie pójdzie to proszę Was o to abyście podali mi, co mam dokupić, co wymienić itd...

Z góry serdecznie dziękuję, za pomoc daję + i 5 w profilu..

Pzdr ;]

Bądź dobrym człowiekiem, kliknij symboliczne Lubię To! A będziesz wiedział, że wykonałeś dobry uczynek :D:D:D

Opublikowano

Ten ram przy xp to jeszcze nie tak źle, ale jak powiedziałem ja miałem lepszą kartę kiedyś 256mb i nie śmigało, bo Shaderów 2.0 nie obsługiwało i nowego directx.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Ja mam takiego laptopa i mi League of Legends działa na full grafice

http://laptopy.bench...eapad-z565.html

Co ma twój laptop to sprzętu autora tematu?

Minimalne wymagania systemowe

2,5 GB wolnego miejsca

2 GHz procesor

Windows XP lub wyższy

512 MB RAM

Dowolna karta graficzna kompatybilna z DirectX 9.0

Zalecane wymagania systemowe

2,5 GB wolnego miejsca

Windows XP lub wyższy

3 GHz procesor

1 GB RAM

GeForce 8800 lub odpowiedni

@DOWN: 5 FPS?

Opublikowano

Hmm ja miałem poprzednio kompa takiego RAM 512MB i Karta Graf 64MB . LoL śmigał na full z wyłączonymi cieniami :D. System XP . Spróbuj bo ram masz dobry ja z mniejszym na full śmigałem

Opublikowano

Kurde, sądząc po tym co piszecie, nie pójdzie :< Ale jakoś spróbuję go odpalić...

P.S. Mam drugi komputer, ma procek AMD Athlon 3600+ 1,99 GHz, 2 GB ram, ATI Radeon X1650 Series - ale coś mi sie ten komputer wali, gdy już załączę go, wchodzę na neta, i nagle wyskakuje, że przeglądarka nie działa, wyłącza się i komputer się resetuje, i tak w kółko, nawet przy grach, czy ściąganiu... Wujek mówił, że to wirus, aczkolwiek zrobiłem formata, zainstalowałem nowy system i dalej to samo, możecie mi powiedzieć jaki może być tego powód? Z góry dzięki .. ;D

Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi, all macie po Like'u ;d

Bądź dobrym człowiekiem, kliknij symboliczne Lubię To! A będziesz wiedział, że wykonałeś dobry uczynek :D:D:D

Opublikowano

Grafę mam 64MB i pocina, także wątpię ale możesz spróbować

Na tym drugim kompie zrób tak, że przerzucisz na pendrive z pierwszego

Opublikowano

Grafę mam 64MB i pocina, także wątpię ale możesz spróbować

Na tym drugim kompie zrób tak, że przerzucisz na pendrive z pierwszego

ale co mam przerzucić z Pendrive na drugiego kompa?

Opublikowano

instalkę lola, powiedziałeś że jak coś pobierasz to Ci się wyłącza ...

o mam dla Ciebie przydatną informacje

podczas włączania kompa włącz bios (f2 prawdopodobnie) i poszukaj ustawień karty graficznej. zmień na 64 MB bo z tego co widzę masz taką możliwość : >

Opublikowano

instalkę lola, powiedziałeś że jak coś pobierasz to Ci się wyłącza ...

o mam dla Ciebie przydatną informacje

podczas włączania kompa włącz bios (f2 prawdopodobnie) i poszukaj ustawień karty graficznej. zmień na 64 MB bo z tego co widzę masz taką możliwość : >

A powiedz mi , czy to jest bezpiecznie i czy nie stanie mi się nic z Pecetem?

Opublikowano

Szczerze może pójdzie.

Na kompie sprzed 5 lat poszło.

btw. Na moim compie mw3 miało nie chodzić, a śmiga na full :D

Próbuj.

Opublikowano

Moja karta 256mb nie działała z tego powodu iż nie obsługiwała Shaderów (cieni), ale robili tam jakieś pacze, przeróbki to może coś poleci, zawsze warto spróbować :)

Był to ATI Radeon 9250

Gold Member

nvm

Opublikowano

Wyłącz cienie ja na starym kompie (podałem parametry wyżej) tak grałem i na innych ustawieniach na full śmigało.A cienie nie są aż takie ważne ;)

Opublikowano

gra wymaga pixelshader 2 jeśli nie 3

jeśli nie masz tego w grafice to po włączeniu gry wyskoczy komunikat o tym i tylko przycisk 'OK'

jesli masz zamiar kupować grafke która nie obsługuje pixel shader + vertex shader 3 to nie radze

zintegrowane karty lub starsze w starszych PC mają najczęściej 1.4

http://pl.wikipedia.org/wiki/Shader#Pixel_Shader_lub_Fragment_Shader

Hejo

Opublikowano

@Nether Ja na starym kompie na średnich miałem 18 fps .... 128 mb karta radeon x550 amd sempron 1.8Ghz 1Gb ramu.

Opublikowano

Możesz mieć problemy z FPSami. ;) max. 20 podczas swobodnej gry, ale jak już sieka będzie 5v5 to spadnie do nawet 10, a tu już nie pograsz. zawsze możesz ściagnac sterowniki do karty, doda kilka FPS.

Cześć, zagraj ze mną w League Of Legends już teraz! Link do rejestracji oraz pobrania gry:

signup.leagueoflegends.com/?ref=4f97a92eda2e2239679944

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...