Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zatrzymanie w C++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zatrzymać program w C++/CLI (nie natywny)? Return 0 nie działa, dodam że mam win7 i używam VS 2005. Proszę o pomoc bo nie moge tego nigdzie znalesc z góry dzięki.

Weteran
Opublikowano

Dlaczego twoim zdaniem return 0 ma zatrzymać program?

Nie znam się zbytnio na c++/cli, ale zapewne tam też są pętle.

Możesz zapętlic koniec programu, wtedy się "zatrzyma";

Opublikowano

Proponuję

std::cin.get();

albo

system("pause");

@UP

C++/CLI tylko rozszerza pewne rzeczy ( operator ^ -> referencja na obiekt .NET'u , operator gcnew -> new na garbage collectorze ); "standardowy" kod c++98 będzie przenośny na c++CLI ( ale prawie nigdy w drugą stronę ).

Ta sygnatura jest pusta.

Weteran
Opublikowano

@Up

To też są w końcu pętle, nie ? :]

Możliwe, nigdy na oczy nie widziałem c++/cli, wiem tylko że jest to osobny język, który miał zastąpić c++ a tu zonk.

Opublikowano

Proponuję

std::cin.get();

albo

system("pause");

@UP

C++/CLI tylko rozszerza pewne rzeczy ( operator ^ -> referencja na obiekt .NET'u , operator gcnew -> new na garbage collectorze ); "standardowy" kod c++98 będzie przenośny na c++CLI ( ale prawie nigdy w drugą stronę ).

To działa tylko w natywnym, nie w CLI, ale dzięki za pomoc.

Weteran
Opublikowano

Poczytałem trochę o tym c++/cli i tam też jest biblioteka iostream, więc dlaczego ma nie działać?

Skoro nadal doczekujesz się od nas odpowiedzi, to jeszcze raz powtórzę swój post:

Zrób pętle.

np. najbardziej prymitywny sposób:

while(1);

Opublikowano

Odpalaj w konsoli...

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

Chodziło mu chyba o to żeby odpalał z cmd.exe, bo wtedy jak się program zamknie to konsola zostaje.

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...