Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Zlodzieje na Allegro.

neilnelson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc spotkalem sie duzo razy z próbami wyludzenia mojego konta poprzez allegro. Polega to na tym, ze wystawisz aukcje na allegro swojej postaci. Po czym pisze do Ciebie przypadkowa osoba ktora chce Cie okrasc. Podam przyklad takiej rozmowy:

Czesc kupie twoja postac, nie mam konta allegro, czy jakbym ci dal potwierdzenie przelewu dasz mi postac?

Zainteresowany wymiana za postaci? Zmieniasz pierwszy email.

Ostatnio spotkalem sie z osoba ktora chciala kupic moja postac bez allegro, na potwierdzenie przelewu ( takie latwo przerobic w paincie ) . Zgodzilem sie, osoba dala mi podrobione potwierdzenie, powiedzialem ze kasa bedzie to dostanie postac, po czym poczekalem 7 dni i pieniedzy nadal nie bylo.

Uwaga na zlodzieji ktorzy kupuja bez allegro, lub tez uzytkownikow bez pelnej aktywacji konta na allegro, lub tez na potwierdzenia przelewu.

Jezeli Ci pomoglem w poscie daj LUBIE TO :)

To Ci nie zabierze duzo czasu jedynie 5 sekund :D

Opublikowano

Wiem spotkałem się już z taką sytuacją kilka razy dlatego trzeba czekać aż przelew zostanie zaksięgowany dopiero wtedy daje się postać/itemki etc... ;)

reklama

Opublikowano

Tutem to to nie jest...

Lepiej było napisać ten temat w głównym dziale metka a nie w tutorialach;)

Jedyny sposób to nie sellaj jak ktoś nie ma konta.:)

Siema Eniu;)

Opublikowano

To takie bardziej ostrzeżenie ale Ok .. :D Przestrogę na przyszłość już masz trzeba się na błędach uczyć :P Najlepiej powiedzieć takim osobom że jeśli nie masz konta na stronie na której sprzedajesz to nie będziesz z nim rozmawiał bo nie ma o czym.Lub czekaj aż kasa dojdzie .

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

czasami tez mogą mówic wam ze zrobili przelew i jest w oczekujących i ze wyslą wam potwierdzenie wpłaty :) w niektorch bankach mozna anulować przelew oczekujący :))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...