Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] CPU Error, AMD/Intel

HotName

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, pewnie wielu z was Ma problem, że gdy włączymy gre, i nadchodzi czas wyboru postaci wywala nam okienko z napisem

CPU time drift detected! Please consult support forum for AMD driver update information

Można tego uniknąć ! Jak ? W bardzo prosty sposób a więc może przejdzmy do rzeczy:

Uruchamiamy grę klikając PLAY, a następnie klikamy ctrl+alt+del wywołując menadżer zadań.

Szybko wchodzimy w zakładkę procesy i klikamy prawym na DCGAME.exe i klikamy ustaw Koligację.

QIlRJ.png

Następnie kiedy wyświetli nam się okno Koligacji procesorów odznaczamy opcje CPU 1 Tak, aby została nam tylko opcja CPU 0

fmTm9.png

Zatwierdzamy cały proces przyciskiem ok, ale uprzedzam. Wszystko co tu napisałem ma być w czasie kiedy gra się nie odpali.

Czyli, że jak będzie napis PLAYING to mamy ok 15 sec aby to zrobić. Kiedy wyskoczy nam już okienko z errorem musimy próbować jeszcze raz przed wyskoczeniem okienka

Mam nadzieje, że komuś pomogłem jeśli tak daj + :D Jeżeli ktoś sobie nie radzi, napiszcie pod tematem czego nie rozumiecie to postaram się wam pomóc ;p

Za wszystkie błędy ortograficzne przepraszam :P

Pozdrawiam,

HotName :)

OQZWz.png
Opublikowano

Hehe dziwnie się składa ale ja musiałem tak robić zamin robiłem postać :D

ale jak dla nowych którzy się nie znają na kompach to się przyda :)LIKE!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...